17 Ocak 2008 Perşembe

Bizden haberler

Bebeklerim günlerini tamamladılar 10 ocakta, artık sıfır bebekler... Daha doğrusu bugüne göre bir haftalık bebekler... :)
İkisi üç buçuk kilo civarında biri üç kilo 100 gram kadardı en son. Geçen cumartesi aşıları ve kontrolleri vardı. Evdeler, tekrar hasta olmasınlar diye uğraşıyoruz. Her hapşırmaları bizi korkutuyor açıkcası.

Oğlumun kranial ultrasonunda beyninde kistik alanlar çıktı. Ama nörolojik muayenede bi sorun yoktu. Bakalım üç ay sonraki nörolojik kontrolde daha iyi belli olacak bebeklerimde bir sorun olup olmadığı...

İki tane yardımcı ayarladım, gazeteye ilan vererek buldum. Baştan ilan verseymişim hiç sıkıntı çekmeyecekmişim. Biri gündüzlü hem bebeklere hem de yemek ve ev işlerine yardım ediyor. Diğeri Özbek bir kız yatılı, bebeklere bakım için sadece. İkisi de başlayalı bir hafta oldu, bakalım gündüzlü hanımdan memnunum da kız zamanla belli olacak... Annem yanımdaydı ama yardımcı ayarlayınca babam artık geri istiyor, bu haftasonu gelip alacaklar.

Düştüm, omzumu incittim. Hala kolumu rahat haraket ettiremiyorum. Röntgende bir şey çıkmadı ama ciddi zedelendi. Doktor geçmezse MR isteyecekti. MR çektirmeye gitmek de çok zor geliyor şimdi.

Evdeki bilgisayarım bozuldu, tamire gitmesi lazım, şu anda bir fırsat eşiminkinden girdim yoksa bu ara nete giremiyorum.

Bebişlerim çok gazlı, akşamları kolik ağlamaları, üç kişi yetemiyoruz bebeklere... Varsa çözümü söyleyin arkadaşlar. Mamalarına Zinco damlatıyoruz, Nurse Harveys gibi bir ilaç bitki yağlarından oluşan... Gazlarını çıkarıyorlar ama gazları çıkana kadar bizim de canımızı çıkarıyorlar... :)

Herşeye rağmen çok tatlılar MaşaAllah... Sevip bu hallerinin keyfini de çıkarmayı ihmal etmiyoruz. :) Darısı tüm isteyenlerin başına...

Ablamıza gelince durumlar vahim elimizden geldiğince çok ilgileniyoruz ama çok hırçınlaştı, herşeyi bağırarak istiyor. Son günlerde de çişini altına yapıyor arada. Kızmıyorum gayet sakin yaklaşıyorum. Sonunda bir pedagoga gitmek zorunda kalacağız galiba... Kardeşlerini seviyor, onlara karşı bir şeyi yok ama onun için çok zor bir durum sonuçta. Akşamları babası onunla çok güzel ilgileniyor, biz diğerleri için seferberlikteyken...

İşte durumlar böyle, bunları yazana kadar bile ıkırdanıyorlardı artık olay koptu ağlamaya başlıyorlar... :)

21 yorum:

AYSUN dedi ki...

Allah yardımcın olsun ne diyebilirim ki başka. İnşallah sağlıkla ve bir an önce büyürler canım... Her türlü zorluğa rağmen ne kadar da tatlılardır şimdi. 3 tane minik....

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Seni ve yavrucaklari cok merak etmistim, iyi kide yazdin. Yoksa ben sana e-mail atacaktim. (hos vaktin olupda okuyabilirsen!) Boylece hepimizi bilgilendirmis oldun.)
Oglusunda Allah'in izniyle bir problem cikmayacagini umuyorum..
Ayy ne guzel ya! 3 + 1 bebekli kocaman bir aile. Dedigin gibi Rabbim isteyen herkese yasatsin.
Saglicakla dolu gunler dilerim canim. Sevgilerimle

Hamarat Anne dedi ki...

guzel haberlerle dondun canım,masallah .. yalnız ablaya uzuluyorum,insallah hırcınlıgı gecer..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

ohhhh çok sevindim evde olmalarına:) Eminim oğlanın muayenesinden de birşey çıkmayacak.Kilolar çok iyi bu arada tam doğum kilosu:)
Abla için de haklısın pedagogla görüşmekte yarar var.
Kolaylar gelsin canım,
Sevgiler.......

