25 Temmuz 2007 Çarşamba

Gaz sancısı, hastane vs vs...

Geçen cuma günü temizlikçinin sayesinde banyoda düştüm. Sular kesilecek seçimden sonra diye kovaya su dolduruyormuş, unutmuş gitmiş. Prensesim geldi, annecim sular akıyor diye ben de kalktım banyoya bir baktım sular taşıyor yerlere kapatayım diye girdim ama yerler havuz gibi olunca ayağım kaydı ve yere yapıştım. Allahtan kalçamın üzerine çok usturuplu bir şekilde düştüm. Ellerimle nereye tutunduğumu farkında değilim ama çenemi bir yere vurdum. Hemen üstümü değiştirip uzandım, bayağı bir müddet uzandım bebeklere bişi olacak diye çok korktum ama ağrım sancım falan olmadı. Bebekler zaten bulundukları suyun içinde güvende oluyorlar ama herhangi bir açılma veya düşük riski olursa diye korkuyor insan.

Eşime düştüğümü söylemedim, çok kızacağını biliyorum, dikkatsiz olan ben olacaktım. ;) O gece uyurken bir ara sancı ile uyandım ve sağ tarafımda ağrım sancım vardı. Bu daha önce de olan birşey olduğu için düşmeyle ve bebeklerle alakası yoktu. Sabah eşime beni dahiliyeye götürmesini söyledim ve pazartesi için randevu aldık. İlk doğumdan 40 gün sonra acil safra kesesi ameliyatı olmuştum, şimdi de başka bir şey çıkacak diye kendi kendime kuruntu yaptım açıkcası. Ne kadar kuruntulu bir insanım ben :)

Neyse, tahliller, ultrason falan derken sadece gaz sancısı olduğu ortaya çıktı. Ben de rahatladım. Gaz sancıları, hazımsızlık, şişkinlik, reflü ilerleyen aylarda bol bol çekecekmişim, safra kesemin olmayışı hamilelikte beni biraz zorlayacakmış. Doktoru çok sevdim, çok tatlı herşeyi detaylı açıklayan bir adamcağızdı. Tahlillerim sonucunda kolesterolüm çok yüksek çıktı. Hamilelik artışından da daha yüksek. İlaç verilemeyeceği için doktor diyet dedi. O kadar çok şeye dikkat etmem gerekiyor ki anlatamam. Hem üçüzleri sağlıklı bir şekilde besleyeceğim hem kendi sağlığıma dikkat edeceğim, nasıl olacak bilemiyorum. :)

Sema Hastanesi çok güzeldi, doğum için de gezdik, doktorlarla konuştuk, yeni doğan yoğun bakım konusunda bilgi aldık ve büyük ihtimalle bu hastanede yaptırabiliriz doğumu. Doktorların ne kadar tecrübeli olduklarını sordum, hemşireleri sordum. Acil durumlarda cerrahlarını sordum. Oldukça tatmin edici cevaplar aldık. Geçenlerde bir üçüzleri varmış 29 haftalık doğmuş ve 40 gün küvezde kalıp sağlıklı bir şekilde çıkmışlar. Bu hastanenin SSK ile anlaşması var, normal doktor muayenelerinde SSK'lılara %20 yirmi indirim yapıyorlarmış galiba. Benim hem özel sigortam hem de SSK'm var. Özel sigorta doğum primimi çok düşük ayarladığı için çok fazla bir faydası olmayacak bize. Sigortanızı yenilerken bu sene doğurcam diye söyleseydiniz diyorlar. Bebekler doğar doğmaz SSK karnelerini çıkartırsak hastanenin doğum paketi mi ne varmış gecelik küvez 350'ye geliyor. Tek bebek için. Ben daha önce telefonla sorduğumda gecelik 1000 (bin) YTL demişlerdi.

Daha önce yazmamıştım galiba, daha önce yeni doğan yoğun bakım ücretini öğrenmek için bir kaç hastane aradım (Amerikan, Acıbadem, Kadıköy Şifa, Sema...) ve hemen hemen hepsi tek bebek gecelik 800 YTL'den başlıyor ve buna ihtiyaca göre artı ilaç vs masrafları da ekleniyor. Hastanenin yeni doğan servisinin tecrübesi gerçekten çok önemli ve bu konuda en iyisi gerçekten Amerikan ama 3 bebegin gecelik 1ooo'er ytl den bir ay kaldığını hesaplarsanız ve çıkabilecek eksra masrafları, maddi açıdan oldukça zorlayıcı olacak...

