29 Ağustos 2007 Çarşamba

Önüm arkam...

Sağım solum tadilat, delirmek içten değil. Evimizin hemen yanındaki okul tadilata girdi, yıkıp yeniden yapsalar daha iyiydi. Sabah sekizde taarrrr tarrrr sesler başlıyor, akşam 6'ya kadar ve cumartesi pazar da çalışıyorlar. Okul bu dönem açılmayacak zaten, yandık. Karşı dairemin içini de tamamen yıkıp yeniden yaptılar o bitti, üst katım başladı. Pazar günü annemlere gittik onların da mutfak yok, banyo yok, daha sıva olacak vs vs... Bahçede oturduk ve yiyecek birşeyler biz götürdük. Bu son gelişim artık siz gelin dedim. Bundan sonra 45-50 dakikalık şehirlerarası bir yola çıkabileceğimi sanmıyorum.

Bu gün ayrıntılı ultrason randevum var, öğleden sonra. Gelince yazarım neler olduğunu, bebişlerin durumunu. İnşallah doktor iyi şeyler söyler, biraz içim ürperiyor.

Dün Esra'nın önerdiği doktor hanımla konuştum. O üçüzlerini 36 hafta taşımış ve kiloları da 2.5 ile 3 kg arasındaymış. Ben inatçıyım, dayandım dedi. Hem de 20. haftadan sonra hep yatmış, problemliymiş hamileliği ve son bir ay da serum takılı olarak hastanede yatmış. Bakalım ben nasıl olacağım, yarın 21 haftam dolacak. Çok şükür bir kanamam olmadı, ama karnım şaşırtıcı bir hızla büyüyor. Kendimi ortadan ikiye yarılacak gibi hissediyorum :)

18 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

Bence sende inatcisin ve sende dayanabildigin kadar tasiyacaksin eminim bundan. hadi bize hayirli haberler getir merakla bekliyorum

tedarikmucize dedi ki...

bencede çook sağlıklı bebişler getireceksin dünyaya Allah ın izniyle ;)

Hayırlı haberleri bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Merak etme canim, karnin yarilmazz :)) Ben de oyle zannediyordum ama cok sukur catlamadan kurtardim ben:) Bu arada catlaklar olusuyor karinda, bana doktorum bebeyagi vermisti 1 defa kullandim igrenc bir sey, vicik vicik kendimi yagli gurese cikacak gibi hissettim zaten cussem pehlivan gibiydi:P Fakat bende catlak olusmamasinin sebebi sanirim, ben kendimi bildim bileli her sabah dus sonrasi vucut nemlendirici sutu kullanirim, sana da tavsiye ederim.. Ciltin hep genc ve diri kaliyor:)
Bu arada Gunseli hanim'la bende gorusmustum bir kac defa hamileyken, onun avantaji sanirim bu konuda uzman olmasindan kaynaklaniyordu, yoksa ucuzlerde 36 hafta gercekten mucizee.. Bana da doktorum 35. haftayi bulursun boyun ve yapin musait demisti ama 25 haftanin sonunda kendimi ambulanslarda gezerken bulmustum.. O sebeple temkin davranmakta fayda var, ins benim bulamadigim 35. haftayi sen bulursun..

Adsız dedi ki...

Allah gönlüne göre versin canım. Şu ana kadar heşey yolunda gitti bundan sonra da öyle olur inşallah. Bazen seni durup düşünüyorum gerçekten çok farklı bir hayat tecrüben olacak:)
Bende 21. haftaya girdim, yarıyı geçtim, doktor 1-2 ocak belki de durmaz o kadar dedi:) Yeni yılın ilk bebeği olarak televizyonlara mı çıkacağız acaba:)

Adsız dedi ki...

hem inatçı hemde inançlı benim arkadaşım..ah keşke elimden bişey gelse..yanında olabilsem..ama ben de inanıyorum üçüzlerin sağlıklı olarak ve tam zamanında geleceklerine..

Adsız dedi ki...

Bebeklerini hayirlisi ile saglikla dunyaya getirecegine inaniyorum. Rabbim zor zamanlarimizda hepimizin yardimcisi olsun.(AMIN)
sevgilerimle - Seyhan

Adsız dedi ki...

Merhaba:)

Biz mikroenjeksiyon yöntemiyle bebek sahibi olacağız.Tüp bebekten farkı yumurtanın içine spermin yerleştirilecek olması.

Eşimin hareketli sperm sayısı çok az olduğundan bu tedavi uygun bulundu.

Bu durumda da ilaç kullanmam gerekecek mi? Yani ben normal şekilde yumurtluyorum zaten.Gerçi tek yumurta yeterli olmaz muhtemelen.Öyle mi?

