26 Haziran 2008 Perşembe

Çok oldu yazmayalı...


Ne zamandır elim varmadı yazmaya, neredeyse 2 ay olacak. Oooo neler neler oldu. Öncelikle üçüzlerin hepsi de alltan iki dişini çıkardı. Tek yumurta olmasalar da demek ki üçüzler aynı zamanda diş çıkarıyormuş onu öğrendim. :)

Bizim premature üçüzlerin maşallahları var, fiziksel olarak aynı aydaki bebekleri yakaladılar. Boy ve kiloları çok iyi gidiyor. Ek gıdaya da başladık. Sabah beslenmeleri, kuşluk meyveleri, öğlen çorbaları, ikindi yoğurdu, akşam muhallebisi derken işler bir arttı ki sormayın. Başka bir şeye fırsat yok yani...

Kara kuzum neredeyse emekleyecek, diğeri ise tembel teneke. Bir ara dönüyordu şimdi bıraktı. Yattığı yerden dönmeden oynuyor herşeyle... Oğlumun ağlamaları da oldukça azaltı. Eskiden sürekli gözü yaşlı ağlardı, hiç susmazdı. Şimdi ise kucak ve oyun istediği, sürekli ilgi istediği için şımarıklık ağlamaları var. Pamuk oğlan, bembeyaz çok tatlı şımarık...

Oğluşumun fizik tedavisi devam ediyor, fizyoterapistimiz bize yakın olan part time geldiği merkezden ayrılmak zorunda kaldı, şimdi bizi asıl çalıştığı yere aldırmaya çalışıyor. Bakalım, oraya geçebilirsek iyi olur, çünkü büyük ve kapsamlı bir merkezde çalışıyor. Çok bir gelişme yok oğluşta ama ağlamalar azaldı ya inşallah bundan sonra daha fazla gelişme olur. Bacaklar biraz daha rahat da kolları hala çok kasıyor. Çok emek istiyor.

2 aydır gündüzlü bir yardımcım var, gayet memnunum. oğlumla da iyi ilgileniyor. Yatılı almadım artık, kardeşimle idare ediyorduk. En son Türkmenin tahlillerinde Hepatit C çıkmıştı. Ondan sonra yatılı kimseyi almadım ama kardeşim iş buldu şimdi yine yatılı birini arayacağım malesef...

Ablaya gelince durum vahim, kıskançlıkları oldukça fazlalaştı. Bu akşam yemekte kardeşlerinden kurtulup yine eskisi gibi olmamız için orjinal fikirler üretiyordu.

Bazen çok yorucu ve sinir bozucu olsa da bebişler çok güzel. Özellikle balina kızları ye bitir, pamuk oğlanı da ısır. :)

Uykumdan feragat edip yazıyorum şimdi. Bir ara fırsat bulursam hem premature ve üçüz bebek hem de spastik çocuklarla ilgili edinmeye çalıştığım tecrübelerimi yazacağım.

21 yorum:

epsilon dedi ki...

maşallahhhh bebişlereee..:))
siz uzun zaman yazmayınca meraklanmıştımm.iyi olmanıza sevindimm.umarım oğlunuz da en kısa zamanda sağlığına kavuşurr..
abla için de durum gerçekten zor ama alışıcak zamanla..:)

aysarayı dedi ki...

zaman çok çabuk geçiyor,demek ki sizi takip edeli 8-9 ay olmuş,nerdeyse doğurucam ben de..bebeklerinizin iyi olmasına çok sevindim,inşallah oğlunuz da rahatsızlığını çabuk atlatır..

bu arada ne güzel 1 den 4 çocuk anneliğine terfi ettiniz..çok zordur ama bi anda hepsi büyümüş olacak...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Hep aklimdasiniz. Masallah ne kadar buyumusler, nasil tombis olmuslar:) Allah nazardan saklasin. Abla dense de kendisi daha kucuk 1 cocuk+3 bebek.. Allah guc kuvvet versin. Oglusun fizik tedavileri olumlu sonuc verir, SIINTILI gunleri unutur, rahatlarsiniz insallah.