SenaBera dedi ki...

Yardımcı bulmana ve bebişlerin iyi olmalarına çok sevindim:) Gazlı günleri çabuk atlatırsınız inşAllah.. Ablanın da zamana ihtiyacı var bence. Allah kolaylık versin....

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben de guzel haberlere cok sevindim:) Her gun ugruyorum, bir haber var mi sizden diye:))
Yardimci olayina da sevindim:)

Insallah bebislerin hepsi, her yonden gayet saglikli bir sekilde buyur, gelisirler.

Kolik CD'si dinlettiniz mi bebislere? Belki ise yarar:)

Bebislerin ablasi icin de durum zor, canim benim:( Ise yarar mi, ya da pedagoglar bu ise ne der bilmiyorum ama abla icin kucuk bir parti verseniz evde? Oyle kalabalik bir insan grubu degil, belki aileden bir kac kisi ya da sevdigi bir iki arkadasinin gelecegi. Partinin konusu da, bebislere cok guzel ablalik yapiyor olusu, anne babasina cok yardimci oluyor olusu vb seyler olabilir:) Sirf ne kadar ise yaradigini, sizin ona ne kadar cok deger verdiginizi gormesi, bunu baskalarinin da onayladigini gormesi hosuna gidebilir. Bilemiyorum, aklima gelen ufak bir fikir.

3+1'i kocaman opuyorum:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle Allah kolaylık versin.
Benimde bebeklerimde gaz problemi vardı ilaçlardan maalesef yeterice randıman alamıyorduk en son bir arkadaşım derdimize çare oldu.
1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı naneyi 3/4 çay bardağı kaynamış suyun üzerine atıp bardağın ağzına bir çay tabağı kapatıyoruz ve demlenmesini sağlıyoruz.Daha sonra beslenmeden evvel ve beslendikten sonra 2-3 çay kaşığı içiriyoruz.Benim bebeklerimde çok etkili olmuştu hatta bir daha gaz sancısı çekmemişlerdi umarım sizinkilerdede işe yarar.Bu arada her gün taze taze yaparsanız daha iyi olur.
Sevgiler
Nurhan

DERYA dedi ki...

gözünüz aydın hersey süper görünüyor.sizin hastanede yasadıgınız o kötü dakıkaların aynısını bende yasadım ve okurken aynı anları yasadıgımızı ve bu durumum ne kadar zor oldugunu tekrar yasadım gecmıs olsun.zinko bende kullandım ma sımdı gerek gormuyoruz ben agzına damlatıyordum dırek daha etkılı ve saatını gecırmemenı tavsıye ederım bıraz berbat bır kokusu ve tadı var bızımkısı ıgrenıyordu ve yutmuyordu.

sühendan dedi ki...

Güzel haberlerinize sevindim.Hergün yeni bir haber var mı diye bakıyorum.Sonra da olsa bile dört çocukla yazmaya fırsat bulup bulamayacağını düşünüyorum.Çünkü ben iki taneyle fırsat bulamıyorum da:)

Sana çok geçmiş olsun.İnşaallah MR. çektirmene gerek kalmadan iyileşirsin.

Bakıcı bulmana ve onlardan memnun olmana da sevindim.Gaz sancılarını hallettiniz mi inşaallah daha da rahatlarsın.

Güzel günler sizinle olsun inşaallah...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Canım ya, uzun süredir işlerimden dolayı bloglara uğrayamıyordum, bir önceki yazını okuyunca inan senin kadar sanki bende panikledim, çok şükür geçirmişsiniz sıkıntılı geceyi. Maşallah kiloları bayağı ilerlemiş, yeni doğan kilosuna ulaşmışlar. Allah kolaylık versin sana ve eşine hayatım. Ablalarının verdiği tepki aslında gayet normal ve dediğin gibi bir pedagoga danışmak bu durumda bence en akıllıcası. Çocuklar bir kardeşe bile tahammül edemiyorken, üstelik hanım evde tek çocukken üstüne 3 tane gelmesiyle doğaldır onunda ilgi istemesi. Canım benim, Allaha emanet olun, öpüyorum 4 kuzunuda..

firdevs dedi ki...

