5 Aralık 2007 Çarşamba

Bebeklerim ve bizdeki durumlar :)

Bebeklerimin ikisini pazar gunu hastaneden çıkardık. Geçen perşembe hastaneye bakımları için eğitim almak üzere yattım. Oğlum ile kara kızımı yanıma verdiler. Hemşirelerin yardımı ile pazar gününe kadar beslemeyi öğrendim. Onlar da vücut sıcaklıklarını korumayı küvez dışında yaşamayı öğrendiler.

Minik kuşumun dün tekrar ultrasonu yapıldı ve beyindeki kan tamamen emilmiş, bir şey kalmamış. Ayın ortasında hepsinin tekrar ultrsonu var, gelişim nörolojisi muayeneleri, ROP (göz) muayeneleri ve işitme testleri var. Allah yardımcımız olsun :))

Bebekleri simdilik emziremiyorum, yani emzirirsem beslenme saatleri cok cok uzuyor ve ne kadar beslendikleri anlasilamiyor. İki dakka emip uyuyorlar. Biberonla anne sutu veriyorum, zaten onu da cok zor yapiyorum. 3 saatte bir besleniyorlar. 2,5 kilo falan olurlarsa ara beslenmede emzirmeyi deneyecegim. Birini al altini ac, besle gazini cikar yatir sonra digerini yap bir saat oluyor hatta bazen geciyor. Eşim elinden geldigince yardim etmeye calisiyor ama besleyemiyor, çok zor besleniyorlar. Oğlum içtiginin yarisini ağzından akıtıyor. Nasıl kilo almış anlamadım zaten... Sadece ben bakabiliyorum onlara ve uyumak icin 1 saat, tas catlasa 2 saat vaktim kaliyor bazen senfoni orkestrasini calistirmazlarsa, gazli bebekler cunku... Kaziyacakalr yerden bir gun beni :) Ama cok tatlilar yaaa... Kara kuzum aynı Ablasının bebekligi, ayaklari bile aynı. Oğlum değişik bir tip, erkek olduğu simasından belli, Minik kuşum da sarışın heh he belki bana benzer ;)

Evdeki yardimci takır takır öksürüyor geldiği günden beri, bebeklerin yanına sokmuyorum. Annemin gözündeki mikrobun yayılma zamanı bitince gelecek inşallah... Kısmete bak, kadın daha torunlarını göremedi.. Abla'dan da hastalık kapacaklar diye çok korkuyorum ama bebeklerden de cok uzak tutamıyorum. Odaya giriyor mecburen. Sevmek istiyor, kucağıma koy falan diyor. Eliyle kafalarını okşuyor. Kreşe devam ediyor. Her sabah ben götürüyorum artık, ağlayarak zorla gidiyor zaten benden başkası da başa çıkamıyor. Kreşten alıp almama konusunda karar veremedim. Alsam bir dert, almasam baska bir dert... Çok da güzel şeyler öğreniyor, ama eve de hastalık taşıyor.

Oturma odasını bebeklere yaptık, ben orada yatıp onlara bakıyorum. Eşim akşamları orada onlara bakıyor o arada ben gidip odamda uyuyorum biraz. Gece 10 beslenmesinden sonra 1 beslenmesine kadar. Sonra ben geliyorum eşim gidiyor. Birini beslerken diğeri ağlarsa yardıma geliyor. Onların odasını sıcak ve temiz tutmaya çalışıyoruz. Simdilik bir park yatakta ikisi yatıyor. İkinci yatak da kurulu. İki kızı birinde oğlanı birinde yatırmayı düşünüyorum çünkü oğlum çok yaygaracı.

Artık internete falan girmeye vakit bulamıyorum, işte bir fırsat dinlenmekten feragat edip durumları yazayım dedim. :)

Günlüğümü okuyan ve bizim için güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bizleri hiç unutmayın, ben her fırsat bulduğumda inşallah haberlerimizi yazacağım.

--------

Erikciğim çok tebrik ederim, inşallah kontrolde keseleri de görürsünüz ve minik mucizeni veya mucizelerini sağlıkla kucağına alırsın, dualarım sizinle...

17 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

super haberler cok mutlu oldum...

Adsız dedi ki...

maşallahlarla başlamak istiyorum.gün gün takip ediyorum sizi benimde kısmetse şubat ayında bir oğlum olacak.ne kadar güzel annelik ne kadar kutsal bişey sizi okuyarak birkez daha anladım.o kadar yorgunluğa rağmen çok tatlı anlatmışsınız.Allah her konuda yardımcınız olsun inşallah tıpış tıpış yürüyüp yaptıkları yaramazlıkları da böyle güzel ve içten anlatırken okurum sizi.öpüyoruz oğlum ile bebişlerinizi:)

sühendan dedi ki...

taa baştan Allah kolaylık versin.İçinde bulunduğun durumu tahmin edebiliyorum.Benim ilgilenmem gereken bir bebek varken sen de üç tane var ve bu durum büyük çocukları oldukça etkiliyor.Çünkü onlara ayıracak vakit azalıyor veya hiç kalmıyor:(