Adsız dedi ki...

Merhaba! Ilk defa geliyorum sitene ama bir solukta butun yazdiklarini okudum. Hamilelik hikayenden bugunune kadar...Cok etkilendim. Dualarim sizinle. Umarim butun cocuklariniz cok saglikli ve cok mutlu olurlar. Bunu cok ictenlikle diliyorum...Kolayliklar diliyorum. Yurt disinda olmasam atlayip gelmeyi ve size destek olmayi o kadar istedim ki...Umarim gelecek gunler size mutluluk ve saglik getirir...Hulya

iMRAN dedi ki...

Sonunda güzel haberlerinizi aldık çok sevindim gerçekten. Herşey yoluna giriyor çok şükür. Zorlukları olsada çok şanslı bir annesiniz 1+3 yavruya herkes sahip olamaz. Allah nazarlardan saklasın inş. oğluşa da Allah şifalar versin. Bu kadar arayı uzatmayın çok özlüyoruz sizi. Çok çok öptüm hepinizi

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

rabbim yardımcın olsun canım... haberlerin iyi olmasına sevindim. inşaallah bakıcıyı kısa zamanda bulursun. ve inşaallah istediğin gibi özelliklere sahip olur.
minik paşa en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşaallah...

Unknown dedi ki...

Masaallah cok tatlilar:) Bir arkadasimin kizi, oglunuzun rahatsizligina sahip yaklasik bir yildir tedavi goruyor ki onlar size gore bir hayli gec basladilar tedaviye, haftanin 6 gunu gunde 3 tane fizyoterapist geliyor yarim saat sureyle, toplamda 1.5 saat. Masaallah Barekaallah baya bir ilerleme kaydetti kizi, inaniyorum sizin oglunuz da bu gelisme cok daha cabuk olacak.Kara kuzuya masaallah diyelim:)Ucuzde olsalar fitratlar ne farkli daha bebekken belli oluyor degilmi:) Buyuk kiziniz icinde kolayliklar diliyorum, biz ikinciyi bekliyoruz henuz gelmedi ama en son ultroson goruntusundeki buyumus, yuzunun sekli oturmus hali kardes meraklisi kizima bile iki gun evde teror estirtdi:)Saglicakla!

es dedi ki...

bende hikayenizi baştan sona okudum.. uzun zamandır takipteyim ama yeni yazıyı şimdi fark ettim.. bebişlere öpücükler.. ablacığada öpücükler.. ablacıkla bol bol konuşun ki oda kardeşleri ile ilgili kıskançlıklar yapmasın.. ona anne olmaktan bahsedebilirsiniz..
kardeşleri doğdugunda ona verdiğiniz sevgiyi paylaştırmak zorunda kalmadıgınızı çünkü sizin anne oldugunuzu ve her annenin her bebeği için ayrı bir sevgi pınarı oldugunu anlatınız ona..
kardeşlerinin bakımında ufak sorumluluklarda verebilirsiniz..
ama onu kendinizden fazla uzaklaştırmayın,evde sizinle ve bebişlerinizle kalsın ablacıkta :D
sevgilerle..
esra..

Unknown dedi ki...

merhabalar,sık sık kontrol ediyordum,cok merak ediyordum neler yaptiginizi/nasil oldugunuzu..
guzel haberlerle mutlu oldum:)) maasallah bebekler cok tatli.. Allah bagislasin..
Cennet anaların ayaklari altinda,die bosa soylenmemis.. sizin gibi bir anda 3 yeni bebege bakan ve evdekini de mutlu etmeye calisan annenin sevabi daha da fazladir muhakkak..
Oglunuza da hep dua ediyorum,ins en kisa zamanda cok daha gelisme kaydeder..
Sevgiler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ooooo, haberler müthişşş, ben eminim pamuk oğlan da en kısa sürede rahatlayacak.. O kasılmalar hafifledikçe, pamuk da daha sakin bir bebek olacak..

