11 Ekim 2007 Perşembe

27 hafta / İyi bayramlar

Bugün itibariyle 27 haftam doldu. Keşke bayram arefesine randevu almasaydık diye diye sıkışık trafikte doktorumuza gittik. Bebişlerimizi görüp iyi olduklarını öğrenip evimize döndük. Bugün klinik de oldukça kalabalıktı.

Doktorum da iyiki bugün görüştük önümüzdeki hafta bir kaç gün olmayacağım, tatil yapacağım ondan sonra yaza kadar bir daha hiç tatilim yok, doğum furyası var dedi. Yine de çok acil durumda ona ulaşabileceğiz. Diğer durumlarda da klinikteki diğer doktoru arayacağız. Herşey yolunda göründüğü için inşallah gerek kalmaz. 3 hafta daha geçerse şayet, 30 haftayı görürsek bir kritik adım atlamış olacağız. Sonrasında ise umudumuz 34 haftayı görmek.

Ben 2 hafta öncesine göre sadece 100 gram almışım. 80.650 geldim. Ben kilo almayınca bebişler aldı mı diye merak ettim ama onlar almış biraz. Gelişimleri haftalarına göre normal.
Soldaki kız: 986 gr
Sağdaki kız: 1055 gr
Erkek: 1086 gr olarak ölçüldü.

Dönerken de kliniğe çok yakın olan Medipol Hastanesine uğradık. Yenidoğan yoğun bakım ünitesine camdan baktık, hemşire ve doktoruyla konuştuk. 30 adet küvezleri, 8 adet ventilatörleri (solunum cihazı) olduğunu söylediler. Şu anda 6'sı doluydu. Birinde 26 haftalık bir bebek vardı. Ne kadar küçük olduğunu sözlerle anlatamam. Parmaklar kürdan gibi. Eşim de ben de hayal edemiyorduk ama bugün hem 26 haftalık, hem de 34 haftalık bebekler gördük. Yani ne kadar küçük bebeklerimiz olacağını yakınen görmüş olduk. 34 haftalık doğsalar bile yine de mini minnacıklar. İçim gitti o bebeklere bakarken, çok duygulandım.

Bayramda evdeyiz, annemlere bile gitmeyeceğim. Zaten beklemiyorlar, geçen akşam geldiler, görüştük. Bayramda da el öptürmeye tekrar gelirlerse bilemem. İstanbul'da trafiğin korkunç olacağını tahmin ediyorum. Gerçi bayramın bayram gibi geçmesini çok isterdim. Güzel güzel giyineceksin, her zaman göremediğin sevdiklerini göreceksin, muhabbet, gönül alma... Ama ne yapalım bu sene de böyle. Bir kaç sene 4 çocuklu bir aile olarak yine evde otururup, sonra da alır çocuklarımızı bayram el öpmesine götürürüz, bizi kimse istemez herhalde :))) Oldukça masraflı oluruz :)))

Ben küçükken anneciğimin diktiği bayramlıkları giyip, kapı kapı tanıdıkları, komşuları gezer, bayram harçlığı toplardım. En çok amcam verirdi, dedem verirdi. ;) Akşama hasılata bakar, senin ne kadar diye kardeşlerimle kıyaslardık. Büyük olduğumdan en çok benim olurdu. Dönüşü olmayan çocukluk :)

Bizim orada hala sabah 7 de kapı çalmaya başlar, öğlene kadar çocuklar el öpmeye gelir. Babamlar da önceden hazırladıkları paraları çocuklara verirler. Bazen de şeker verirler. Ama genelde parayı önceden bozdurup para verirler. Fakir, üstü başı çok düzgün olmayana daha fazla verilir. Tanıdık çocuğuna ekstra mendil veya hediye verilir ama diğer çocukların yanında değil tabi. Çocuklar sadece şeker verince nasıl da üzülüyorlar. Para veren ev varsa hemen birbirlerine gösterirler, koştura koştura oraya giderler. :) Küçük yerde güzel olur bayramlar. Benim çocuklarım bunları yaşayamayacaklar malesef, burada bayramın ikinci günü bazen 2-3 çocuk geliyor. Ne kadar mutlu oluyorum onları görünce. İyi aklıma geldi, onlar için ve komşu çocukları için bir şeyler hazırlamalı... :)

Herkesin mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun. Sağlıklı mutlu nice yıllar, nice bayramlar görmek dileğiyle...

16 yorum:

NeliF dedi ki...

Allah cocuklarinla nice bayramlar gecirmeni nasip etsin..miniklerin iyi olmasi bayram oncesi guzel bir haber:)

mutlu bayramlar...

SenaBera dedi ki...