Sizin ablayla bizim Enes i biraraya getirsek bayağı bir dertleşirler herhalde:)))

Minik kuşunun da hayırlısıyla hastaneden çıkması dileklerimle...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canım benim. bugün ancarahat rahat aşağıdan itibaren bebişlerin doğum ve gelişimlerini okuyabildim.
sen zaten biliyordun.kolay değildi 3 minik bebek.
ama mükemmel bir tavır sergileyerek hiç bir tanesini aldırmadın, üçünü de doğurdun. İnanıyorum ki Rabbim senin bu güzel hareketin hürmetine 3ü ve tabi ablaları ile çok güzel günler nasib edecek.
cıvıl cıvıl tombiş tombiş seni mutlu edecekler. bizde burada güzel haberlerini okuyacağız.
bu yorucu ve zor günler tatlı birer hatıra olarak kalacak.:)
hepiniz Allah'ma emanet olun.

Pratik Anne dedi ki...

Once maasallah! Insallah Minik kusunu da evine getirirsin saglik ve sihhatle. Sagliklarinin iyi olmalari en onemlisi. Sizlere de Allah kolaylik versin. Allah uc tane yavruyu verecegi anneyi ve babayi biliyorsa, ona yetecek kuvveti de verir size insallah.
Ben hala buralardayim. 40+2 olduk. Bakalim bir tembel oglan arkasindan bir tembel kiz.

KeLeBeK dedi ki...

Allah yardımcınız olsun anlattıklarınızdan heran teyakkuzda birisi olduğunuz anlasılıyor, ısınız zor gercekten, ama cok ozel bır annesınız bence, üçüz bebek annesısınız, herkese nasip olmayacak bir özellik, ilerde bunun meyvaları sızın ıcın cok guzel olacak ınsaAllah

Anne ve Bebisi dedi ki...

Sizi nasil unuturuz? :) Oglumla ugrasirken ne zaman yorulsam aklima sen geliyorsun ve Allah yardimcin olsun diye bol bol dua ediyorum. Insallah en kisa zamanda minik kusunu da yaniniza alirsiniz:) Tum bebislerini ve ablayi kocaman opuyorum:)

Adsız dedi ki...

MaşaAllah benim kuzucuklarıma..Şükürler olsun evlerine çıktılar artık..Biz sizi nasıl unuturuz canım benim..Aklım hep sende..Tabi dualarımda..Bugünlere geldik ya yakında benim mucizeme abilik ablalık yapacak senin kuzucuklar :))İnş.Minik kuşumuzda hayırlısıyla sağlıkla dönecek evi
ne..

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok güzel haberler... inşaallah en yakın zamanda minik kuş da katılır aranıza... bu arada allah kolaylık versin. her zaman dualarımdasınız.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bende bir ikiz annesiyim ama mutlaka üçüz annesi olmak apayrı bir şeydir dualarım sizinle Allah yardımcınız olsun sizede tüm çoğul bebek annelerinede.
Bebeklerin isimlerini ne koydunuz ?
Sevgiler
Nilüfer

Esra dedi ki...

Hayirli olsun. Ucuncu kuzuna da kavusacaksin yakinda insallah. Bizleri habersiz birakma. Bol sans.
:-)

Adsız dedi ki...

Cok guzel haberler ve sakin bizleri habersiz birakma. Hep dualarimizdasin. Sevgiler, seyhan

DERYA dedi ki...

HOŞ GELMİŞ KUZULARIN EVINIZE,SON POSTADA EN YAKIN ZAMANDA EVİNİZDE OLUR İNSALLAH COK DİRENÇLİ ANNESİ BU BEBISLER ÜZÜLME SADECE SABRET VE DIREN COK ZOR UC BEBEK BIR COCUK ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Adsız dedi ki...

Bebeklerden vakit ayirip durumlari yazdiginiz icin tesekkurler. Haftada bire alistik artik, bir haber bekliyoruz :) Allah yardimciniz olsun, gucunuzu arttirsin. Insallah ucuzlerin saglik haberlerini almaya devam ederiz.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

İnşallah diğer bebeğiniz de en kısa zamanda evinize gelir.

ROP MUAYENESİndeki en doğru isimlerden biri de Dr.Murat Bey'dir.

0212 231 31 21

Normalde randevuları biraz geç veriyorlar ama siz prematüre bebeklerin ROP muayenesi için geleceğinizi belirtip, bu ayın ortasına randevuyu, vakit geçirmeden alın. İlk muayenenin birinci aylarını doldurduklarında yapılması gerekiyor.

Evcimen dedi ki...

Merhabalar bloğunuzu yeni keşfettim, Allah yavrularınıza sağlık sizede güç versin inşallah!

Kuaybe dedi ki...

Güzel haberlerinizi almak çok güzel.. Umarım en kısa zamanda kadro tamamlanır :))