2 Ocak 2008 Çarşamba

Kabus gecesi

Bayramın birici günü akşam saat 10, kara kuzumu beslemiş, gazını çıkarmış yerine yatırmışım. Oğlumun altını değiştiriyorum, bir ses geldi kara kuzumdan dönüp baktım, yanına gittim. Ağzından burnundan süt gelmiş. Morarmış, hemen sırtına vurdum, kucakladım. Mosmor, hiç tepki yok, canlılık belirtisi yok, Allahım B.... öldü dedim içimden. Mosmor ölmüş bebek tutuyordum elimde.

Hemen hemşire ziline bastım, sonra kapıya doğru gittim. Tam ben kapıya giderken hemşire geldi, baktı, koştu yardım çağırmaya... Diğer hemşire de geldi. Benim yavrumda tepki yok, nefes almıyor. Sonra yoğun bakımdan bebek hemşiresi koştu geldi. Hemen müdahele etti, bir şeyler istedi. Herkeste bir koşturmaca. Ben o anda onlara bırakmışım bebeğimi seyrediyorum. Ama bir yaandan da ben de bir şeyler yapabilir miyim diye bakınıyorum. Ciğerleri aspire olmuş, süt nefes borusuna ve ciğerlerine gitmiş, hemen ağzından bir şey soktu, sütü biraz boşalttırdı, nefes almaya başladı, sonr bir cihazla ciğerlerine giden sütü boşalttılar. Tabi ben herşeyi net hatırlayamıyorum. Bir yandan da kardeşi ciyak ciyak ağlıyor, onu aldım kucağıma. Hemen ciğerlerinin filmi çekildi, nöbetçi doktor geldi ama o gelene kadar hayata geri döndü bebeğim. Allah bize bağışladı.
Bu arada doktoru aradım, sonra bebek kendine gelince eşimi aradım çağırdım. O evde abla ile ilgileniyordu çünkü.

Yoğun bakımda yer ayarlayana kadar odada yine sepetine koydular. Başına oksijen çadırı koyup, ayağına nabzını ve oksijen saturasyonunu ölçen cihaz bağladılar. Bunlar olana kadar eşim gelmişti. Yalnız, nabzı ve saturasyonu düşüyordu, apnesi vardı. Hemşireler ve eşim sürekli sırtına vuruyorlardı. Yoğun bakımda yer ayarlanınca hemen alıp götürdüler.
O kadar korktum o kadar korktum ki, bunu cümlelerle anlatamam. O gidince iptal olan sinilerim boşaldı. Eşime sarılıp uzun müddet ağladım. Sonraki bir iki gün de gözümün önüne o an geldikçe ağlayıp durdum.

Pazartesi sabahına kadar yoğun bakımda kaldı, ama çok şükür ki çabuk toparladı. Sonra odama verdiler. Besleniyordu da rahat. Ben de kendime geldim onu iyi görünce.
Kalbi de durdu sanmıştım, ama doktor kalbinin durmadığını söyledi. Solunumu durmuş ama o da tam durmamış dedi doktor, yoksa solunum cihazına bağlanırdı, bağlamadık dedi. Eğer biraz daha bir iki dakika daha geç fark etseydim ölmüştü bebeğim. O, o gece gitti geldi. Benim de ömrümden ömür gitti.

24 aralıkta evdeki kızda geldi hastaneye aynı bronşit belirtileriyle, onu başka odaya aldık annemle beraber. Ertesi gün oğlum taburcu oldu, kınalı kızım yani minik kuşum benim odama geçti. İki kızla kaldım. 31'inde kara kuzum taburcu oldu, ben de onunla çıktım. Kalan bebeğimin yanına annemi koydum. Şimdi ben evde ikizlere bakıyorum annem de hastanede üçüncüye. Bu cuma o da çıkacak inşallah.

Bu çocukları bir daha hasta edeceğiz diye çok korkuyoruz. Hastanelerde bölük pörçük kalmak o kadar zor ki. Evdeki abla da krizlerde zaten...

Evdeki yardımcıyı işe başladığından beri öksürdüğü için gönderdim. Evde hasta insan istemiyorum. Şimdi yine yardımcı arıyorum sadece bebeklere bakacak.

Çok güzeller maşallah, ama çok zor gerçekten. Dün ikisi de ciyak ciyak gece yarılarına kadar ağladı, karı koca mahvolduk. Gazları var, kabız oluyorlar vs vs...

Yorgunum, ama ayaktayım. Geçecek bu günler inşallah. Daha bebeklerimin anne karnındaki 40 haftaları dolmadı. 10 ocakta dolacak. Ancak o zaman daha normal bebek büyüklüğüne gelecekler. Şimdi kilo almaya çalışıyorlar.

