31 Temmuz 2007 Salı

Güzel haberler (16h 4g)

Öncelikle geçen hafta perşembeden pazar gecesine kadar şehir dışında olduğum için yorumlara cevap veremedim, tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Dün doktor kontrolüm vardı ve gidip yine bebişlerimizi gördük. Çok iyiler maşallah, 16 hafta 4 günlük olmalarına rağmen 17-18 haftalık büyüklüğündeler. Üçü de iyi görünüyor, çok hareket ediyorlar. Doktor bu sefer de 2 erkek 1 kıza benzetti :)) 2'ye 1 olacak gibi ama ne olacağı belli değil. Sağlıklı olsunlar da, nasıl olursa olsun.

Ben de iyiyim çok şükür, bulantılarım geçti denebilir. Sağ tarafımdaki sancı için doktor bana metsil verdi :)) Bebeği olanlar bilir, gaz ilacı. Dahiliyecinin verdiği ilaçları da onayladı. Safra kesem olmadığı için enzim onlar sadece zaten. Başka bir sıkıntınız var mı diye defalarca sordu, ben de yok diye tekrarladım. Sadece ayaklarım bileklerim şişti ama o da 4 gündür uzanma fırsatı bulamadığım için. Gittiğim ortamda yatamazdım. ;) Bol akrabalı kalabalık bir ortama gittim de.

Pratik anne bana üçüz blog adresleri göndermiş, teşekkür ederim. Şimdi hepsine bakacağım. O kadar merak ediyorum ki, o kadar çok sormak istediğim şey var ki. Nasıl besliyorlar, nasıl uyutuyorlar, nasıl emzirdiler, üçünü bir mi yoksa ayrı mı yatırmak lazım? vesaire vesaire... :)

Bir de bir mail grubuna falan üye olmak istiyorum, anne bebek sitelerine bakarım ama mail grubu veya forumlara üye değilim. Şöyle ikiz üçüz anneleriyle konuşabileceğim bir gruba üye olsam güzel olacak ama hangisi daha iyi, daha çok anne var bilemiyorum, bir sürü gruba da üye olmak istemiyorum, takip edecek vakit bulamam. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

seni böyle umutlu ve iyi okudukça nasıl seviniyorum bilsen..Bak göreceksin hepsi de sağlıklı olarak doğacak bizim bızdıkların..
İşin zor doğru..her anne bir çaba gösterirken sen üç çaba göstereceksin..Ama sen bunda da bir hayır görüp rıza gösterdin ya ben eminim mükafatın çok büyük olacak..hem bak ne dicem..istanbula gelecek olursam senin ufaklıklar elimden kurtulamaz ha ona göre :))
Öpüyorum kocaman..

Pratik Anne dedi ki...

Bebekhikayesi,
yavrularin ve senin cok iyi olmaniza sevindim. http://www.superikizler.com/tr/ in forum kismi var. Onun disinda daha cok ikiz forumlari falan var yahoogroups da. Baktim bir tane pek aktif olmayan ucuzler grubu var. Bir tane de cogulbebekanneleri. tp://groups.yahoo.com/ da anahtar kelimelerle aratabilirsin.
Bu arada sana iki link daha gonderiyorum. Bunlar eglencelik.
Bu ailenin once ikizleri sonra altizlari olmus. Toplamda 6 yasinda altinda 8 cocuklari var. http://www.sixgosselins.com/
Bu cift 2 cifti ikiz toplam 16 cocuk sahibi. En buyukleri 18 yasinda. http://www.duggarfamily.com/

Esra dedi ki...

Baska bir yorumumda daha yazdim, istersen tanidigim ucuz annesi hanimin ismini, telefonunu verebilirim. Kendisi de kadin dogum doktorudur. Istersen muayeneye de gidebilirsin.Sanirim sorularinin cevaplarini en iyi o verebilir...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Allah saglikla tamamina erdirsin diyelim oncelikle.. Bende üçüz annesiyim.. cogulbebekanneleri yahoo grup'u da ben kurdum.. 18 üyemiz var, üçüz ve ikiz annelerimizle sohbetler ediyoruz.. benim mail adresim tulaytozcan@yahoo.com dilersen ben de uye yapabilirim.. Ancak mail adresini bildirmen lazım.. bana mail yazarsan uye yapabilirim.. Şu ara çocuklarım grip oldular o sebeple çok aktif değilim ancak 3-4 gün içinde geri dönerim..

