2 Haziran 2007 Cumartesi

Ondan bundan...

*** Günüm günüme uymuyor, bir gün lavoba ile entegre bir şekilde yaşarken diğer bir gün hiç yanına uğramayabiliyorum. O gün izinliyim... :) Yalnız en ilginci insanın uykusunda midesi bulanır da gece yarısı çıkartmaya kalkar mı ya! Hani hamilelikte sabah bulantısı olurdu. Bu gece iki kere kalktım yani.

*** Dün hamile olduğumu kayınvalideme söyledim. Hep pazar günleri arıyoruz, başka bir gün arayınca şaşırdı, hayırdır dedi. Ne yani annecim başka zaman arayıp soramaz mıyım dedim, kıvırttım önce. Sonra da aralık sonunda olacak bir şey söyledi. Ben de hımm ben o zamana kadar doğururum diyerek söyledim. Sevindi. Ama üçüz hamileyim demedim. Zaten tüp olduğunu bilmiyorlar. Şu 11. hafta geçsin, herşey netleşsin o zaman söyleriz herhalde...

*** Dün adamın biri beni kağıt haline getirecekti neredeyse... Kızıma yazlık ortapedik ayakkabı almak için alışveriş merkezine gittim. Dönüşte eve yaklaşmışken, bana yeşil yandı, sola döneceğim, önümdeki araba döndü. Ama bir baktım ki soldan biri kaptırmış geliyor, eyvah geçecek dedim, bastım frene. İnmedim caddeye, o da frene bastı ışığı geçtikten sonra durdu, durduğunu görünce geçtim. Bu arada arkama da hiç bakmadım. Arkamdaki de bana gömebilirdi. Ben öyle ani frene basınca. Ama ben tam yola inmiş olsam, rampadaydım. Adam da duramasa direkt bana geçirirdi...

*** Çok sevdiğimiz bir arkadaş çiftimiz yurtdışından 1 haftalığına geldiler. Yarın sabah kahvaltıda buluşacağız. Evleneli kaç yıl olmasına rağmen, yaşları da bizden büyük ve geçiyor olmasına rağmen, bir türlü çocuk yapmaya karar veremiyorlar. Sanırım sonra çok pişman olacak olsalar da bu böyle kalacak. Ben de diyorum ki, bizim üçüzlerden birini onlara verelim. :))) (Şaka tabii.. )
Komşumun da eşi, birini biz alsak bir kaç sene büyütsek diyormuş. Komşum da kedi yavrusu mu bu diye cevap veriyormuş. Onlar çocukları büyüttüler, minik bebek özlemi çekiyorlar...
Bizim bebişlere talip var yani. ;)

*** Gebelik tetkiklerini yaptırdım. Kan ve idrar tahlili vs. İyi çıktı herşey. Sadece toxoplazma olayına dikkat etmem lazım. Ona karşı bağışıklığım yok. İyi pişmemiş et, iyi yıkanmamış sebze meyve yememem, çok dikkat etmem gerekiyor.

*** Eşime, kocacım erken emeklilik diye bir şey artık hiç düşünme, İstanbul'dan taşınıp sakin bir yerde basit bir iş yapmayı da artık düşünme diyorum. Sen yine uzun müddet çalışacaksın diye takılıyorum. O da kızıma, kızım özel okul mokul unut, devlet okuluna diyor. Tabi bizim kız ilerde anlayacak bunu. ;)
Tabi tüm bunlar işin esprileri, maddi açıdan dert etmiyoruz hiç. Çok şükür idare ederiz.
Benim tek derdim, düşürmeden, sağlıklı bir şekilde doğurabilmek. Bebeklerin de sağlıklı olması...

9 yorum:

gunlukcugum dedi ki...

insallah ucuzlerini saglikli kolayca eline alirsin.ne buyuk mucize ve bu mucizeyi rabbim sadece biz bayanlara nasip etmis.yalnizca rahim sifati bayanlarda var hamdolsun...gonlunu hep ferah tut rabbimin izniyle hersey guzel olacak...

Kuaybe dedi ki...

Canım yazdıklarından iyi olduğun belli oluyor.. sevindim..

bakıyorum da şimdiden talip çok bebişlere :)) işin kolay yani..

Adsız dedi ki...

çok sevindim iyi oluşuna..
yanındayım :)

Koyubeyaz dedi ki...

yazdiklarindan cikarttigima gore ilk sok atlatilmis ve hersey normale yakin bir hale donmeye baslamis. simdi tek yapacagimiz sey 4unuzunde saglikli ve mutlu bir 9 ay gecirmeniz icin dua etmemiz. Bugun gazetede "Secret" adinda bir kitaptan bahsedildigini okudum. Pozitif duusncenin insanin kaderini degistirecegini+kuantum fizigini anlatan bir konusu varmis. Hemen almaliyim ve uygulamaliyim idye dusundum. Ve simdiden pozitif duusnerek senin ve bebeklerin harika olcagini dusunmeye basladim. iyi dusun iyi ol manasinda. dualarim sizinle..

New York'tan dedi ki...

Ne guzel moralin yerinde :)InsAllah her sey yolunda gider, Allah tamamina erdirir.

Annelog Atölye dedi ki...

Biraz daha iyi hissetmene çok sevindim, tam olarak ne söyleyeceğimi de bilemiyorum ama belki de ileriye bakıp büyümüş ve birbirlerine destek olan hallerini düşünüp buna odaklanmakta fayda var. Ben tek çocuğum ama kızımın tek çocuk olmasını istemedim. Çok da iyi ettim bizim için şahane olan bir de oğlum oldu. Sizde durum farklı tabii ve endişelerine hak vermemek elde değil. Yine de, herşey güzel olacak diye düşünmek ve mümkünse bir büyüğü yardıma çağırmak epey bir rahatlatıcı olur.
En başta sağlık ve sonra da kolaylıklar dilerim.
Sevgiler.

Bebekhikayesi dedi ki...

Arkadaşlar destek olan tüm yorumlarınız için teşekkür ederim...

Annelog, malesef yanımıza gelip yardım edecek bir büyük yok. Eşimin annesi hem çok yaşlı ve rahatsız hem de çok uzakta... Benim annemin en fazla 1 hafta kalabilir, onun da başında babam ve kardeşim var ve inan babam benim bebişlerden bile zor.. ;)

Adsız dedi ki...

nereledesin ?? nasılsın ??

Anne ve Bebisi dedi ki...

O zaman komşular yardıma gelecek:)
Keşke yakın olsak da ben gelebilsem.