Allah kolaylik ersin :)))

Adsız dedi ki...

o gazlardan bende cok cektim ,bübchen markasinin calandula yagi var bas parmaginizla cocugun karnina saat yönüne dogru masaj yapmanizlazim biraz faayda ediyor. Fencheltee türkcesini bilmiyorum,o cay bebek cayi gaz cikarmasinda fayda ediyor biraz olsun cocuk rahatliyor . Sevgi nazarida cocugun karnina vuruyor ve agri yapiyor(muska/dua) .Allah yardimciniz !!!!olsun

Seyhan dedi ki...

Omzun için çok üzüldüm geçmiş olsun,ama güzel haberlerede çok sevindim ,herşey yoluna girmeye başlıyor yavaş yavaş...

Sevgiler

Kuaybe dedi ki...

Çok mutlu oldum güzel haberler aldığıma..

Kolik için Nurse Harvaeys çok işe yaramıştı bizde.. Zincodan hiç memnun kalmadım ben, hiç işe yaramadı.. Bir de sıcak havlu koyardım Yusufcuğun karnına.. Gazını rahat çıkarırdı.. Yün külötlu çorap giydirenler de gaz problemini aştıklarını anlatmışlardı ama lastik kısmını kes istersen, minik karınları daha da sıkışmasın bebişi.. Yün her derde deva derler bilirsin..

Kolaylıklar diliyorum.. Omzun için de geçmiş olsun bu arada..

Adsız dedi ki...

Gözünüz aydın,gaz için biz ilginç bir yol denedik. Kiraz çekirdeklerinden yastık yaptık (annem almanya da görmüş bebeklere yapılırken) mikrodalga fırında ısıtıp karnına koyuyoruz. Baya iyi geldi 7 aylık oldu nerdeyse hala karnı falan ağrıdığında yapıyoruz geceleri işe yarıyor :) Şu mevsimde kiraz çekirdeği nerde bulursunuz bilmiyom ama :) şimdi bulduğum bir link
http://www.ihracatdunyasi.com/haber/haber1842.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kiraz+cekirdegi

annecugun dedi ki...

cok cok sevindirici haberleri duymak guzel. ama isin gercekten cok zor. biz bir tanesini zor idare ederken 4une bakabilmek icin allah guc kuvvet versin...

Adsız dedi ki...

Kiraz cekirdekleri .Türkiyedeki Toysrusda bulabilirsiniz .

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok sevindim iyi haberlere. merak etmiştim çok...
inşallah oğlunda birşey çıkmaz, sen de biran önce düzelirsin...
hayırlısıyla gaz sancılarınız da geçer ve bebişlerle ve ablayla hep keyifli anlar geçirirsiniz inşaallah...

Bebekli Günlük dedi ki...

Merhaba Canım,

Bizim doktorumuz Milupa'nın rezene ve papatya çayını önerdi. Eğer çayla kesemiyorsak günde 6 damla Sap Simplex adında bir gaz ilacı önerdi. Onun dışında bebeği kucağıma alarak aramıza sıcak su torbası koyup hafif sallanarak dolaşmamızı söyledi. Bilgine...
Kolay gelsin, sağlıklar diliyorum canım.
Sevgi ve selamlarımla,
Hülya

mamagonekrazi dedi ki...

Bir suredir takip ediyorum sizi ve bebkleriniizn gelisimini. Cok zor gunler gecirdiniz, sabirla ustesinden geldiniz tebrikler. Bebekler simdi tam sevilip oksanacak buykluge ulastilar belli, sagliklarida yerinde, cogul gebelik gecirmekte olan bir anne adayi olarak, siizn huznunuzu ve sevincinizi sanirim daha yakindan hissettim. Benim bebeklerim henuz dogmadilar, 8 gunum kaldi dogumlarina, umuyoruzki sorunsuz bir baslangic yaparlar hayata.

Adsız dedi ki...

blogunu ilk defa ziyaret ettim,allah yardımcın olsun.. benim de biri 2 biri 3 yaşında iki çocuğum var ve 8 haftalık da hamileyim:) arada bir "nasıl başaracağım?" diye düşündüğüm oluyor ama allah gücünü verecek,inanıyorum.. sevgiler.