Öncelikle sevgili üçüz anne adayımız sana şunu söylemek isterim.. Lütfen ilk iş olarak kendine bir hatta bulabilirsen 2 tane yardımcı bul ve doğumundan önce bu hazır olmuş olsun.. Gerisini daha sonra konuşuruz..

Bu arada diğer üçüz bloglarını bana da bildirebilir misin? Bende tanışmak isterim..
Ve istanbulda ve çalışıyorsan SSK'da çalışan üçüz annesi br kadın doğum doktoru tanıyorum, sanırım rapor işlerinde sana da çok faydası olacaktır.. Bana bayağı yardımcı olmuştu, gebelik sürecimde..

sevgiler

EBRU dedi ki...

Merhabalar sitenizle yeni tanıştım. Benim de ikizlerim var. Benimkiler 7 yaşına bastılar. Kolayladık desem yalan olur :) Ben de tedavi ile hamile kaldım tüp bebek değil ama ovulasyon indüksiyonu yapıldı ve iki yumurta oluştu ve güzel son ikizlerim meydana geldi. İnşallah senin üçüzlerde sağlıkla sıhhatle doğarlar. İşin zor ama olsun. Bana da öyle diyorlardı ama zor olsa da bizimkiler 7 yaşına geldiler. İnsan alışıyor ne yapalım :) Onlar sağlıklı olsunlar da bize yeter. Sevgilerimle...

Bebekhikayesi dedi ki...

Yaban eriği, her zaman beklerim, anadolu yakasındayım :)

Prarik anne, evet inceliyorum siteyi, bugün fırsat bulursam daha çok araştırırım, çok teşekkür ederim.

archisugar, o yorumunu görmemişim. İsmini ve numarasını mail adresime gönderebilir misin? bebekhikayesi@gmail.com

Tülay hanım, bloguma geldiğiniz için çok teşekkürler size uzun bir mail atacağım. Bebeklere çok geçmiş olsun. Kolaylıklar diliyorum.

Bebekhikayesi dedi ki...

Merhaba Ebru hoşgeldin, ben de sitene baktım şimdi, Atakan ve Bora çok tatlılar ve gerçekten kocaman olmuşlar. Ben o günlerin hayalini bile kurmuyorum daha ;)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

merhaba.:)
sayfanız çok ilginç geldiği için,aşağıya kadar okudum.
Sizden Allah Razı olsun canım benim.
Bizim "tanrıcılık" oynayan doktorlara uymamışsınız çok şükür.

Allah'ım yaa, bir de kalbine zehirli iğne he. yuh onlara.

Allah'ım inşallah hepsini sağlıklı verecek size ve her zaman yardımcınız olacak.
bakın bir yerde aşılmaile dört bebğiolduğunu öğrenip ikisini çok zor karar verip aldıran bir anneye şöyle bir yorum gelmişti amerikadan:
---------------------------------
"sizin sayfaniza daha once girdim mi hatirlamiyorum ama yazinizi okuyunca yorum yapmak zorunda hissettim kendimi,gercekten ne kadar zor bir karar ama ilk basta o cocuklari nasip eden allaha onlari yasatmasi icinde guvenmek en dogrusu.birde turk doktorlarini anlayamiyorum,ben ne kadar kolay bazi tavsiyelerde bulunuyorlar,burasi amerika ve ne olursa olsun burda boyle bisey yapilmaz zaten keyfi olarak kurtaj olmak veya ikiye dusurmk yasal degil,hatta 4'lu testte ozurlu cikan gebeliklerde bile uzun arastirmalar yapilir-ki bu arastirmlain sonunda basta ozurlu zannedilen gebeligin normal oldugu ortaya cikiyor genelde- en son karar verilir.hatta kanam ile dusuk oldugu zamanlarda ve kandaki hamilelik hormonu cok dustugu halde hemen almiyorlar bebegi olurda belki yasar,bosuna kurtaj yapmayalim diye,ama turkiyedekiler cok pervasiz ve rahatlar.
zor durum,allah yardimciniz olsun.
------------------------
biizmkiler hristiyan doktorlar kadar olamıyorlar maalesef.
bir şey daha diyeceğim.
yeni hamile bir blogger var. internetten de okuyormuş karnındaki bebeklerin ne şekilde geliştiğini.
bende ona ayetlerde "bebek gelişimini" anlatan yazıları yolladım mail ile.
istersen sana da yollayabilirim.:)

Esra dedi ki...

Merhaba! Mail adresine isim ve telefon numarasini gonderdim. Konusunca sonucu bana iletir misin?
Sevgiler ve bol sans!

