30 Ağustos 2007 Perşembe

30 Ağustos ve çok güzel haberler...

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Güzel bir günde güzel haberler var. :) Dün ayrıntılı ultrason randevumuz için Prof. Dr. Atıl Yüksel'e gittik. Gönlüm hep bebeklerimin çok sağlıklı olduğunu söylese de bir yerlerden bir şey çıkarsa diye de fısıltılar geliyordu.

Sıram geldi, muayene odasına girdim ve hazırlandım. Doktor Bey, güleryüzlü hoş biriydi. Oturdu bebeklere bakmaya başladı. Önce üçünün de yerlerine baktı, ve onlara sıra numarası verdi. Bebek1(Fetus1) alttaki erkek, bebek2 annenin solundaki kız ve bebek3 de annenin sağındaki kız. İlk olarak bebeklerin kalplerine baktı. Üçünün de kalbinin durumu iyiydi. Sonra 3 numaradan başlayarak incelemeye başladı. Bu arada kendi kendine mırıldanıyordu. Ne dediğinizi duyamıyorum dedim. Kendi kendime konuşuyorum, üçüz bebek konsantre oluyorum dedi. Ben size gerekli bilgileri vereceğim dedi. Ben de sesimi kestim, konsantrasyonu bozulmasın di mi yani :).

Sürekli kendi kendine konuşarak bebekleri inceledi, beyinlerini, kemiklerini, organlarını, parmaklarını, dudakları, burnu ve gözleri, arada bize de bir şeyler anlattı. Benim gözüm ekranda kulağım onun mırıltılarındaydı. Arada damar sayısı iyi, tamam vs. gibi şeyler duydukça keyifleniyordum. 3 bebeğin de incelemesi bitti, ve üçü de normal görünüyorlardı, anomali belirtisi yoktu. Sonra odasına geçip biraz konuştuk. Doktor ne amniyosentez ne de daha sonra tekrar bir ayrıntılı ultrasona gerek görmedi. Bebekler gayet iyi görünüyorlar şimdilik, yeterki erken doğurmayın dedi. :)

Muayenehaneden ne kadar mutlu ve rahatlamış çıktık anlatamam. Eşim de ben de hem bebekler sağlıklı olduğu için hem de Atıl Yüksel'e gittiğimiz için memnunduk. Atıl Hoca, gerçekten çok iyi. Biz ilk bebeğimizde de ayrıntılı ultrason yaptırmıştık, bize hiç böyle gelmemişti. Eşim zaten hiç hatırlayamadı, biz böyle bir şey yaşamadık dedi. Ben de yaşadık ama buna benzemiyordu dedim.

Doktorun ismi benim karşıma internette çıkmıştı ve ayrıntılı ultrason için ona gitmeyi kafaya koymuştum. En iyisi o deniyordu. İyi ki gitmişim.

Bebek1 erkek: 500 gr, bebek2 solumdaki kız 413 gr, bebek3 sağımdaki kız 436 gr görünüyorlar. Erkek olan kızların altında kalmış ama semirmiş. :)

Akşam üstü kendi doktorum Enver Kurt'u aradım. Çok iyi olduğumu, ayrıntılı ultrason sonucunun iyi olduğunu ve paylaşmak istediğimi söyledim. Güldü bana. İki hafta sonra kontrolüm var.

19 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Ohhhh hamdolsun iyiymiş bebeler :) Tabii ki sizin rahatlamanız da çok önemli :) Allah güç versin.

Adsız dedi ki...

Sızden boyle ıyı haberler aldıkca bende bır oh cekıyorum polonyadan eda

NeliF dedi ki...

Coooooook sevindim....Hersey yolunda gitsin ve bebisler saglikla dunyaya gelsin dilerim...
sevgiler...

Esra dedi ki...

Canim... Atik Yuksel, bu konuda bir numaradir. Cok iyi yapmissin ona gitmekle. Benim detayli ultrasonlarimdan birini de o yapmisti. Cok zor randevu almistik. Ozellikle coklu gebeliklerde ustune yok.

Guzel haberlere cok sevindim. Ucunun de kilosu gayet iyi. Ha gayret, bir kac ay daha dayan. Zor simdi basliyor ama sonu mutluluk.

