26 Haziran 2008 Perşembe

Çok oldu yazmayalı...


Ne zamandır elim varmadı yazmaya, neredeyse 2 ay olacak. Oooo neler neler oldu. Öncelikle üçüzlerin hepsi de alltan iki dişini çıkardı. Tek yumurta olmasalar da demek ki üçüzler aynı zamanda diş çıkarıyormuş onu öğrendim. :)

Bizim premature üçüzlerin maşallahları var, fiziksel olarak aynı aydaki bebekleri yakaladılar. Boy ve kiloları çok iyi gidiyor. Ek gıdaya da başladık. Sabah beslenmeleri, kuşluk meyveleri, öğlen çorbaları, ikindi yoğurdu, akşam muhallebisi derken işler bir arttı ki sormayın. Başka bir şeye fırsat yok yani...

Kara kuzum neredeyse emekleyecek, diğeri ise tembel teneke. Bir ara dönüyordu şimdi bıraktı. Yattığı yerden dönmeden oynuyor herşeyle... Oğlumun ağlamaları da oldukça azaltı. Eskiden sürekli gözü yaşlı ağlardı, hiç susmazdı. Şimdi ise kucak ve oyun istediği, sürekli ilgi istediği için şımarıklık ağlamaları var. Pamuk oğlan, bembeyaz çok tatlı şımarık...

Oğluşumun fizik tedavisi devam ediyor, fizyoterapistimiz bize yakın olan part time geldiği merkezden ayrılmak zorunda kaldı, şimdi bizi asıl çalıştığı yere aldırmaya çalışıyor. Bakalım, oraya geçebilirsek iyi olur, çünkü büyük ve kapsamlı bir merkezde çalışıyor. Çok bir gelişme yok oğluşta ama ağlamalar azaldı ya inşallah bundan sonra daha fazla gelişme olur. Bacaklar biraz daha rahat da kolları hala çok kasıyor. Çok emek istiyor.

2 aydır gündüzlü bir yardımcım var, gayet memnunum. oğlumla da iyi ilgileniyor. Yatılı almadım artık, kardeşimle idare ediyorduk. En son Türkmenin tahlillerinde Hepatit C çıkmıştı. Ondan sonra yatılı kimseyi almadım ama kardeşim iş buldu şimdi yine yatılı birini arayacağım malesef...

Ablaya gelince durum vahim, kıskançlıkları oldukça fazlalaştı. Bu akşam yemekte kardeşlerinden kurtulup yine eskisi gibi olmamız için orjinal fikirler üretiyordu.

Bazen çok yorucu ve sinir bozucu olsa da bebişler çok güzel. Özellikle balina kızları ye bitir, pamuk oğlanı da ısır. :)

Uykumdan feragat edip yazıyorum şimdi. Bir ara fırsat bulursam hem premature ve üçüz bebek hem de spastik çocuklarla ilgili edinmeye çalıştığım tecrübelerimi yazacağım.