Esra dedi ki...

Tulay, tanidigimiz doktor hanim ortak olmasin? Gunseli Hanimdan mi bahsediyorsun? Artik SSK'da calismiyor, simdi Sisli Etfalde. Aslinda kendisi "tanidik"tan ote. Teyzemin esinin baldizi. Sevgiler. Esra

Minik Patikler dedi ki...

MaşaAlah barekAlah umaırm herşey böyle iyi gider :)

Minik Patikler dedi ki...

Aaaa ben de hatırladım tanınmış tüp bebek uzmanlarından birisinde tedavisi başarılı olmuş bir batında 4 bebek taşımış birisini :) Doktoru profesor hanım muhakkak bırazını aldırması gerektigini tavsıye etmıs ama kendisi hem onları Allah'ın ıznıyle saglıkla dunyaya getırdı hem de cok az yardımla buyutme seruvenıne başladı :) Kendisi çok dindar bir bayandı, aldırmanın günah olduğunu düşündüğü için hiçbirini elletmedi.. Şimdi 4-5 yaşında olmalılar.

Esra dedi ki...

minik patikler---> ayni kisiden bahsetmiyoruz. Sevgiler. :-)

Adsız dedi ki...

selam archisugar,

acaba ayni bayan doktordan mi bahsediyoruz, ankara sevgi'de olmus, o tup bebek tedavisini ve doktoru da benim doktorumdu.. Sisli devlet hastanesinde calisiyo, hamilelgimde bana epey yardimci olmustu rapor alma konusunda.. 3 oglu var simdi 10 yasindalar.. Inan simdi ismi aklima gelmedi..

sevgiler

Esra dedi ki...

Evet Tulay, kesinlikle ayni kisiden bahsediyoruz. Ismi Dr. Gunseli Ozdemir. Uc tane oglu var, 10 yasinda. Aslen Ankarali ve kocasi da kadin dogum doktoru. Teyzemin eltisi oluyor kendisi. Gitmesini onerdigim doktor o iste. Telefonunu verdim, umarim baglanti kurmustur. Henuz haber gelmedi.
Sevgiler
Esra

Bebekhikayesi dedi ki...

Esra, dun ve bugun kendimi pek iyi hissetmiyorum, henüz aramadım, arayınca haber veririm, çok tesekkurler...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

archisugar---- ben doktoru kastetmemiştim, hani birden aklıma geldi bir dördüz annesi ve kısaca hikayesi şuydu diye yazıverdim.

Unknown dedi ki...

Merhaba biz 3 ikiz annesi www.ikizanneleriyiz.biz adli bir site kurduk. Sitemizde cogullara hamilelikten onlari buyutmeye kadar her asamada gerek tecrubelerimizi yaziyoruz, gerekse cesitli konularda uzman goruslerine yer veriyoruz. 2,5 ay once kurmus oldugumuz sitemize uye adedi 1000'i asmistir ve forumumuzda cok keyifli sohbetler yapılmaktadır. Ankara, Izmir, Istanbul'da bulusmalar yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Sitemize uye pek cok ucuz annesi de vardir. Hatta cok unlu bir ucuz annemizle bir roprtaj yaptik, cok yakin bir zamanda yayinlayacagiz. Sizi ve sizin gibi ucuzcu tum anne ve babalarimizi (evet yanlis duymadiniz, babalarimiz da aralarinda yazisabilmekteler) da aramizda uye olarak gormekten mutluluk duyariz.
Sevgilerimle, Pinar Ilbasmis

Dr. Zeynep Şahin dedi ki...

Bence kurtaj cinayettir, yumurta bir kere dollendikten sonra kendi haline birakirsaniz %90 ihtimalle dunyaya gelecektir. Dollenmeden 3 ay sonra bu olasilik %99'a yukselecektir. %99 olasilikla hayatta olacak bir bebegi siz "kurtaj" yaparak sadece olduruyorsunuz. Bakamam, saglikli olmayacak gibi bahaneler bence cinayeti hakli gosteremez. O zaman kimse Afrikalilara veya yoksullara yardim etmesin cunku bakamiyoruz. Haiti'deki depremden dolayi kendini besleyemeyecek kisilere de yardim etmeyelim, hepsini gaz odasina koyup oldurelim.

Su verecegim linkteki kurtaj videosunu izledikten sonra hala kurtajin cinayet olmadigini dusunuyorsaniz tekrar konusalim.