Ablanın işi gerçekten zor ama sevildiğini bildikçe çok büyük sorun edeceğini sanmıyorum..

Hepinizi öpüyorum, sımsıcak sevgiler.....

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

Merhaba..

uzun uzun yazmak istiyorum nedense..okumaya vaktiniz var mı bilemme ama bi gun okursunuz elbet..

bayılıyorum ben ikizlere üçüzlere..bir de abla etti dört..Allah bağışlasın buyuduklerinde ne guzel olacak ohh hepsi bir anda çıkacak meydana işte..

eski işyerimden bir arkadaşımın kızı oğlunuzun hastalığındandı..5. sınıfa gidiyor..o da sürekli tedavisiyle ilgileniyor bir de çalışıyor zor oluyordu..

çok dağınık yazdım biliyorum.. iki dişiniz çıktı hazırlıklı olun üst iki dişler sırada ve en fazla 2 hafta veriyorum ben:) biz sizinle gundaş olarak 4 dişi çıkardık mahvolduk ama ya:((

çok öpüyorum kızımın gündaşlarını ve sizi..

Bal Böcüğü dedi ki...

Oyyy maşallah....
Üçüzler çok şeker çoookkkk.
Allah nazarlardan saklasın, herbiri ayrı pamuk şekeri, hepsi de yemelik.....
Dişleriniz ve ek mamalarınız hayırlı uğurlu olsun....

Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.....

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

evbet foto koyduğun için de teşekkür ederim aralarındaki 7 farkı çözecem şimdi:) dün akşam ikizler yarışması vardı izle gözünde canlansın seninkilerin de buyuk hali.çok guzel oluyorrrr..

AYSUN dedi ki...

NE kadar büyümüşler üçüzler, maşallah... Bakıcı işin çözülür inşallah kısa zamanda... Bundan sonra biraz daha mı rahat olur acaba? En azından dertlerini anlatmaya başladıkları an...

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bebeklerin ve sizin iyi olmanıza çok sevindim.Oğlunuz için hep duacıyım umarım her şey yoluna girer.Bir ikiz annesi olarak bende pek çok zorlukla karşılaşıyorum.Bakıcı konusun da son çareyi bir arkadaşımın yardımıyla Gürcü bir bayanda buldum.Bizim bakıcımız 50 yaşında ve hemşire bebeklerime çok iyi bakıyor bebeklerim de onu çok seviyorlar ayrıca ev işlerine de yardım ediyor üstelik Türk bayanlara göre çok çok ucuza çalışıyorlar.ve 15 günde bir izin kullanıyor.Bir yardımım olabilecekse sizin için bir bayan bulmaya çalışırım.

Nurhsn

Bebekhikayesi dedi ki...

Nurhan hn, bana mail atabilir misiniz... Ozbek, Turkmen denedik, Gurcu niye denemeyelim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Size mail attım elinize ulaştı mı ?

Nurhan

annecik dedi ki...

iyi haberlerinize çok sevindim ALLAH yardımcınız olsun bebişler çok şekerler inş. oğluşun tedaviside olumlu bir şekilde olur hayırlı haberlerinizi gelişme haberlerinizi bekliyoruz 4 bebişide kocaman öpücükler

Adsız dedi ki...

Yazmayi fazla aksatmayin. Benim sitemede beklerim http://www.dorukuzgur.com

AsYa dedi ki...

maşallah...maşallah..maşallah..birde sana maşallah...

Adsız dedi ki...

son mesajınıza yorum yazamıorum kapalı sanırım..

çok sevindim sizi burada görünce..kızımla aynı gun doğum gununuz..kutlu olsun yeni yaşlarıı sağlıklı olsunlar..

bitkisel ilaçlar süpermiş teşekkürler..