Not: Bebeklerimizin Akikalarını yani Şükür Kurbanlarını kestirmiştik. Herkes bilmiyor olabilir:
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.
Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.
Kaynak: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1189 (netten aradım, kaynak site hakkında fazla bir bilgim yok)

29 yorum:

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Allah güç kuvvet sabır versin. İşiniz gerçekten zor amma velakin ancak üçüz annesi olmakta herkese nasip olmayan bir şey. Eminim Allah sabrınıda gücünüde verecektir. İlk iki sene tek bebek dahi olsa zor. Ama birbirleri ile oyun oynamaya başlayıncaya kadar sabır sabır sabır dediğiniz gibi hepsi geçecek. Ancak büyük kızı ihmal etmemeye çalışın. Benimkinin bir tanecik kardeşi olduğu halde burnumuzdan fitil fitil getiriyor.
Ben ilerisini hayal ediyorum. Anneciğin etrafında dört sevgi böcüğü bıcır bıcır :)

nes-kafe dedi ki...

Benimde yüreğim ağzıma geldi. Allah korumuş. Allah bir daha yaşatmasın.Şifa versin.Yar ve yardımcınız olsun.

Adsız dedi ki...

ne zor degilmi o emanetlere hakkyla sahip cikmaya calismak..
hastanedeyken yanimda yatan ve 34.haftada dogum yapma zorunda kalan arkadas Allahim o senin melegin ne olur sen onu koru diye dua ediyordu..
seni anlayamam belki simdi ama tum kalbim dualarim iyi dileklerim hep seninle ve ucuzlerle..
Rabbim meleklerimizi korusun..
Sizlerede dayanma ve sabir gucu versin

Adsız dedi ki...

Cok gecmis olsun. Umarim bir daha tekrarlanmaz. Ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum. Okurken buradan gozlerim doldu inan. Ve hicte kolay olmadigini tahmin edebiliyorum ama inaniyorumki guzel gunler yizi bekliyor. Sabirli ol diyecegim ama gordugum kadari ile zaten sabirli ve cok sevgi dolu bir annesin. Cok kolayliklar diliyour hepinize. Umarim kuzucuklarin cabucak toparlanir. Bu yeni yil size en cok SAGLIK getirir.

sühendan dedi ki...

İnan okurken ben yaşamış gibi panik oldum.Allah koruyor günahsız melekleri.İnşaallah bir daha yaşanmaz ve de hasta olmazlar.Büyüdükçe hasta olsalar bile daha iyi başedebileceklerine inanıyorum.Gerçekten aynı aylık,üç tane.Allah yardımcınız olsun.Eşine sana ve size yardımcı olanlara kolaylık ve sabır,bebişlerine sağlık versin.

Cansu dedi ki...

Çok geçmiş olsun.. İnanın ne diyeceğimi bilemedim..Yazılanları okurken yaşıyormuş gibi oldum..Allah bir daha yaşatmasın inşallahh.. Miniklere ve ablalarına sağlık diliyorum..Size ve eşinize de Allah kolaylık ve çokça enerji versin..

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun. Rabbim size yardım etsin, sabır versin, bebişlere sağlık, sıhhat versin. hayırla, sağlıkla, güzellikle büyüsünler inşaallah...

Adsız dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun, benim de yüreğimi ağzıma getirdiniz.
Allah korusun tüm bebeciklerle birlikte sizinkileri de inşallah.
Umarım bu son ayrılık olur, sağlıkla, huzurla büyütürsünüz bebişleri.
Dualarım sizinle, Deniz.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canım,
Çook geçmiş olsun, miniciğinde umarım en kısa sürede eve gelir.Gerçekten çok zor ama bu günlerde geçecek, bıcır bıcır etrafında dönecekler:))
İyi ki tam zamanında fark etmişsin bu arada.
Sevgiler.....

SenaBera dedi ki...

Çoook geçmişler olsun.! Allah bir daha göstermesin.. Üçü de, ve sevgili ablaları hep sağlık ve afiyet içinde büyüsünler inşAllah...
Sevgiler ve kolaylıklar...

Esra dedi ki...

cok cok gecmis olsun. Neler hissettigini cok iyi biliyorum. Benim kizim da aynen hastanede gitti-geldi. Allahtan hastanedeydiniz ve Allahtan hemen farkettin.
Allah korumus gercekten. Dilerim artik guzel seyler olacak ucuzler icin. Bu gunleri unutacaksin. Eminim. Isin cok zor ama guclu oldugun cok belli... Sevgiler

Unknown dedi ki...

Okurken bile oyle kotu oldum ki, Rabbim bir daha imtihan etmesin insaallah!Cok cok gecmis olsun.Miniklere sifa diliyorum, sizin icinde guc derman...

