23 Kasım 2007 Cuma

Bebişler

Dün gece ilk kez bebeklerimizin üçünü de aynı anda doğru düzgün görebildik. Üçü de peşpeşe küvezlerde aynı bölümde yatıyorlardı. Kara kuzum yüzüstü yatıyordu ve gözleri açık öyle bakıyordu, haraketsiz. Oğlum da sırt üstü yatıyordu, onun da gözleri açıktı ama o haraket ediyordu, ağzını da açıp kapatıyordu. Minik kuşum da sırt üstü yatıp uyuyordu. Üçü de bize dönüktü ve benim fotoğraf makinam çalışmadı ya açılmadı pili mi bitti, kafayı mı yedi mi bilemiyorum ama zamanlaması çok kötü oldu. Çekemedim fotolarını.

İkisine 20 cc süt veriyorlarmış, diğerine 15 cc. Günde 8 kere besliyorlarmış. Minik kuşum her konuda geriden geliyor, emmede de o geride. Diğerlerinin emişi biraz daha iyiymiş. Maşallah bebişlerime, Allah nazarlardan korusun miniklerimi.

Bu yazıyı yarım bırakmıştım, sonra gittim uyudum dinlenmek için. Çok korkunç bir rüya ile uyandım. Anlatmayacağım ama hemen doktoru aradım. Durumları iyiymiş şu andaki kilolarını söyledi. Karakuzum 1700 gr, oğlum 1610 gram, minik kuşum 1600 grammış. Ne kadar kilo vermişler değil mi. Minik kuş 10 gr almış. Oğlum da 40 gram. Kara kuzumun ne kadar aldığını söylemedi. Doğum kilolarına ulaşmaları bekleniyor. Sarılıkları hafiflemiş. Bir müddet sonra anneyi çağırıp anneyi emmesini izleyecekler. Ondan önce kucağıma vermek için küvez ısısı falan düşürülüp sıcaklıklarını koruyup koruyamadıklarına falan bakılacakmış. Aşama aşama herşey. Tek tek göndeririz dedi doktor. Ondan önce anneye eğitim vereceklermiş. Önce bir bebeğin bakımına alışın dedi doktor.

Biz akşam bebişlerimizi görünce öyle korktuk ki. O kadar minikler ki. Dokunsan kırılacak gibiler. Doğum kilolarını yakalasalar bile çok minikler, nasıl bakacağız, öyle herkes yardımcı olamaz, ne yapacağız diye konuştuk bayağı. Eşim hastaneden çıkmasınlar biraz daha kilo almadan falan diyip duruyordu. Sonra bir kaç ay hemşire tutalım dedi. Bulursak tabi. Öyle alalade çocuk bakıcılarının yapacağı iş değil yani bu bebeklerin bakımı.

Bugün doktorla konuşuna biraz daha rahatladık. Toparlamadan göndermiyorlar en azından.

Bir de çok şirin bir çiçek gelmiş bana hastaneye, benim için blog aleminin ilk annesinden. Çok teşekkür ederim ona...

17 yorum:

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

her gelişimde iyi haberler almak beni çok mutlu ediyor... hayırlısıyla sağlıkla evlerine gelmeyi nasip etsin rabbim.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Minik kus, nazli kus:) Biraz zaman gecince arayi kapatir insallah annesi:) Biz ne zaman gorecegiz fotolarini? :))

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Çok çok sevindirici haberler yazmışsın,çok şükür. Hepinizi öpüyorum...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Oy Oy.. Geç geldim ama çok güzel haberlere geldim :))
Gözünüz aydın.. Allah'ım hayırlı evlatlar etsin hepsini.. Sağlıklı sıhhatli hep birlikte mutlu bir yuvanız olsun.
(ben 2 aşağıya da yorum yazdım) :)

evo dedi ki...

Allah nazarlardan saklasin ne guzel haberler..isimleri de cok guzel ucununde.cabucak kilo alsinlar insaallah..

SenaBera dedi ki...

İki gündür bakamamıştım.Güzel haberlere çook sevindim.Güzel ve özel ablayı da kutlarım,her ablaya nasip olan bir şey değil ne de olsa bir anda üç kardeş sahibi olmak..

Adsız dedi ki...

Çok sevindim çok, sizden bebeklerle ilgili hep güzel haberler almak dileğiyle.
Ziyaretiniz ve yorumunuz beni nasıl duygulandırdı anlatamam.
Kalbimde çok özel bir yeriniz var.
Yetmez biliyorum ama yine de teşekkürler.
Dualarım sizinle, sevgiler...
Deniz.

Calimero Mutfakta dedi ki...

Canim sizlerden iyi haberler almak bizi mutlu ediyor.. Allah tan saglik sihhat ve mutluluk diliyorum sizler icin.. insalalh bebislerini kucagina aldigim doya doya sevdiginin de haberini alacagiz.. simdilik dinlen biraz.. ne de olsa eglenceli gunler seni bekliyor :) minik prenses ablayi operim

gunlukcugum dedi ki...

insaallah hep bole iyi haberlerini okuruz guzelim hemsire tutma fikri daha guzel geldi bana insaallah hayirlisi olur insaallah cook guzel kilolarda cikar hepsi hastaneden.ruya ile amel edilmez hadisini unutma moralini hic bir sekilde bozma kendine iyi bak sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

Arkadaslar, minik kusum beyin kanamasi gecirmis en hafifinden bir hafta olacakmis yarin doktor bana bugun soyluyor... :(

Insallah bir seycigi kalmaz...

Bebekhikayesi dedi ki...

İsimsiz arkadas, niye bana saygi gostermiyorsun, canim silmek istiyor. İsimleriyle bahsetmek istemiyorum. Niye benim sildigimi tekrar yaziyorsun...
Zaten moralim bozuk...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

minik kuşa geçmiş olsun, iyi haberlerini bekliyoruz......

iMRAN dedi ki...

Dualarımız üç minikle birlikte... Kısa zamanda herşey yoluna girecek inş.merak etmeyin...

Annelog Atölye dedi ki...

Nasıl minik kuş???

SenaBera dedi ki...

Minik kuş'a geçmiş olsun,Rabbim üçüne de sağlık ve afiyet versin...

İsimsiz'e ben de çok sinirliyim..
Lohusa bir hanımı üzmek,özel ilgi alanı mı merak ediyorum??

Adsız dedi ki...

Aaa dogdular mi ??? allah anali babali büyütsün . cok güzel bir duygu olmali . Benimde ikizlerim var ,yedi aylik gitgide bakimlari zor oluyor tek basima bakiyorum .ücüzlerde cok tatlidir eminim insallah düzelirler .

Anne ve Bebisi dedi ki...

Canim, insallah ucu de saglikli bir sekilde cikacak hastaneden. Ucunu de operim.