5 Kasım 2007 Pazartesi

Her telden

Yazacağım çok şey var ama bir türlü toparlayamadım. Haftalar sonra dün ilk kez doktor kontrolü dışında bir yere gittim. :) Doğuma sebep olacak bir şeyler de olmasın diye dua ederek. Eşime bıraktığım onun da bu zamana kadar salladığı işler vardı ya onlardan biri de bebişler için dolap almaktı. Benim karnımın son hali ve doktorun da yalnız kalmayın suyunuz gelebilir cümlesinden sonra bizimki elini çabuk tutması gerektiğini anlamış oldu. :)

Cumartesi günü çıktı, modoko, ikea ve tepehome gezmiş. Sonuçta en çok tepe home daki dolapları beğenmiş, bir de ikea'dan da olabilir diyordu. İki seçeneğimiz vardı yani ya Ikea'dan alıp içini düzenleyeceğiz, ya da Tepe'den içi hazır alacağız. Tepe'de aynı zamanda indirim de var. Ikea'dakinin dış kaplamasının kenarlarını beğenmemiş, atabilir gibiydi dedi, tepedekiler güzeldi. İstersen seni tepeye götüreyim bir bak dedi. Ben de pazar günü kendimi iyi hissediyordum, iyi hadi gidelim bakalım dedim. Fazla yorulmadan, gezmeden bakarım dedim. Kızımla teyzesini evde bıraktık ve gittik. Tepe'dekileri ben de beğendim. 3 kapılı bir dolap ve dar yüksek bir şifonyer aldık bebişlere. Yalnız iki renk beğenmiştik, ikisi de hazırda yokmuş, şans, bir ay sonra gelecek... 6 Aralık teslimat tarihi verdiler. O zamana ne olacağımız meçhul ama napalım, idare ederiz. :) Koku derdi yok en azından dolapların, kaplama.

Otura otura baktım herşeye ama yine de çok yoruldum. Karı koca başbaşa yemek de yedik, rahat rahat, kızım doğduğundan beri onsuz hiç hatırlamıyorum yediğimizi. Bir de prenses yüzünden genelde Sultan Ahmet Köftecisi'nden yiyorduk. Çünkü dışardan yiyebileceği, dökmeyeceği ve bizi üzmeyeceği tek şey köfte.

Hazır o kattayken Mothercare'e girdim. Bir şey alacağımdan değil, sırf ne var ne yok diye. Premature bebek kıyafetlerini oradan al diyorlardı hep. Baktım bir bir tane tiny baby pijama takımı, alt üst ve de şapkası 40 lira. Yuh dedim yani, indirim döneminde uygun olabilir ama normal zamanda kazık mı kazık bence. Para basmıyorsanız, aileden çok zengin değilseniz, çok çalışarak kazanıyorsanız ne işiniz var orada? Premature bebeği olacaklara tavsiyem gidin kardeşim eminönüne, alın İdil Bebenin premature bebek giysilerinden. Miss gibi hem kaliteli hem Türk malı.

Neyse işte dün de böyle geçti, bizim prenses de teyzesini çok üzmüş biz yokken. Beni anneme götür, annemi özledim, onun arabasıyla götür falan yapmış, pek adeti değildir aslında kaç kere teyzesiyle bırektık. Teyzesi biz geldiğimizde patlamak üzereydi, çok yıpranmış zavallı, sinirinden ağladı. Sen doğuma gidince ne yapacak bilmiyorum diyor. Aslında fırsat olsa da teyzesini biraz gönderebilsem, dinlense, prenses de kıymetini anlasa, ama imkan yok şimdi.

Hormonların beni pek etkilemediğini sanıyordum ama yanılıyorum. Kendime baktıkça görüyorum ki üçüzlerden dolayı hormonlarım beni çok etkiliyor. Kendimi normal sanıyorum ama hiç değilim. Herşeyi büyütüyorum.

Blog arkadaşlarından bazıları ikinci çocuk yapsam mı yapmasam mı diye yazmışlar. Kendimi iyi hissettiğimde yapın, hissetmediğimde yapmayın diye yorum yazıyorum :)) Dengesizim yani... ;)
Ama açıkcası bu hamileliğimde o kadar zorlandım ki, küçük bir çocukla ağır bir hamilelik gerçekten çok zor. Mutlaka insanın yanına biri gerek.

18 yorum:

nes-kafe dedi ki...

Bugüne kadar herşey güzeldi inşallah bundan sonrada çoook güzel gider. Allah yar ve yardımcın olsun. Zor bir dönem ama inşallah sonucu çok güzel olacak. Dolaplarınızı güle güle kullanın. İnşallah bebişler dolaplardan sonra gelir :)

Bebekhikayesi dedi ki...

:) İnşallah Nes.

AYSUN dedi ki...

Canım yaa ne kadar dolmuşsun... Herşey düzelecek ve siz bebekler doğunca kalabalık ve mutlu bir aile olacaksınız:)

Allah yardımsın olsun... Yardımcı bulamadın sanırım hala?:(

gunlukcugum dedi ki...

YAZINI OKUYUNCA OH BEBISLER IYI OLUYORUM HEP.RABBIM KOLAYLIKLAR VERSIN INSAALLAH BEBISLER COK USLU OLURLAR KUSMAYAN GAZSSIZ PISIKSIZ AKILLI BEBILSER OLURLAR.DOLAPLARINI GULE GULE KULLANSIN.IYIIDE TEPEDEN ALDINIZ IKEANIN URUNLERI TASINMAYA FALAN IYI GELMIYOR HEMEN BOZULUYOLAR(RABBIM HER ISINDE KOLAYLIK VERSIN SEVGILER

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

yazılarını okuyunca bebişlerin iyi olduğunu görüp seviniyorum. rabbim hayırla gelmelerini nasip etsin. umarım dolap bebişlerden önce gelir. ve siz hayırlı güzel günlerde kullanırsınız.
bu arada rabbim gönlüne ferahlık versin. rabbim yardımcın olsun...

