2 Temmuz 2007 Pazartesi

12. hafta kontrol

Uzun zamandır yazamadım. Sıcakların ve mide rahatsızlığımın bunda etkisi büyük. Zaten pek bir şey de olmamıştı.

Cuma günü tam 12 hafta 1 günlükken ense kalınlığı ölçümü için gittik. Dr. Esra hanım'ın bize ilk söylediği doktorunuz size bunun risklerini söylemiştir oldu. Biz de evet söyledi, biliyoruz dedik ve benden hamileliğimi üçüz olarak devam ettirmek istiyorum diye imza aldı. Sonra ultrasona geçti. Bebişlerin durumu gayet iyi. Ense kalınlığı ölçümü de iyi çıktı. Üçüz olunca ikili test, üçlü test falan yapılamıyormuş, bir ay sonra amniyosentez öneririz dedi. Ben de kabul etmedim. Bu konudaki düşüncelerimi daha sonra detaylı bir şekilde yazacağım. Doktor bana kalsa üçüz bırakmazdım, %60 erken doğum riski var, erken doğum sonrası eve hasta bebek götürmek büyük risk dedi. Ben de üçü de eşit büyürken böyle bir kararı almanın zor olduğunu, belki biri geri kalmış olsa alınabileceğini söyledim. Çok dikkat etmem gerektiğini söyledi. Kızımı kaldırmamam gerektiğini söyledi.

Bu arada biz kontrole kızımla gittik. Kardeşlerini görmeye geldi. Ekrandan gördü ama pek bir şey anlayamadığı için sevmedim dedi. Biz bunu ekrandan gördüğü için sevemedi olarak yorumladık ve ona da sevemedin mi yani dedik. Çok küçükler şimdi ancak ekrandan görünüyorlar tarzında konuşunca o da sevemedim demeye başladı. ;)

Eve döndükten sonra kendi doktorumla konuştum, Esra Hanım'ın bizi ikna edeceğini düşünmüş sanırım. Biz size saygı duyarız dedi. 2 hafta sonra kontrole çağırdı.

Bu iki hafta yalnızım, kardeşim gitti, oldukça zorlanıyorum. Bir yardımcı ayarlıyorum, o da iki hafta memleketine gitti, dönünce başlamasına karar verdik gibi. Komşum buldu, eli yüzü, konuşması düzgün biri. Bakalım bir ay dener, bakarız.

5 yorum:

huysuz dedi ki...

amniyosentez istememenin sebebi düşük riski mi?

Adsız dedi ki...

Ay canım ya sag salım bır dogursaydın bebıslerı benı bıle stres sardı eda

evo dedi ki...

kac gundur bakiyordum bloguna.tanimamama ragmen merak etmistim :) iyi haberlerini almak cok guzel.dun gece televizyonda dorduz bebek dunyaya getiren bir ingiliz aileyi izledim.erken dogum oldu ancak 2 ay sonra hepsi saglikli olarak evlerine gittiler.cok tatlilardi.insaallah sende hicbir aksilik olmadan bebeklerine kavusursun.selamlar..

Bebekhikayesi dedi ki...

Huysuz ve tatlı, sadece o değil. Daha uzun yazacağım bu konuyu söz...

Eda, ben stress yapmıyorum ;)

Evo, hoşgeldin. İnşallah çok erken doğurmam. 1 gece 3 bebeğin yogun bakım masrafı 3 bin lira artık gerisini sen hesapla ;))

Sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Guzel haberlere cok sevindim:) 1/3'u gecti gitti yani:)) Hadi bakalim, hepsi saglikli bir sekilde gecer ve yogun bakima ihtiyac kalmaz inshalah.