11 Ağustos 2007 Cumartesi

Cinsiyetler... ;)

Öncelikle, geçmiş kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Gelelim haberlere; geçen hafta eşim SSK karnemi çıkarttı, doğumda SSK'dan faydalanalım diye ve düşündük ki hiç kullanmadığımız ve bilmediğimiz bir prosedür bari en az 1 kere SSK li olarak gideyim de muayene olayım. Bu yüzden dün Sema Hastanesinde Şeyma Hanım'a muayene oldum. Bebekler 18 hafta 1 günlüktü. Ortam, doktor, odası ve ultrason cihazı gayet iyiydi. ayrıca üstteki ekrandan da seyredebiliyordun. Bebişlerin kalp atışını da dinletti. 3 ü de gayet iyiler, çok şükür, maşallah... Sırayla muayene etti, şimdi ilkine sol üstte baktı kız dedi net bir şekilde, sonra sağ ortaya baktı ona da net bir şekilde kız dedi. Sıra sonuncuya geldi, Allah dedim içimden buna da kız derse şimdi diye biraz heyecan yaptım. Ne yalan söyleyeyim, tabiki önemli olan sağlıklı ve hayırlı olmaları ama 3 tane çocuk doğurcam tabiki isterim en az bir tanesi farklı olsun diye. Neyse efendim, bu üçüncü uzun müddet kendini göstermedi mi! Artık onu göremeyeceğiz herhalde diye düşünürken son anda döndü ve doktor ona da net bir şekilde erkek dedi. :) İçin için bir oh dedim valla...

Açıkcası ay sonundaki detaylı ultrasondan önce ben pek emin olamayacağım bu durumdan ama olsun en azından alışveriş yaparken kız giysisi alacağımı biliyorum :))

Bana dinlen, bol bol su iç dedi, kalsiyum ve magnezyum takviyesi verdi. Kalsiyuma bu hafta, magnezyuma bir hafta sonra başlayacağım. Tabi bugün öncelikle kendi doktorumla da görüşeceğim, bundan sonra yine kendi doktoruma gideceğim çünkü o tüp bebek doktoru olduğu için çoğul gebeliklerde çok daha tecrübeli bence...

İşte bunlar güzel haberlerdi, şimdi de sabah sabah canımı sıkan sinirlerimi bozup beni ağlatan olaya geleyim. Bulduğum yardımcı dün oğlum hasta diye gelmedi, bugün de aradım, bundan sonra gelmeyeceğim iki evin işini yapamıyorum falan fıstık bir şeyler demez mi? Kala kaldım. Zaten hiçbir şey yapacak gücüm yok, akşam eşimin yaptığı menemenle idare etmişiz. Bugün yapılacak bir sürü iş var... Telefonu kapattıktan sonra sinirlerim boşandı birden, ağlaya ağlaya annemi aradım. Kızkardeşime bizim evin yolu göründü yine. Annem de niye ağlıyorsun, zaten burada bir işi yok, gönderirim akşam gelir dedi. Yeğenini de çok özlemiş. Neyse biraz rahatladım. Sonra da bir iki kişiyi aradım, bana yardımcı bakınır mısınız diye...

Aslında yatılı bir Türkmen kadının gelme durumu var ama sorun bizim şu anda yatılı kişi alıp yatıracak şekilde evi düzenlememiş olmamız... Kızımın küçük bir odası var, oturma odasını da üçüzlere yapacağız ve daha düzenlemedik. Gelen kişi hem yatacak hem eşyaları olacak, üçüzlerle aynı odada mı yatacak? Off bilmiyorum yaaa, salonda ancak kız kardeşim yatabilir, oranın kapısı yok, zaten artık orada oturulacak. Tek yaşama alanı...

Neyse işte kafam bu konuda karışık... Bakalım inşallah bir çözüm buluruz.
Herkesi öpüyorum, dün gece tüm bebiş isteyenlere (isimle), tüm anne adaylarına ve tüm annelere dua ettim. Umarım sizler de beni unutmazsınız...
Sevgiler...

