13 Temmuz 2007 Cuma

Yoktum efendim :)

Geçen hafta çarşambadan bu hafta salı akşamına kadar buralarda değildim. Tatile gidemedik ama eşimin memleketine anne baba ziyaretine gittik. Hem de açık havada oturduk hep, sadece akşamları eve yatmaya gittik. Bir iki sabah haricinde midem beni hiç üzmedi. Bir sürü lezzetli mamaları yedim, hepsi de durdu. Eee bu da biraz kilo yaptı tabi, verdiğim kiloları geri almışım, umarım bebişler de almışdır. Onları pazartesi göreceğiz...

En önemlisi de eşimin bütün akrabalarını şok ettik.. :)) Önce annemle babama üçüz diye söyledik, çok şaşırdı annem, zaten bu karın 3 aylık değil, bizim gelin yanlış biliyor herhalde diye düşünüyormuş. Karnım acayip şişti bu arada, o yüzden çok büyük görünüyordu. Uzun müddet bir daha memlekete gelemeyeceğimizi de söyledik. Sonra görümceme söyledim, eniştemle beraberlerdi. Eniştem, hemen Allah kolaylık versin bacım dedi ama görümcemin olayı idrak edip inanması biraz uzun sürdü. Nasıl oldu gibi sorular sordu, ne yapıcaksın bağını üzümlere bak sen dedim ama yemedi. ;)

Sonra bir ara bir çok akraba toplanmıştı onların hepsine birden söyledik, ilk soruları ailende var mı oluyor, ben de bilmiyorum, yaşamıyor büyükler, soramıyorum gibi şeyler dedim. :))) Yalan söyleyemem hiç, laf dolaştırıyorum. Bir şeyi söylememek, yalan söylemek değildir di mi ama...

Güzeldi herşey ama 70 yaşındaki kayınvalidem bana hizmet ettiği, ona yardım edemediğim için utandım biraz. Zaten çok sağlıklı değil, ama yine de elinden geleni yapıyor. Ayrılırken, istediği gibi ağırlayamadığını, elinden ancak o kadar geldiğini söyledi. Daha ne yapacaksın ki anne dedim.

Evimize gelmek, pek iyi gelmedi açıkcası. Mide bulantılarım azaldı ama yine de oradakinden biraz daha fazla oluyor. Özellikle sabah erken saatlerde. 14 haftam doldu, bundan sonra biraz daha da iyi olacağımı düşünüyorum. Tabi karnım büyüdükçe başka şeyler çıkacak ama olsun.

Şimdilik bu kadar, yazacağım başka şeyler var ama başka bir yazıya kalsın... Biraz blog ziyareti yapayım, bakalım komşularım neler yapıyor... :)

11 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Hoşgeldin(iz):)

Bebekhikayesi dedi ki...

Hoşbulduk annelog, sizin de tatiliniz bitti mi? Siz de hoşgeldiniz...

Adsız dedi ki...

şükür iyi haberlerini aldım...
zuzucuklarda iyidir inş...
insanların üçüzü duydukları anki yüz ifadelerini bende merak ettim şimdi..sağlıklı olsunlarda çabucak büyür onlar..:)))

evo dedi ki...

selam bebekhikayesi ,ne guzel butun aile ogrenmis bundan sonra daha cok yardimcin var demektir :) Bu arada sanirim bir tane daha cocugun var o ne dusunuyor 3 kardes birden gelicek olmasina ;)

Bebekhikayesi dedi ki...

Yaban eriği, gerçekten yüz ifadeleri görmeye değerdi. İnsanlar genelde önce şok olup sonra gülmeye başlıyorlar. :)
Kuzuları da pazartesi bir görsem içim rahatlıcak. :)

Bebekhikayesi dedi ki...

Selam Evo, blogunun adını bulup giremedim.
Butun aile ögrense de malesef çok uzakta oldukları için hiçbir yardımları dokunmayacak. Prensesime gelince, en baştan beri bir sürü kardeş istiyorum deyip duruyor. Tabi şimdi aklı ermiyor ama dogunca görecek anyayı konyayı :) Bugün karnımı seviyordu kardeslerini seviyorum diye... ;)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

Allah yardımcınız olsun :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Moral depolamisa benziyorsun:) Bulantilar bitecek yakinda sanirim. Hamileligin balayi denilen 3-6 aylik donemine giriyorsun ama ucuzlerle bu balayi nasil olur bilemem:) Cok cok iyi olur insallah:))

Minik Patikler dedi ki...

Insanlarin sorularini bosver, sanki birtek tedaviyle ikiz mi doguyor, her tekil cocugun annesine de soralim var mi diye :) Tobe tobe... Hic dusunme bile canim yaaa, benim bir arkadasim var cok ikiz istiyordu oyle cok dua etti ki Allah nasib etti ona ustelik 2 tane cocugu vardi da, onun ailesinde hic ikiz falan yoktu ama zaten genetik ozellikler 7 gobek oteye kadar dayaniyor ve tasiniyor, daha neler vardir bizlerin bilmedigi deseydin :) Bu resmen cok ozel hayata mudaheledir.


Kayinvalidene Allah saglik sihhat versin. InsaAllah butun torunlarina sutlac yedirir hayirlisiyla :) Sen kilolarina cok takma, sadece faydali seyleri yemeye bak, canin kurabiye cektiyse 3 tane ye :) salata turu sebze turu eti de ayarlayarak beslen bence hatta bir uzmana git bebeklerine faydali olacak seyleri guzel bir anlatsin.. Istersen kendi diyetisyenimi onerebilirim, Aysun Gokcen, bagdat caddesinde selamicesme gima nin yanindaki apartmanda, Naturel Diet isminde bir yer.. Nil Sahin Gurhan var ayrica bir arkadasim bana soylemisti hamileliginde gitmis ve memnun kalmisti,

Bebekhikayesi dedi ki...

Minik patikler, doğru beslenme konusunda ben de düşünüyorum, elimde daha önce doktorun verdiği bir liste var. İstanbul'a gelince yine bulantılar ve çıkartmalar başladı zaten... Gerekirse diyetisyene giderim, sağol... :)

Bebekhikayesi dedi ki...

Anne ve Bebişi, öncesinden biliyorum, bulantılar geçince iyiydi de, şimdi daha geçmedi... Bakalım, yaşayıp göreceğiz :)