Sevgiler
Esra

Anne ve Bebisi dedi ki...

(((: Cok sevindim :)))

Fikirbaz dedi ki...

Biz de Atıl Yüksel'e gitmiştik. Şimdi artı Zeynep kucağımızda... Turp gibi... :)

Sorunsuz gelişimlerinin devamını dilerim.

Baba - babaolmak.com

Adsız dedi ki...

Herseyin yolunda gidiyor olmasina cok cok cok sevindim. Sen gonlunu ferah tut. Allah'in izniyle saglikla ve zamaninda cocuklarini kucagina alacaksin. Sevgilerimle -Seyhan

DERYA dedi ki...

GÖZÜN AYDIN,HEMDE ERKEK İÇİNDE TEKRAR GÖZUN AYDIN SAGLIKLA GUNLERINE YAKIN DOGARLAR İNSALLAH,İÇİMDEN ÖYLE GECIYOR MERAK ETME:)VEDE SANA BIR HABERIM VAR ISTERSEN BIR ARA GORUS ANNEM ERDEM HASTANESINDE AMELIYAT OLDU BUGUN ODEME ICIN CIKTIM MUASEBEYE SIRF SENIN ICIN SORDUM YENI DOGAN YOGUM BAKIM UNITESININ FIYATINI GECELIGI 150 YTL DEDI VE SSK KARSILIYOR DEDIDE, AMA HASTANE COK GÜZEL TEMIZ İYİ İLGİLENİYORLAR BIR ACIL DUGMESINE BASMAMLA IKI UC HEMSİRE ODAMIZA GELIYORLARDI TAVSIYE EDERIM .SENIN ICIN COK YUKLU OLUCAK CUNKU ÜÇ BEBEK ERKEN DOGMA IHTIMALLERI OLABILIR ARASTIRMALARINI İYİ DEGERLENDIR CANIM SEVGIYLE HOSCAKAL.

Adsız dedi ki...

çok çok çokkk sevindim bende..derin bi ohhhh çektim saah sabah..artık pozitif enerjimi olur, iyi düşüncemi olur , dua mı olur iyi adına ne bulduysam saklıyorum senin için :))

Adsız dedi ki...

Harika:) İnşallah sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına.

Ben mikro isimsiz:))

Sevgiler.

Bebekhikayesi dedi ki...

Evet MP çok şükür iyiler. Amin...

Eda, teşekkür ederim :)

Nelif, inşallah dediğin gibi herşey yolunda gider. Sevgiler

ArchiSugar, haklisin esas zor donem simdi basliyor, karnım buyudukce zorluk artıyor.. :) Sevgiler...

Esra, teşekkür ederim.

Fikirbaz, teşekkür ederim. Günlüğünü cok begeniyorum. Zeynep'e opucukler...

Seyhan, teşekkür ederim.

Bebiş, biliyorum o hastaneyi. İçine girmedim ama buradaki bir doktor arkadasima onermemisti 3-4 sene onceydi dogumda sorun yasadim demisti. Tekrar arastiririm. Memnun olanlar da var galiba. Annene gecmis olsun... Sevgiler.

Yaban eriği, tesekkur ederim. :)

Mikro isimsiz tesekkur ederim.. :)

tedarikmucize dedi ki...

çoookj sevindim inşallah turp gibi 2 hatun bir paşa dünyaya getireceksin :))

Koyubeyaz dedi ki...

masallah masallah masallah cok sevindim inan...

Kuaybe dedi ki...

Ne güzel bu yazıyı okumak..

Şimdi sırada bebişleri sıkı sıkı tembihlemek var erken gelmesinler diye :)) Sen kendine çok dikkat et anneleri..

Onların da sağlıkla doğuşunu okuyalım inşaallah..

evo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
evo dedi ki...

ne guzel ne guzel :) dordunuzede masaallah..isim dusunmeye basladinizmi bu arada uc isme birden karar vermek zor olsa gerek.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ohhh çok sevindim hepinizin birden iyi olmasına allah devamınıda böyle kolay ve sağlıklı geçirsin.

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok sevindim. rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebelerini :D

Anne ve Bebisi dedi ki...

Merak ediyorum, iyi misiniz?
1 hafta oldu da yazmayali:(