9 Kasım 2007 Cuma

31 hafta kontrolü

Dün kontrolüm vardı, doktorun cumartesi işi olduğu için perşembeye randevu almıştım ve dolayısıyla da eşimsiz gittim. Kızkardeşimi götürdüm, eşim sıkı sıkı yalnız gitme diye tembih edince.

Herşey normal görünüyor, bebekler haftalarında, kol bacak boyu falan uzamış, büyüyorlar. Artık kilo ölçümleri pek doğru olmaz dedi doktor, çünkü içersi karmankarışık :). Ölçtü kilolarını ama geçen seferden pek de fazla çıkmadı. Ortalama 1770 civarı ölçtü. Aldılarsa 20-30 gr falan almışlardır herhalde. Ya yine ben hiç kilo almamışım. Eee ben kilo almayınca bu bebekler nasıl fazla kilo alsın ki. İki hafta önceki doktor kontrolünde 83.5 kilo gelmiştim, bu sefer 83.3 geldim. Hep aynı kıyafetle yani hamile pantalonu ve üzerine bir tişort veya bir kazakla (dün) tartılıyorum. Evdeki tartıdan da ben anlamıştım zaten yine kilo almadığımı. Üçüz hamileyim ve kilo almıyorum çok ilginç. Doktor bebeklerin büyükükleri haftalarında olduğundan kilo için bir şey demiyor.

Kızıma 66 kilo ile hamile kalmış ve 83 ile tamamlamıştım. Üçüzlere 72 kilo ile başlayıp halen 83 kiloyum. Taktım ben bu olaya, aman zayıf kalayım, şişmanlamayım gibi bir derdim yok. Yeterki bebekler kilo alsın. Artık doktor kontrolüm haftada bir. Haftaya cumartesi randevum, tabi o güne kadar acil bir şey olmazsa. Bu hafta yediklerime daha da dikkat edeceğim. Bol bol süt içeceğim bakalım yarayacak mı bebelere. Ne kadar kilolu doğarlarsa o kadar çabuk toparlarlar.

Az kaldı doğuma söyleyeyim, 34 dolunca almak istiyor doktor, herhangi bir riske girmeden, bebeklere anne karnında bir şey olmadan. Bu demektir ki 3 hafta var. Benim biraz daha bekleyelim inadım tutmazsa tabi...

Yardımcı arıyorum hala, üçüz duyunca Türkmen kadınlar bile kabul etmiyor :(

İşte son durumlar böyle...

36 yorum:

nes-kafe dedi ki...

Ay az kalmış yaa heycanlandım valla :)) İnşallah 3 hafta daha hiiiç birşey olmaz.

Dün aklıma geldide sen birde ismek i arasan. Orada çocuk bakımı ile ilgili eğitim veriyorlar. http://ismek.ibb.gov.tr/portal/brans.asp?branscode=101

İş taleplerinede sanırım cevap vermeye çalışıyorlar. istersen bir ara belki eski yeni kursiyerlerden bir yardımcı bulabilirsin.

Banu dedi ki...

Size ve bebişlerinize sağlıklı doğum dilerim, inşallah herşey yolunda gider. Zaten şimdiden bile kiloları çok iyi. Kolay gelsin.

bgm dedi ki...

allah yardımcın olsun ve bebeklerin sağlıklı doğsun! iyi haberlerini bekliyorum 4 gözle!

Koyubeyaz dedi ki...

cok az kalmis allahim yardim etsin sana. insallah hersey saglikla sihhatle sona erecek. bebklerin kilosuna takma ben tam olarak dag fare olayini yasadigimdan ve zeyneb cok ufak dogdugundan 2 gun boyunca aglamisitm. cocuk doktorumuz bana bosuna kendini hirplaiyorsun her zaman kucuk doganlar buyuk doganlara oranla daha hizla gelisir ve buyur demisti ki oyle oldu gercekten. saglikla dogsunlarda kilo nasil olsa alirlar allahin izni ile.

huysuz dedi ki...

biraz proteine yüklenmek iyi olabilir belki, yumurta, süt...

EBRU dedi ki...