Yine de son kararımızı vermedik, biraz daha araştıracağız...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun, allah bir daha böyle korkular yaşatmadan sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin....

sevgiler,
yeşim

Kuaybe dedi ki...

Ay o kadar korktum ki düştüğünü okuyunca anlatamam, arkasından kötü bir haber gelecek diye.. Geçmiş olsun, çok dikkat et kendine :))

Daha yeni bir arkadaşım doğum yaptı Sema hastanesinde ve çok memnun kaldı.. İnşaallah hakkınızda hayırlısı olsun..

Bu arada bu küvez meselesi ne kadar "tuzlu"ymuş ya.. Bir sponsor falan ayarlayalım bence size, yoksa zor yani..

iremmm dedi ki...

gecmis olsun cnm ama korkma ya..ben de 9 ay boyunca o kadarcok dustum ki(fazla sakarim da :)) )

hicbisi olmuyor emin ol :)))) ben denedim,olmadi...denendi,onaylandi yanee :)

ama illa da dusuceksen,usturuplu dus(efeler gibi cokerdim ben dizimin ustune :))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Çok geçmiş olsun, iyi ki bir şey olmamış.

Hakkatten bu arada, nedir o küvez fiyatları öyle ya! Ödeyemeyecek olsanız ne olacak, bebekleri öylece ortada mı bırakacakar yani! Hadi büyük insan sağığına önem vermiyorlar ama hiç olmazsa bebekler için ücretsiz olsa hizmetler? Ne diyeyim, Allah kolaylık versin.

Pratik Anne dedi ki...

Cok gecmis olsun. Neyse birsey olmamis. Senin ve bebislerin iyi haberlerini aldikca inan seninle seviniyorum, mutlu oluyorum. Sana birkac Turk üçüz blogu linki veriyorum asagida. Kendine cok dikkat et. Cok optum
http://www.superikizler.com/tr/
http://www.kayraverdasirma.com/
http://ucar_i.web.ibu.edu.tr/baby.php
http://ozcanbebekler.blogcu.com/

DERYA dedi ki...

merhaba,inan cok endişe ile okudum yazını biz tek tasıyoruz sen üç tane attıgın adıma bakıcaksın ama unutma hersey ınsanlar ıcın unutmus olabılır sen daha dıkkatlı ol bebişlerimiz aynı haftaları takıp edıyorlar ama senın ısın cok zor hem bır ufaklıgın var hem üçüz tasıyorsun ALLAH yardım etsın az kaldı yarısı ama su kuvez iş cok pahalı ınsallah ucuz atlatırsınız yazık bosa zıyan paralar ama saglıklı ve bırazdaha gec dogsalar işiniz olmaz kuvezle.gecen pazardan beri aynı sancıyı ben cektım ve ılk bebk oldugu ıcın anlıyamadık apandısıt den cok korktuk bı ıkı gun bekledık ama artık yuruyemıyordum ama hastane hemen paraya vuruyor bız kadın doguma gıttık oda bızı genel cerraha gonderdı ama gıtmedım cok korkagım seromdan falan ve bebek ıcın kotu bır sey olur dıye cok korktum bırde bızımkısı cok oynak hiç durmuyor sonra mıde gazı ıcın bır ılac vermıstı doktor onuda alamamıstım kaselettırmeyı unutmusum sonra tekrar yazdı ve kullandım cok rahatladım ama gaz sancısı cok fenaaaa:(canım dıkkat et.

Minik Patikler dedi ki...

Allah korumuş umarım bir daha olmaz. Bu arada hastane, doktor işi tamamen şans, umarım en iyisini bulursunuz hayırlısıyla..

Koyubeyaz dedi ki...

Gecmis olsun cok cok. Bebek yogun bakim servisi dedigin gibi cok cok onemli. Bende dogum yapacagim zaman ilk once bebek yogun bakim servisini arastirmistim. Cunku bazi hastanelerde olmayabiliyor. Birde Medipol u arastir istersen. Bebek yogun bakim servsi cok iyidir ve SSK ile de analsmali. kolay gelsin kendine dikkat et.

Esra dedi ki...

