16 Temmuz 2007 Pazartesi

14 hafta / 4. gün kontrol

Bugün yine bebişleri görmeye gittik, rutin 2 haftalık kontrolümüz oldu. Bebişlerin durumu gayet iyi maşallah, Allah hep sağlıklı gelişiyor görmeyi nasip etsin, gidip görünce çok rahatlıyorum. Biri 9.2cm, biri 8.8cm, sonuncusu da 8,45cm. Yani üçü de 9 cm civarı ve haftasına göre normalmiş. Bir tanesi dediğim gibi çok haraketli, biri ağzını açıp kapatıyordu.

Doktor cinsiyetlerine de bakmaya çalıştı, birinin kız olduğundan bayağı emin, birisi erkek gibi görünüyordu, ben de gördüm ama yine de emin olunamıyor. Üçüncüsü hiç belli değildi. Doktor bana sanki 2 kız bir erkek gibi geliyor dedi. Valla bana da öyle geliyor ama bilemem Allah'ın takdiri, sağlıklı olsunlar da... ;)

Rahim ağzı ölçümü de yaptı doktor. 45mm geldi, 25mm'den büyük olması gerekiyormuş. Şu anda iyi yani kapalı görünüyor. Gerekmedikçe serklaj dikişi (rahim ağzına dikiş atılması) yapmıyorlar. Şu anda gerekmiyor ama doktor iki haftada bir kontrol edecek, açılma varsa, eğer değerde düşme varsa yapacak.

Eşimle kızım da ultrasonda bebekleri seyrettiler. Kızım, bir sürü kardeş istiyorum diyordu, bir sürü kardeşi olacak. İnternetteki üçüz videolarının bazılarını onunla seyrettim. Uygun olanları tabiki. Hastaneye gidicez doktor kardeşlerimi çıkarcak diyor. Vakti geldiğinde büyüdüğü zaman diyorum ben de. Doğdukları zaman ne yapacak bilemiyorum, şimdi prensesler gibi, o zaman mecburen ilgi dağılacak. Kıskanmayı daha bilmiyor, inşallah o zaman da kıskanmaz. Şimdi ultrason resimlerine bakıyoruz, kafası, karnı, bacakları diye... :)

Doktorumuz, doğurttuğundan beri kızımı görmemişti, ilk kez bugün gördü ve çok tatlı olmuş dedi. Ee numune sağlam diye bu işlere giriştik ama yaktınız bizi dedim. :))

10 yorum:

Kuaybe dedi ki...

Ay ay 14 haftalık olmuş mu bebişler.. Hayırla tamamlasınlar günlerini inşaallah..

Aşağıdaki video harika ya.. üç bebiş ard arda ilerliyor, üçü ard arda yürüyor.. yavru ördekler gibi.. renkli günler sizi bekliyor inşaallah.. kolaylıklar diliyorum size.. hiç sıkma canını, Rabbim verdiği her durumu karşılamaya yetecek sabrı da yerleştirirmiş kulunun kalbine.. sen tadını çıkar bu güzelliğin :))

Minik Patikler dedi ki...

Canlarim benim ne kadar buyumusler masaAllah barekAllah :) Allah kolaylik versin, umarim kizin kiskanmaz kardes kardes gecinirler :)

Adsız dedi ki...

HErşeyin yolunda olmasına sevindim. Bu cumartesi 16. hafta kontrolüne gideceğiz. Çok heyecanlıyım hala cinsiyeti hakkında bir fikrimiz yok. Belli olursa yazarım ;)

Sevgiler

iremmm dedi ki...

kocaman olmus bunlar yaa :) MASALLAH KUSLARİMAAA :) 2 kz bir erkekseee..bu durumda senin 2kizin 2 ogun oluyo ynee :) ohh ne ala yaa...nerde boyle sansli kadin...sayilir herhalde :)
saka br yana...Rabbim saglkla dogmalarini nasip etsin İNSALLAH :)

Bebekhikayesi dedi ki...

Kuaybe, video çok şeker de bir de üçüzlerin hayvanat bahcesine gittikleri video vardı çok komik. Ama meraklı insanlardan, sorulardan dolayı eve dönünce ağlamış...

MP, Kızımın ne yapacağını bilemiyoruz gerçekten... :)

Bebekli günlük, günlüğün boş hala.. Hiçbir sey yazmamissin..
Yarın inşallah gösterir seninki.. ;)

İremciğim, benim zaten bir kızım var. İki kız bir erkek olursa 3 kızım olacak... Allah sana da nasip etsin bir kız, çok tatli oluyorlar...

Banu dedi ki...

Bloguna tesadüfen girdim. Bütün arşivini okudum. Öncelikle tebrik ederim. Minik bir kız annesiyken 3 tane daha miniş tatlı bebek gelecek. Bu tamamiyle kısmet. Üçünün de sağlıkla doğmasını ve ablalarıyla çok iyi arkadaş olmalarını dilerim. Çok zor olacağı kesin ama ben de olsam sağlıklı bir minik bebeği aradan seçip aldıramazdım, en doğru kararı vermişsin. Hele ki üçü de büyüyüp anne dediklerinde nolursa olsun çok mutlu olacağından eminim. Kolay gelsin.

Esra dedi ki...

Cok yakin bir tanidigimiz tup bebek ile ucuz dogurdu. Cok cok zor bir donem oldugunu biliyorum. Bebekler karninda bir gun daha kalsin diye hic yerinden kalkmiyordu. Zaten o agirlikla kalkmak da herhalde imkansizdi. Umarim saglikla ucunu de kucagina alirsin. Bol sans...

Bebekhikayesi dedi ki...

Banu çok teşekkür ederim. Minik Ateş de çok tatlı :)
Evet tamamen kısmet. Umarım onlara iyi bir anne olmayı becerebilirim.
Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

archisugar, o yakınınızın şu anda ne yaptığını, bebekleri nasıl doyurup uyuttuğunu, hepsini bir yerde mi yoksa ayrı ayrı mı yatırdığını ve daha bir çok şeyi çok merak ediyorum...
Çok teşekkkür ederim, bakalım dogum yaklastıkca nasıl olacağım? :)

Esra dedi ki...

O tanidigimiz cok zor dogum yapti. Kendisi ve esi de kadin dogum doktoru olduklari icin, konuya daha hakimdi. Istersen sana telefonunu vereyim. Hem de muayene eder seni. Dedigim gibi kadin dogum doktoru. Hem gecenlerde kendi muayenehanesini acti hem de Sisli Etfal'de calisiyor.

Ucuzleri simdi sanirim 10 yasindalar. Hamileligi cok zordu. Bebekleri tek bir gun daha karninda tutmak icin nerdeyse hic kalkmiyordu yataktan. Karni da cok buyuktu ve buyukcene bir esarpla boynuna sarmisti, agirligi alsin diye. Ama bebekleri cok iyi kilolarda dogdu, ucuzler icin. En kucugu bile 2,5 kilonun ustundeydi sanirim.

Bebeklerini ayni odada yatirdi, ayri ayri degil. Cok iyi hatirliyorum. Uc tane besigi yan yana siralamisti. Cocuklara 2 tane bakici tuttu. Annesi de yardim etti.

Cok sorun oldugunu tahmin edebiliyorum ve ne yazik ki hicbirimizin cevaplayamayacagi sorular bunlar.

Dedigim gibi, eger istersen o tanidigimizin ismini, telefonunu verebilirim. En dogru cevaplari o verecektir.

Sevgiler
Esra