22 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Cinsiyetler de üçüncüyü okurken içim hop hop etti :) Allah hayırlısını versin. Hem ahiret sermayeleri arttı :) hem de sünnet şapkasıyla gezecek bir paşayla birlikte.

Yardımcı durumuna inanılmaz üzüldüm, o taraflarda bir arkadaşım oturuyor ona bir sorayım istersen kendisi de yeni buldu yardımcısını.

Esra dedi ki...

* Oglan tek kalacak desene. :-) Ama iyi olmus, 4 kiz olacakti yoksa. Hayirli olsun, cinsiyetleri ogrenmek rahatlatmistir.

* Kadin icin cok uzulme. Ya cocuklar dogunca seni ortada biraksaydi. Bastan gitmesi daha hayirli olmus, bence. Daha iyisi gelir insallah. Yakinda agirlasacaksin.

* Gunseli Hanim'i ara ne olur. Ihmal etme ve cekinme. O da gecti bu yollardan.

Sevgiler
Esra

SELIN dedi ki...

allahim sen ne buyuksun ya simdi bir kerede uc bebisin birdenmi olucak allah yardimcin olsun ama harika bisey cinsiyetlerde super erkek tek ama olsun onada bir es yapmayi dusunmezsin heralda bide yine ucuz falan olurda:)))

DERYA dedi ki...

gözun aydın ıkı kız bır erkek,ALLAH herkesın gonlune gore versın.bakıcı konusunda benden tavsıye akraba tarzında kımse yokmu onada parasını verırsın ama en azından senın dılını anlıyabılecek ve tanıdıgın bırısı olsun ve egıtımlı olsun dısarıdan gelıcekse kız meslek lıselerınden kızlarda alabırsın,daha guvenılır olabılır mesela bır okul muduruyle falan ırtıbata gecersen omlar yardımcı olurlar,

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Bebişlerin iyi ve farklı cinsiyette olduğuna çok sevindim.Tabiki sağlıklı olmaları daha önemli ama o kadar zahmetten sonra farklı cinsiyette insanı keyiflendiriyor.
Bakıcı konusunda sana benzer bir deneyimde ben yaşadım.Benim bakıcı birde bana haber bile vermedi. Ama geçti gitti şimdi yeni ablamıza alışmaya çalışıyoruz. Benim 2 bakıcımda yatılı idi. Eskisi Bulgaristanda yaşayan biriydi. 3 ayda bir çıkış yapıyordu. Bu da Gürcistandan bir kız.Yatılı olması bence çok daha rahat oluyor. Sabah kar yağdı gelemedim yada evin elektriğini yatırıp gelicem gibi çeşitli bahaneler yaşamıyorsun.Biz tabi sizin kadar kalabalık olmadığımız için eve sığıyoruz. Ama senin için zor sen bakıcı tarzı birini mi yoksa evin işini yapıcak yemek hazırlayacak birini mi arıyorsun bir de nerede oturuyorsun?

tedarikmucize dedi ki...

sürekli aklımdasın Allah sağlıkla kucağına almayı ve sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Maşallah herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. inşallahda böyle devam eder. Bakıcı işine çok üzüldüm :( inşallah sorun çözülür benim pek tanıdıgım yok malesef :S
çok sıkma kendini

Adsız dedi ki...

şükürki hepsinin sağlığı yerinde..herkeslerden dua istiyorum senin için..keşke tanıdık güvenilir birileri olsa..
ama kardeşin şimdilik yanında yaa o bile yeter uamarım..kendini üzme olmazmı canım ???

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Oo maşallah diyelim hemen.. demek 1 erkegimiz olacak, cok guzel.. Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip eder ins..

Bu arada benim bakici ilanlarim vardi gazetelerde ve nette, beni cok arayan oldu bu konuda.. Telefonum database'de var, istersen bir ara konusalim..

Kilolardan bahsetmemissin?? Onlar ne durumda??

Kuaybe dedi ki...

Ooo üç prenses, bir prens :)) Babası en çok prensi severse kızlar kıskanır, şimdiden hazırlıklı ol.. Şaka bir yana, çok sevindim çok..