Adsız dedi ki...

her pazartesi yazisinizi iple cekiyorum...güzel haberler duymak icin....bizi habersiz birakmayin lütfen...:))
dualarimiz sizinle insallah bebisler vaktinde gelirler acele etmezler..cok uslu olacaklarini düsünüyorum.caninizi hicbiseye skmayin...hersey güzel olacak insallah..Allah yardimciniz olsun..haftaya pazartesiyi iple cekiyorum simdi :))

Mutluveumutlu dedi ki...

Dolabınızı ve şifonyerinizi güle güle, iyi günlerde kullanın inşallah.
Bende diğer arkadaşlarım gibi, sağlıkla yazılmış yazılarını görünce içimden bir "ohh" diyorum. İnşallah bebeklerin geliş haberlerinide hayırlısıyla alacağız buradan. Galiba bizde senin kadar heyecanlıyız :)

Koyubeyaz dedi ki...

:))))))))))Canimin ici farkindaysan bende yorumuna ses cikarmadim anladim seni o an cunku. oluyor boyle seyler hamileyken. ben her gun mutlaka aksatmadan 1 saat vızıl vızıl aglardim yok kapi rengi boyle yok hali boyle diye. o yuzden senin su anda herseyin normal dusunsene ben 1 tane ile 1 saat agliyordum sen 3 tane ile allah kolaylik versin. uzme sen tatli canini hersey gecicek hayirlisi ile.

SenaBera dedi ki...

Tam şu an kalbimden geçip de yazayım diye düşündüklerimi sevgili
koyubeyaz yazmış.Ben de öyle söyleyecektim ; bizim hormanlarımızı bir bebek bile çook etkilemişken kimbilir üç bebişş nasıl etkilerdi.. Seni çok iyi anlıyorum canım.. Sabret canım,az kaldı..Eşinin de bebişler doğunca sana çok yardımcı olacağından eminim..
Dolapları da güle güle kullanın, senin de gitmen iyi olmuş..

şugibi dedi ki...

tepeden arayıp söz verdiğimiz tarihte getiremiyoruz şu zaman getirelim derlerse kabul etmeyin, şanslarını deneyip kabul etmeyince getiriyorlar çünkü. bir de ayıcıklı kulp istememişsinizdir umarım, 45 gün oldu biz hala ayıcıklı kulpları bekliyoruz. bu haftasonu getireceklerini söylediler, bakalım. beni sinir hastası olma yolunda hızla ilerleyen bir insan yaptılar, umarım sizinki sorunsuz olur.

funda dedi ki...

iyi olduğunuza sevindim az bir zaman kaldı,sağlıkla tamamlarsınız inşallah,üçüzlerin isimleri netleştimi benmi kaçırdım yoksa...

Bebekhikayesi dedi ki...

Aysun, artik yatili yardimci da ariyorum. Bakalim cikar birileri bir ara insallah...

Emine, amiin... Insallah oyle olurlar. :) Haklisin ikeanin tasarimlari iyi ama malı iyi degil...

Sağol Talha'nin annesi. :)

Nilüfer, her pazartesi yazdigimi farkinda degildim :) Persembe doktor kontrolüm var, o gün yazarim yine ;)

Mutlu sağol, insallah dogum haberini de bir arkadasa yazdiririm. ;)

Koyubeyaz :))

Özlem, teşekkür ederim. Evet benim gitmem iyi oldu, yoksa beylerin anlamadigi konular var. ;)

Sugibi, uyardigin icin sagol. Zaten bir ay sonra bebeklerin dogmus olma ihtimali bile cok yuksek. Daha da gecikirse hos olmaz... Gövdesi zeytin, kapaklari beyaz dolap sectik. Dolaba balikli, sifonyere kurbagali kulp istedik. ;)

Funda üç isim var ama tam kesinlik kazandi diyemem. Bir isimde problemim var. Dogum zamani net karar vermek istiyorum... İsimleri yazmadim buraya... Dogum sonrasi net isimleri yazar, siz blog arkadaslarima duyurur sonra silerim...

Herkese sevgiler...

Yayla Sakızı dedi ki...

Tekrar merhaba bebekhikayesi.Sitene devamlı bakıyorum.Çok şükür bebekler hala yerinde diye seviniyorum.İnşallah sağlıkla kucağına gelirler.Hayırlı haberlerini bekliyoruz.Sevgiler.Bütün kalbimle kolaylıklar diliyorum.

Bebekhikayesi dedi ki...

Merhaba Yayla Sakızı Teyzeciğim, çok teşekkür ederim... Ben sizin güzel mamalariniza sürekli bakamıyorum yalnız, canım isterse yapacak kimse yok ;)
Sevgiler

KeLeBeK dedi ki...

birden dört çocuk sahibi olmak elbette zor olacaktır bunu siz de biliyorsunuzdur zaten ama eminim bir o kadar da güzellikleriyle gelecektir, düşünün bir, kaç kişiye nasip oluyor üçüz annesi olmak, dilerim tüm bebeklerinizi sağlıkla dünyaya getirirsiniz sevgiler

Minik Patikler dedi ki...

Elhamdülillah yandaki ticker 32. haftayı gösteriyor :) Şükürler olsun..

mutlu anne dedi ki...

Allah yardımcın olsun. ferahlıklar versin.

Sardunya dedi ki...

Koyubeyazdan aldım müjdeyi. Mucizelerini allah dört gözden ayırmasın. İyi ki doğdular. Hoşgeldiler hayata.