29 Ekim 2007 Pazartesi

Bayram / Kontrol - 29 hafta 4 gün

Cumhuriyetimizin 84. yıldönümü kutlu olsun.

Şu anda televizyonda çok tatlı bir kız İstiklal marşını okuyor. Benim kızım da büyüyünce şiir okuyacakmış. :)
--------------
Cumartesi günü rutin doktor kontrolüm vardı. Bebekler 29 hafta 2 günlüklerdi. Herşey yolundaydı. Bebekler de ben de kilo almışım bu son iki haftadır. Bebeklerin kilo almasına çok sevindim, bu sefer doktor bile aman nazar değmesin diye sağa sola vuruyordu. Maşallah... ;)

29. haftada artık serviks uzunluğu ölçülmüyor. Sadece bebekler ölçülüyor. Erkek bebek diğerlerinden iri görünmesine rağmen pozisyonunu bir türlü düzeltmediği için iyi ölçülemedi bu sefer. Diğer tüm ölçümlerde olduğu gibi soldaki kız daha zayıf, sağdaki kız ve erkek bebek iri. Doktor yalnız kalmayın aniden suyunuz gelebilir dedi. Doğumu kasım ortasından sonra bekliyoruz inşallah. Doktor yine de tedbirini aldı ve Celeston iğne oldum. Bu bebekler artık sığmayacak diye korkuyor sanırım. Zaten toplam büyüklükleri kızımı doğurduğum kilodan çok fazla.

Hala tamamlayamadığım ihtiyaçlarım var. Tabi bunlar bana bağlı değil, malesef başkalarına bağlıyım. Benim gibi aceleci bir insan için ne kadar zor birşey anlatamam. :) Doğum yaklaşıyor ama herkes çok rahat.

Biraz sızlanırsam eğer belim iptal diyebilirim, sol bacağımın ağrısından geceleri uyuyamıyorum. Saatlerce uyuyamıyorum, kalkıyorum geziyorum biraz sonra tekrar yatıyorum. Doğuma kadar çekeceğim biliyorum. Doğumdan sonra bebişler karnımdan çıkıp da ağırlık yapacak birşey olmayınca aniden geçeceğini umuyorum.

İsim listesini oldukça kısalttık. Ama bebekler doğmadan söylemeyeceğim. Belki bebekleri görünce değişir. İlk değil ikinci alternatif konabilir.

Ben hamilelikten kısa zamanda terfi edeceğim ama yerime yenileri var, fazla gezemesem de blog arkadaşlarımı, yeni hamile olan ve hamile olmaya hazırlananları tebrik ederim. :)

9 yorum:

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

iyi haberleri almak mutlu ediyor beni. rabbim hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin bebişleri. maşaallah nazar değmesin.
umarım diğer işlerinizi de biran önce halledersiniz.

Adsız dedi ki...

sen isim listene eylül ekin ve kasım isimlerinide ekle :)


şu kurak dönemde duru su çağlayan isimlerinide verebilirsin

deniz :))

Adsız dedi ki...

pardon çağlar diyecektim

evo dedi ki...

masaallah,iyi haberler almak cok guzel.Dogsunlarda resimlerini de gorelim kuzularin insaallah :)sevgiler..

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili kızım.Allah yardımcın olsun.Üç cocuğu birden veren allah onun kolaylığını da verir inşallah.Sitene bugun tesadüfen girdim.Senin için dua eden birinin daha olduğunu bil lütfen.Sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Bebekhikayesi dedi ki...

Teşekkür ederim, Talha'nin Annesi. İnşallah :)

Denizcim, isimleri belirledik ;) Ama sölemicem kimseye, simdi o guzel diil, bu guzel diil diye laf söler bizimkiler (annemler) en iyisi mi dogunca ogrensin herkes ;))

Evo, inşallah, sağlıkla doğsunlar da...

Yayla sakızı teyzeciğim, blogunuza baktım, ama o güzel mamalara hamiş hamiş bakılmıyor yani. Ellerinize sağlık. Güzel yorumunuz için cok tesekkur ederim.

HAYAT dedi ki...

merhabalar bebişlerine ve sana allah kolaylık versin allah her şeyin kolaylığını veriri çok güzel bir duygu ,3'ünü birden aynı yerde taşımam ne güzel kocaman bir aile olucaksınız bende hep ikiz çocuk isterim :) ama daha bekarım tabi ki :) sağlıcakla kal öpüyorum hoşçakal

Adsız dedi ki...

Allah kolaylik versin ve insallah saglikli hic sorunsuz bir sekilde bebislerinize kavusun :) oyle cabuk buyuyorlar ki ,mehmed kaani takib ediyorsunuzdur iste :)minicikti kocaman adam oldu :) ben de dualarima sizi katiyorum.

yesim

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Çok az kalmış bebişlerine hayırlısı ile kavuşmana. Allah yardımcın olsun, dualarımdasınız hepiniz...