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun çok üzüldüm, umarım bir an önce düzelir hastaneden kurtulur, hep beraber evinize geçersiniz.Kolaylıklar diliyorum

Sevgiler

Adsız dedi ki...

gecmis olsun . Siz daha iyi bilirsiniz ama kurban kesseniz daha iyi olur .Sadaka dagitin ,bolbol dua edin allah onlari size bagislasin !!!!Ben bebeklerim dogmadan kurban kestirdim dogduktan sonrada kestirdim .Sadakami ,hayrimi hic eksik etmem kimin duasi gececegi belli olmaz .

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cok cok gecmis olsun. Insallah bir daha boyle seyler yasamazsiniz.

Adsız dedi ki...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun salavati serif hatimi ni tavsiye ederim, insan okurken ferahliyor .nazar muskasi da cok önemli.

Adsız dedi ki...

evet bizde zaten dört kurban kestik ogullarimiza . iki tane kendi annemler, iki tane kayinvalidemler toplam 8kurban kesildi .hepsi türkiyenin dört biryerlerine dagildi .

Minik Patikler dedi ki...

Canım Allah kolaylık versin gerçekten çok zor..

Yasemin/Beril dedi ki...

Gözyaşları içinde ıkudum, dehşet içinde. Allahım size bağışlamış onu çok şükür. Çook geçmiş olsun. Hepsine uzun sağlıklı ömürler dilerim. İyi seneler..
www.berilingunlugu.typepad.com

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Okurken "insallah simdi guzel birsey olacak bu kabus bitecek" diyerek korku ile okudum. Allah'im sifa versin, insallah tez zamanda hayirlisi ile ucuzlere evlerine gelsinler ve annelerine korkulu dakikalar bir daha yasatmasinlar. Rabbim sana da guc kuvvet versin. Cok cok gecmis olsun. Sevgilerimle; SEYHAN

gunlukcugum dedi ki...

rabbim bebislerine saglik sihhat versin.insaallah bidaha hasta olmazlar.akikalarinizida rabbim kabul etsin.sevgiler...

Aslı'ya dair dedi ki...

Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın,ben tek çocukla çok zorlanıyorum Allah sabırlar versin.Eminim büyüyüp anne baba diye etrafınızda dolaştıklarında yaşanan tüm zorlukları unutacaksınız.
Sevgiler.

KeLeBeK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KeLeBeK dedi ki...

çok büyük geçmiş olsun, gerçekten çok zor bir durumi benim de en büyük korkum, şu ani bebek ölümleri dedikleri durum, bir an bile bebeğin başından ayrılmamayı gerektiriyor sanırım, Rabbim yardımcınız olsun, 1 ile uğraşmak nere, 3 bebecik nere... Ama ecriniz de ona göre olacak buna kalpten inanıyorum

Minik meleğin annesi dedi ki...

Birebir aynı olayı kardeşimi bebeği de yaşadı canım.. Gece annesi yarı uyur yarı uyanık farketmiş nefessiz kaldığını ve o şokla sadece" Öldüü.." diye bağırabilmiş.. Annem, "Elime aldığımda cansızdı sanki.." diyordu.. Yere çevirip sırtına vura vura nefesini açmışlar, ağzından çıkmış Allahtan sütler..

Gerçekten ama gerçekten sadece Allah'a emanet küçük canlar.. Elimizden birşey gemlmediği anlar oluyor ama esas sahiplerinin onları en güzel şekilde koruduğunu bilmek insanı rahatlatıyor..

Gönlünü ferah tut canım.. Rabbim emeğinin karşılığını kat kat versin inşaallah..

AsYa dedi ki...

Allah yardımcınız olsun dicem ama size gerçek bir yardımcı lazım..Hemde bir değil birkaç tane olsa ancak yeter..NAsıl yetiştiriyosunuz nasıl dayanıoyosunuz..bu güç nerden geliyor..inanamadım okuyunca..üstelik bir de blog yazıyosun..

Çoook geçmiş olsun..Umarım bir daha yaşamazsın böyle birşey üzüldüm çook
Allah sabır ve güç versin size ..zor ayları atlattıktan sonra eminim ki eviniz çok şenlikli olcaktır..O gelecek günleri de düşünmek güzel olsa gerek....

Tomurcuk dedi ki...

Bloğunuzu son zamanlarda takip eder oldum. Allah yardımcınız olsun. Sizi ve canlarınızı tanımasam da dua ediyorum. Bulunduğum ülkede bir belgesel dizi var kalabalık bir aile hakkında. İlk doğumunda ikiz, ikincisinde altız sahibi olan bir ailenin öyküsü (Discovery Health: John and Kate Plus Eight). Onların da yardımcıları yok henüz, zorlanıyorlar, ama aynı zamanda çok da güzel birşey. İnşallah artık sağlık sorunları bir son bulur ve bir düzene girerler. Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun canım;
Allah kolaylık versin inşallah başka problem yaşamazsın Allahtan annen kız kardeşin ihtiyaç duyduğunda koşup gelebilecek kadar yakın
Güzel haberlerini bekliyorum Denizli / Deniz