Bizim ucuz dogum yapan tanidigimiz aylarca hastane hastane gezmisti, hangisi daha iyi diye. Hangi hastanede dogum yaptigini hatirlamiyorum, bir sorayim. Uc tane kuvozu olan tek hastaneydi o zaman. Fiyat alirken, ucuz oldugunu belirtmekte fayda var. O tanidigimdan biliyorum, ana okullari dahil her yerde indirim yapiyorlar. Kolay gelsin!

Adsız dedi ki...

Selam üçüz anne adayı :)

Ben 26 haftalık doğum yaptım, doğumum çok ani geliştiği için hiç bir şey programladıgım gibi olmadı.. Ben memorial hastanesine yer ayrımıştım, 35.haftada doğum yapmayı planlıyorduk doktorumla, benim tüp bebek denemelerim de orada olmuştu yine aynı yerde yoğun bakım ve doğumu planlamıştık ancak evdeki hesap çarşıya uymadığı için B planı olması gerektiğini acil doğuma giderken bütün istanbulu ambulanslarla turlarken öğrendim.. ne özel hastane, ne üniversite hastanesi, ne de ssk hstanesi kalmamıştı gezmediğim.. Fakat aldığım tek cevap yoğun bakım ünitemizde 3 çocuk için ventilatör cihazımız yok deniyordu her hastane tarafından.. En son Taksim Alman Hastanesinde yoğun bakımda yer bulduk, bulmamızın sebebi ise yoğun bakımda pek tercih edilmeyen bir yer olmasıymış, çünkü hakkaten kötüydü, asla tavsiye etmem.. Yoğun bakım ünitesinden ziyade tecrübeli doktor ve tecrübeli hemşire çok önemli.. Biz 12-15 gün Alman hastanesinde kaldıktan sonra Memorial hastanesine transport yaptık, oradaki doktorumuz ve hemşireler gerçekten çok çok iyiydi.. Fakat Amerikan bu konunun en iyisi, prematüre grubu ailelerle sürekli irtibat halindeyiz, istersen oraya da katılımını sağlayabilirim, en azından riskler nedir, nelerle karşılaşma riskimiz var onlardan haberdar olursun ve ona göre tedbir alırsın.. Sanırım sonlandırma tarihini geçtin, bundan sonrası için sana allah tamamına sağlıkla erdirsin demek düşüyor.. Dilersen mail yada msn ile uzun uzun konuşabiliriz..
Sonlandırmaya her zaman kızıyor ve önyargı ile bakıyoruz ama bunun gerekliliğine ben acil doğumumda karar verdim.. Çünkü doğuma gittiğimde bana birini alıp diğer iki bebeğinle gebeliğine devam şansı verilmişti onu da kabul etmedim zaten artık edemezdim, çünkü vaktiylr bana ısrarla birini sonlandıralım deyip riskleri anlattığında doktorlarıma çok kızmıştım, hatta inançlarıma göre bu günah bile demiştim ama şimdi o günahı çocugum çekiyor, 3 aylıkken fizyoterapiye başladık ve hala devam ediyor, sol beyincikte oksijen yetersiliği, grade4 kanama nedeniyle sol tarafını kontrol edemiyor, zihinsel olarak şimdilik bir şey söylenemiyor ama ileride neyle karşılacagımızı da bilemiyoruz..
sevgiler..
tulaytozcan@yahoo.com

ozcanfamily dedi ki...

Merhaba,
Ben yukarıda bahsedilen www.superikizler.com sitesini simdiki adıyla www.trioanneleri.com ın kurucusu 3 uz annesiyim.Oncelikle gecmis olsun.Umarım haimileligin sıkıntısız ve saglıklı gecer.Biz trioanneleri olarak herzaman herkonuda destege hazırız.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

bütün üçüz annelerine selamlar fedakar ve cefakar anneler böyle bi site açtığınız için teşekkürler tülay kardeşim allah sabrınızı artırsın benimde üçüzlerimden biri rahatsız serapral palsi o da oksijensiz kalmış doğum esnasında diyor dr.lar biz çok bilinçsizdik o zamanlar ben 21 yaşında 3 uz annesi oldum ama bakıyom siz çok bilgilisiniz benim ailemde çok bilinçsizdi 3 uz lerim çok zor şartlarda büyüdüler inanıyorum ki sizler benden çok daha şanslısınız benim 3 uz ler 11 yaşına geldiler ellerinizden öperler çocuklarınızı sağlık ve mutlulukla büyütme dileğiyle hepiniz allaha emanet olun