Doğuma az kaldı desene. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Kilo alamıyorum diye endişe etme canım sen sağlıklı beslenmeye devam et. Sen kilo alamasanda onlar alıyordur muhakkak. Ben de 59,5 kilo ile hamile kaldım ve 63 kilo ile ikizlerimi doğurdum. Ne kadar az kilo almışım dimi. Ben kilo almanın aksine kilo vermişim. Oğluşlarım 35 haftalık doğdular. Biri 2 kg 100 gr, diğeri 1 kg 900 gr'dı :) Bense doğum sonrası 53 kiloya düştüm :) Aşırı bulantı kusma nedeniyle sürekli kilo vermişim. Zayıf da doğsalar oğluşlarım sağlıklı doğmuşlardı. Darısı senin minnoşlara inşallah. Öpüyorum sevgiler...

DERYA dedi ki...

hadi bakalım az kaldı hangımız erken doguracaz :)) bizim 33 haftayı gecı ama bır hafta önde gıdyor,senınkıler saglıkla iyi kılolarda dogsunlarda annelık ıc gudusu işte kılo alsın ıstıyor ınssan benımkı persembe gıttık 2,274 grdı ve az geldı bugun butun sıtelerı dolastım ne yesem falan dıye,hayırlısı olsun artık,insallah bır bakıcı bulursun ya hep aklımdasın nasıl ıdare edıyorsun ben tek bebekle zorlanıyorum senın uc bırde kızın var Allah yardımcın olsun.

Minik Patikler dedi ki...

Canım çok seviniyorum, o tickerdaki sayı arttıkça ben dört köşe oluyorum valla :)

Yardımcı işi çok zor canım, daha yeni, iyi olmayan bir durum geldi bir akrabamızın başına, hiç hoş olmadı, ben de aracı konumundaydım sinir oldum..



Kızın evde yükselen heyecandan etkileniyor mu ??

Ayrıccaaa hani bebe şekerlerinin fotoğrafları nerdeee :))

Kuaybe dedi ki...

Ay ay 31 hafta olmuş.. Maşaaalah.. Daha da uslu uslu dursunlar, büyüsünler orada inşaallah..

Yayla Sakızı dedi ki...

Canım benim.Bugün pazar ve ben bilgisayarı açaraçmaz senin sitene gittim.Çok şükür bebeklerin ve senin sağlık haberini aldım.İnşallah normal süreye kadar bebekler uslu durur seni yormazlar.
Sana kolaylıklar diliyorum.Allaha emanet ol.

Adsız dedi ki...

Merhaba
blogunuzu ilk defa bugun kesfettim bastan sona buyuk bir keyifle okudum
benim 17 aylik bir oglum var ve su an 15 haftalik hamileyim 2.oglusum geliyor.:)
4 cocukla ugrasmak eminim zor olacaktir en kisa surede istediginiz gibi bir yardimci bulmanizi ve sizin icin herseyin yolunda gitmesini diliyorum
sevgiler

Adsız dedi ki...

Önce Allah sonrada kızkardeşin yardımcı olsun artık canım.
eee öyle bedavadan teyze olunmuyo
ama senin 4 çocuğunu gördükten sonra evlendiğinde bir çocuk yapıp yapmamakta kararsız kalacak görürsün :)))
şaka bir tarafa Allah doğumda ve sonrasında yardımcın olsun
üçüz bebek annesi olmak eminim çok güzel bir duygudur üç minik sevimli bebek ... ama ben almayayım :))
Deniz

CeRoXiMo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CeRoXiMo dedi ki...

Yorumunu görmemişim,saf ben:) Meraklanmış durmuşum bi de hehe..okuyunca güldüm kendime.

Yoruma da aynen katılıyorum canım, dininin hakkını vermeyenler bize dert oluyor ister istemez.Abuk sabuk birsürü lafa maruz kalmışımdır şimdiye kadar. Çoğu kavgaya kadar bile gitti. Amaaannn neyse, boş ver. Kafalar değişsin istiyorum işte tek derdim bu.
Kendine yi bak canım. Sevgiler 5'inize de:)

Adsız dedi ki...

