21 Ekim 2007 Pazar

Son durumlar

Perşembe günü hayırlısıyla 28 haftamı doldurdum. Her geçen haftaya oh çok şükür diyorum.

Kalçama saplanan bıçaklar ve reflü dışında bir rahatsızlık hissetmiyorum. Yalnız haraket edemiyorum. Kalçama saplanan bıçaklar bana çok acı veriyor. Oturup kalkarken, haraket ederken, geceleri de artık rahat yatamıyorum bu yüzden. Genelde uzanıyorum. 6 hafta daha bu sancıları çekmem ve dayanmam gerekiyor.

Bilgisayarı da fazla açmıyorum. Biraz sabahtan maillere ve yorumlara bakıp kapatıyorum. Gelen yorumlara cevap yazmassam alınmayın. Okuyorum ve beni düşünen bize dua eden onca insan olduğu için mutlu oluyorum, herkese çok teşekkür ederim.

Yardımcı bulmuştum başlayacaktı, gelemeyeceğim diye aradı... Gene kalakaldım. İlan vereceğim artık. Tecrübeli anneler danışmanlık şirketleri için sokaktan topluyorlar resmen, bağlantı yoluyla bulmak lazım diyorlar. Annem (kv) de dert ediyor, sürekli arayıp soruyor, buldunuz mu başladı mı diye. Bebekler için bilgili hemşire bulun, ev işlerine başkasını falan diyor. Çok uzakta oldukları için bir yardımları olamayacak zaten oldukça yaşlılar, kendilerinin bakıma ihtiyacı var. Ben de oğlun daha idrak edemedi durumu, herşeye razı olmuyor, beni de süpermenin bayan versiyonu sanıyor herhalde bebekler doğunca anlayacak o zaman bakacağım diyorum ne diyeyim. :)

Bu bızdıkların üçü birden tepişip duruyor karnımda. Hala isimlere karar veremedik ama eşimin yaptığı bir liste var, genelde Türkçe isimler seçmiş. Ben ona ekleme yapacağım sonra son bir değerlendirme yapacağız. Belki bir anket ekleyebilirim siteye.

Aslında yazmak istediğim bir kaç konu vardı. Laptop bile olsa yatarak yazmak rahat olmuyor, belki iyi hissedersem oturur yazarım. Bebişlerin minicik minicik kıyafetlerinin fotosunu da çekmiştim :) Hepsi yıkandı, ütülendi. Ben ihtiyaçlarımı da aldırdım. Hastane çantamı da hazırlayıp koyacağım bir kenara...

Sağolsun Bebekli Yemek Şenliği'nden Hülya herşeyi heryeri tarif etmişti. Bebek şekeri için tüm malzemeleri aldırmıştım. Sepeti de annem kapladı, sadece süslemesi ve hazır keselerin üzerine bibloları yapıştırmak kaldı. Ben doğurmadan bitirirsek yayımlarım fotosunu. :)

Eşim de perşembeye kadar iş için yurtdışına gitti, o yokken iyice yatayım da acil bir durum olmasın ;)

14 yorum:

sühendan dedi ki...

İnşaallah bebeklerini hayırlısıyla kucağına alırsın.Bıçak saplanmaları gerçekten çok zor.Benim de ikinci çocuğumda sıkça yaşadığım bir problemdi ve magnezyum falan fayda etmiyordu.Ben hangi semtte oturduğunuzu ve hastane olarak nereye gittiğini merak ettim.

Bebekhikayesi dedi ki...

Sühendan merhaba, teşekkür ederim. Hastaneye değil Koşuyolu'ndaki Umut Tüp Bebek merkezine gidiyorum. Doktorum Enver Bey.

sühendan dedi ki...

Yardımcınızda aradığınız özellikler neler?Bizim de aklımızda olsun da belki yardımcı olabiliriz.

Esra dedi ki...

Canim, senden her haber alisimda ben de bir ohhh cekiyorum icimden. Her gecen gun, bebislerinin yararina. Umarim en kisa zamanda bir bakici bulursun. Dualarim seninle.
Sevgiler
Esra

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben blogunuzu Amerika'dan takip ediyorum. Sizin icin dua ediyorum. Insallah saglik icinde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz. Buraya kadar dayandiniz. Bundan sonrasi icin de kolayliklar dilerim.
Sevgiler, Esra.

Adsız dedi ki...

çok şükür bitti 28 hafta da..tüm kalbimle dua ediyorum meleklerin sağlıkla gelmeleri için..ve tabi zamanında..

tedarikmucize dedi ki...

innnşşşaaalllaaahhhh 30 un çok üstünde haftalar olur. Allah yar ve yardımcın olsun. dualarım seninle.

Kuaybe dedi ki...

Tepişken bızdıklar, annenizi üzmeyin bakiim :)) Uslu uslu oturun yerinizde, daha çoook var inşaallah gelmenize..

( Bu arada, annem bir bakıcı bulmuş ama sadece Maltepe-Kartal civarında çalışabilirmiş, olmaz demiş.. Yine de bakacak başkası için.. )

KeLeBeK dedi ki...

"...Bu bızdıkların üçü birden tepişip duruyor karnımda..."

:)) çok hoş yaa harika!

SenaBera dedi ki...

Ben de derin bir ohh çektim,haber
alınca...
Allah kolaylık versin,hem yardımcı işi için,hem de tüm sorunlar için. Herşey gönlünüze göre olsun...

AYSUN dedi ki...

ohh ohh daha yerindeler bebekler demek:) Daha çok kalın yavrular. Anneyi üzmeyin...

CeRoXiMo dedi ki...

Canımcım. Bakıcı problemine çözüm buldum diye yazmak isterdim ama olmadı ne yazık ki...Şimdilik. Göztepe de bir bayan bulmuş arkadaşım. Telefonlaştık birkaç kez. Durumunu oturduğun yeri ayrıntılı söyledim. Kararını kesin ver ona göre haber vereceğim dedim. Tamam tamam dedi ama caydı 4 gün sonra.
Üzülme sakın kesin bulunacak. Bıcırdıklara da söyle dursunlar durdukları yerde:)

Adsız dedi ki...

Bir haftayı daha bitirmiş olmana sevindim arkadaşım.Senin için dua ediyorum.Her şey bir çırpıda hallolur inşallah.
İyi haberlerini bekliyorum.

Bebekhikayesi dedi ki...

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim...
Sevgiler