Ben de yardımcı konusunda uzaktan bile olsa bir akraba olması taraftarıyım.. İçi daha rahat olur insanın, hem ona da para verebilir ve ihtiyacını karşılamış olursun.. İnşaallah hayırla çözümlenir bu meseleniz de..

AsYa dedi ki...

bebeklerinin sağlıklı olmasına çok sevindim..
Yardımcının devam edememesine üzüldüm..hem hamile hem ev işi yürümüyo hele senin gibi 3 bebiş varsa karnında bol bol dinlenmen lazım..umarım kısa zamanda bulursun ...bunun için belki internet siteleri vardır dicem ama hiç araştırmadım bi bak istersen..

Bu arada Sema hastanesinden memnun musun?

Bebekhikayesi dedi ki...

MP, amin.. Ben hala birinin erkek olduguna inanamiyorum, son dakika golu de yiyebiliriz yani ;)

Bebekhikayesi dedi ki...

Esra, evet cinsiyetleri ogrenince islerimi en azindan ona gore yapacagim.

Kadin arayislarim suruyor.

Gunseli Hanim'i arayacagim insallah ama ne dicemi hala bilemiyorum :))

Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Selin'in annesi, ne diyorsun? :)) Oglana bir es daha yapmak mi? Yok canim ben almayayim :))

Bebekhikayesi dedi ki...

Bebiş, malesef akraba yok. Dedigini dusunebiliriz ama bebek bakimi konusunda anne olan biri daha faydali olur deniyor bilmiyorum...

Bebekhikayesi dedi ki...

Bora'nin annesi su etapta bebek bakicisi degil ev isleri yapan biri ariyorum. Bebek bakimi icin buyuk ihtimal o zaman yatili biri ayarlayacagiz, yardimci olacak...
Ev islerini yapacak kisinin zaten bebek bakimina yardim edecek vakti olmayacak ki...
Size cok uzak degilim. Biraz yukardayım sadece ;)

Bebekhikayesi dedi ki...

Tedarik Mucize ve Erikciğim resimlerinizi gordum heh heh he...
Siz de benim aklimdasiniz, iyiyim ben, sadece o gun sinirlerim bozulmustu... Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Tülay'cığım, ararım. Kilolar da bir sorun yok. Kendim cok kilolu gorunmuyorum, sadece kocaman bir karın cıkıyor. Tabi senin gordugun resimde kilolu ciktigim icin inanmican ama ;))

Bebekhikayesi dedi ki...

Kuaybe, akraba cok zor, rastgele birini bulucaz malesef..
O tatli yusufu öperim...

Bebekhikayesi dedi ki...

Asya, sema hastanesinden memnunum. Oldukça güzel, son model cihazlarla donatilmis, yeni bir hastane. Doktorlari da iyi. Dogumu bir aksilik cikmazsa orada yaptiracagiz. Disardan kendi doktorum gelecek.
Gecen gun odaları gezdim, deniz manzarali ve cok guzel. Yogun bakim hemsiresiyle de konustum. Ben begendim yani...

Adsız dedi ki...

Allah hayirla buyutmeyi nasip etsin,blogunu bastan sona kadar okudum:)bayildim,cok guzel bi duygu olsa gerek karninda uc canliyi birden tasimak...uc ayri heyecan..

funda dedi ki...

allah analı babalı büyütsün canım,maşallah prens ve tatlı prenseslere :)

Adsız dedi ki...

Yoo resim gayet guzeldi, kucucuk bir aileden, kocaman bir aileye dogru :) Hadi bakalim hayirlisi... Kacinci haftadayiz simdi?? Ben dun aksam biriyle gorustum aybasinda bana gelecek yatili olarak, elimde kocaman bir bakici adayi listesi var, her ihtimale karsi isimleri ve tel'leri silmiyorum.. Bana lazim olmayacak muhtemelen ama senin gibi cok arkadasim var surekli acil bakici/yardimci arayan..

Aklinda bulunsun.. Benim listeyi unutma..