Bende gebeliğimde son güne kadar tempolu çalıştığım için hem kendim hem bebeğim yeterince kilo alamamıştık. Doktorum o zaman bana bol bol bol :) sütlü tatlı tüket ve bol bol bol :) dinlen demişti.
Sizde böyle yapabilirsiniz.

Sağlıkla bebeklerinizi zamanında kucağınıza almanızı diliyorum.

Kuaybe dedi ki...

Ay ay.. Minik bebişler doğmuuuuşşşşş.. Hayırlı olsun :))

Hamarat Anne dedi ki...

hosgeldiniz minişlerrrr, gecmiş olsun tatlı annecik:)

SenaBera dedi ki...

Tebrik ederim ,doğmuş minnoşlar..
Çook geçmiş olsun ve hayırlı olsun..

funda dedi ki...

tebrik ederim,allah analı babalı büyütsün hepsini :)

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

hayırlı olsun bebişler...
rabbim hayırlı, güzel, sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin bebişlere ve ailesine...

Adsız dedi ki...

hoşgeldiniiiizzzzz bebişler :)

Rabbim sizlere huzurlu sağlıklı mutlu hayırlı bir ömür nasip etsin :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Canim cok sevindim, cok cok cok sevindim:) Agliyorum inan ki:) Insallah ucu de sagliklidir, sen de oylesindir. En kisa zamanda kocaman, saglikli, mutlu bir aile olarak evinize donersiniz. Allah anali babali buyutsun, hayirli evlatlar olsunlar insallah.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

OOO hoş gelmişler minişler allah uzun mutlu sağlıklı ömürler versin.

Adsız dedi ki...

Allah yavrularinizin hepsine de saglik sihhat hayirli omurler ihsan etsin, size de acil sifalar dilerim.
Bebislere dua ediyoruz , kiziniza da opucukler :)
yesim

Calimero Mutfakta dedi ki...

Bebekler geldi mi? insalalh hepsini sag salim kucagina almissindir.. ayri ayri operim butun bebekleri.. merakla donusunu bekliyoruz.. sevgilerle..

Adsız dedi ki...

bebislerin geldigini duyunca cok mutlu oldum..insallah saglikli sihhatli hayirli evlatlar olur...Allah size bagislasin..

evo dedi ki...

heeeyooo ne guzel bir haber :) gecmis olsun haberler icin sabirsizlaniyorum..

gunlukcugum dedi ki...

rabbim tum canlarini hayirli eylesin hepinizin durumu iyidir insaallah sevgiler..

Adsız dedi ki...

Dogum haberini Minik Patikler'in blogundan aldim. Insallah hepinizin sagligi yerindedir. Gozunuz aydin. Guzel haberleri yazmanizi bekliyoruz. Allah kolayliklar versin.
Esra.

Adsız dedi ki...

Çok tebrik ederim, bebekler gelmiş. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Ablalalrını da çok öper, tebrik ederim.

Esra dedi ki...

aaaa geldi mi ucuzler. Cok sevindim. Insallah hersey yolundadir. Allah anali babali buyutsun. Saglikla insallah...
Esra

mutlu anne dedi ki...

Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

AYSUN dedi ki...

Hoş geldiniz minişler:) Çok sevindim inşallah sağlıklısınızdır hepiniz canım... Haberleri bekliyoruz fırsat bulursan tabii...

CeRoXiMo dedi ki...

Üç Miniş bebişler HOŞGELMİŞLER:) İnşallah hepinizin sağlığı yerindedir. Dönüşünü ve haberlerinizi dört gözle bekliyoruz. Anneyi ve ablayı yanaklarından öpüyor 3'üzleri göbişlerinden,popişlerinden mıncırıyorum :)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Hoş gelmiş sevgili üçüzler, size de geçmiş olsun. Umarım bir an önce kucağınız da minikler, mutlu abla yanıbaşınızda haberlerinizi de alırız.
Tebrik eder, miniklere sağlıklı ve uzuuuun ömürler dilerim.
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

:)Biraz geç oldu ama okuyunca dayanamadım Hayırlı olsun.