Ben de bebişlerin iyi olalarına çok sevindim.Belki de 35-36 haftayı
da geçirirsiniz inşallah..
Meraklanmayın erken de doğsalar Allah kolaylık veriyor .Benim kızım da 31 haftalık doğdu ve 1280 gr idi.Şimdi inanamıyorum nasıl büyüttüğüme..
Sağlıklı,huzurlu,güzel bir bayram geçirmeniz temennisiyle..
Sevgiler..

seydur dedi ki...

Birkac zamandir bloguna ugrayamamistim. Herseyin yolunda gitmesine cok sevindim. Bende senin mubarek Ramazan bayramini tebrik eder, sevdiklerinle ve aileye yeni katilacaklarla birlikte nice nice bayramlar dilerim.

Esra dedi ki...

Bebisler saglik haberini aldik, rahatladik... Eminim hersey cok guzel olacak. Kucuk olacaklar ama seneye bu gunlerde cooook yol aldigini gorecegiz insallah. Kocaman olacaklar...

4 cocuguna ve sana da IYI BAYRAMLAR!
Sevgiler
Esra

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canım bayramınız mübarek olsun.:)bana gelin 4 çocukla,mıncıklayım onları..)

Burayı okurmusun? :) geçen kurban bayramında o çocuklarla ilgili benim bildiklerimi yazmıştım..))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Blogunu acip da kacinci haftayi bitirdigini gordugum her sefer; ohh diyorum:) Bu kadar hafta olmus, gecmis. Dayabin bebisler, az kaldi:)

Sonra hemen parmaklarimla sayiyoum, 35. haftaya ne kadar kaldi diye:)

Sizin icin dua eden ne kadar cok kisi var:)

Bu arada, masallah oglan almis basini gidiyor:) Soyle azicik kizlara da biraksin mamalardan:)))

Iyi bayramlar:)

naneee dedi ki...

3 bebegın bırden olucak bu gercekten harıka bır heyecan olsa gerek hoyları kıloları ne olursa olsun ki inşallah beklenen agrılıklta olurlar önemli olan saglıklı bir sekilde dogmaları degilmi canımcım haftalar cabuk geecsin ve bebeklwerine kavuş inşallah .iyi bayramlar

Minik Patikler dedi ki...

Çok sevindim canım Allah hayırlısıyla kavuştursun, demek 27 hafta :) Aman Allah'ım ne kadar çabuk geçti diyesim geliyor ama yatınca geçmek bilmemiştir senin için.. Allah yardımcın olsun canım.. Bu arada 4 değil 14 çocuk olsun bekleriz :D

Adsız dedi ki...

şükür çok şükür..hep dualarımdasın canım..Bu zamana sorunsuz geldik bundan sonrasıda böyle geçecek inş..umarım bayramda sıkıntısız geçmiştir..
öpüyorum kocaman..

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Sevgili bebek hikayesi, çok çok sevindim bebişlerin iy olmasına öncelikle. Otursun kuzular orada işallah sonuna kadar, varmı anne karnındaki,kucağındaki gibi rahat yer. Maşallah üçüz olmasına rağmen fazla kilo almamışsın, ben bir taneyle okilonun bayağı bir fazlasını almıştım :)
Sevgili bebek hikayese, geçmiş bayramını en içten dileklerimle kutlar , 4 kuzucuğun eşin ve tüm sevdiklerinle geçireceğin daha nice bayramlar dilerim...

annecugun dedi ki...

merhaba, medipolde 10.10.2007 tarihinde dogum yapmis birisi olarak tavsiye ederim, hemde marmara hastanesine yakin...genelde bir problem oldugunda premature dogumlarda marmara tavsiye edilen bir universite hastanesi.

belki bizim bebiside gormussunuzdur o gun, allah kolaylik versin

evo dedi ki...

gec oldu ama seninde bayramin kutlu olsun.ben bile heyecanlaniyorum senin blogunu okudukca.ne harika birsey uc tane bebek birden :) sevgiler..

Zen dedi ki...

merhabaaaa..şu doğum bebek hadisesi daima bana çok ilginç gelmiştir.hele üçüz olduğunu düşününce dahada entresan geldi :)içinizde 3 tane can var ..üç tane minik kalp.üç tanee sıcak nefes....inşaallah hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde çocuklarınızı dünyaya getirirsiniz...sevgilerimle ^_^

SenaBera dedi ki...

Hadi yazıınn ama lütfen....
Bizi merakta bırakmayınn...

Minik Patikler dedi ki...

Canım nerelerdesin iyisindir inşaAllah. Bu arada isimlere karar verdiniz mi yoksa ben mi kaçırdım?

Kuaybe dedi ki...

Bebek hikayecim nasılsın? Nasıl geçti bayram?