Yumurtama toplama işlemi ne kadar sürüyor? Lokal anesteziyle yapılamaz mı?

Henüz doktora gitmedik.Pazartesi gideceğiz.Çok heyecanlıyım.

Biz de herkesten saklayacağız.Eşimin ailesinde ikiz var neyse ki:))

Teşekkür ederim.Blogunu okumak beni çok rahatlattı.

Bebekhikayesi dedi ki...

İsimsiz arkadasim, simdilik sadece sana cevap yaziyorum. Bizim ki de mikroenjeksiyon, sorunumuz da sizinle ayni. Arsivime bak, hepsini yasayacaksin...
Sonra istedigin herseyi sorabilirsin, su anda bu kadar yazabiliyorum...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bana umut veriyorsun.Bunun ne kadar önemli olduğunu bilemezsin demeyeceğim,biliyorsun çünkü.Teşekkür ederim.

İlk çocuğunuzun da mikrobebek olduğunu sakladınız mı?Ben kendi anneme,kayınvalideme falan bile söylemeyi düşünmüyorum açıkçası.

Yumurta toplama kısmı falan kulağa korkunç geliyor.Lokal anesteziyle yapılabilse keşke.Kesim falan olacak mı yoksa iğneyle falan mı toplanıyor acaba?

İlaçlardan dolayı kilo falan aldın mı? Eşinde ilaç kullandı mı?

Çok sorduğumu biliyorum ama senden başka sorabileceğim kimse yok.Doktora pazartesi gideceğiz ve bu bana kadar uzak geliyor ki inanamazsın.

Sevgiler.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Meraktayiz.. Nasil gecti muayene?

Adsız dedi ki...

Ücüzlerin saglikli olup olmadigini örenmek icin,karnindan su aldirmanlazim 18-21 haftada yapiyorlar chromoson testi.Düsük olma riskide var bunda,ama herkeste degisiyor.Benim ikizlerim var 38 haftada aldilar, kücük dönmedi.Yarim narkoz yaptirdim belden,dogumu takip ettim cok güzeldi herkese tavsiye ederim.15 kisilik özel bir ekip girdi doguma,ikizlerde öyle oluyormus.Üniversite hastahanesinde dogum yapmanizi tavsiye ederim.Iki oglum var allaha cok sükrediyorum.2500g geldiler dünyaya,5 ayliklar.Doguma kadar kimseye söylemedik ikiz olduklarini,dogduktan sonra herkese sürpriz oldu.Insallah hersey gönlünce olur bol bol dua et !!!!

Adsız dedi ki...

Tüp bebek yaptirirsaniz sakin kimseye söylemeyin,tek kendi annenize söyleyin.Kayinvalideler bu konuda pek hasas degiler.Yazini okudum cok üzüldüm,kocanin seni yalniz hastahaneye yollamasina tüp bebek tedavisinde.Biraz egoist bir esin var gibi geliyor bana .Sen onun icin nelere katlaniyorsun.Böyle durumlarda esinin destegi cok önemli.Allah yardimcin olsun .

Esra dedi ki...

Gunseli hanimi aramis olmana sevindim sonunda. :-)
Tulay'in da dedigi gibi onun sansi kendisinin de kadin dogum doktoru olmasi. Ucuz konusunda o kadar cok sey arastirmisti ki. Yurtdisindan ucuz anneleriyle de gorusmustu sanirim.

Eminim sen de inatci cikacaksin ve en azindan gerektigi kadar onlari icinde tasiyacaksin. 21 haftayi devirmissin bile. Ben cok daha kucuk olduklarini zannediyordum.

Hadi hayirlisi. Saglikla ucunu de kucagina al insallah.

Sevgiler
Esra

Bebekhikayesi dedi ki...

Sıradan başlıyorum yorumlara cevap vermeye.
Koyubeyaz, biraz inatciyimdir gercekten ;) yorumlardan sonra haberleri yazacagim, sevgiler...

Tedarik mucize, tesekkur ederim, senden de hayirli haberler duyacagiz yakinda ben eminim. Sevgiler.

Tulaycığım, kizimdan armağan çatlaklarim var zaten. Evet ya sen 26 haftalık dogurmussun ya dun biriyle maillestim 38 haftalik dogurmus. Kısmet bakalim.. :)

Bebekligunluk, hadi hayirlisi bakalim, bu bebisler belli olmuyor bazen yerleri rahat gelip vakitlerini geciriyorlar ;) İcerden alabildiklerini alsinlar da Allah saglikla kavusmayi nasip etsin...

Erikcigim, bekliyorum ist.a gelisinizi :) Sevgiler...

Seyhancığım, amin... Sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

İsimsiz arkadasim, (mikroenjeksiyon yaptiracak olan),
İlk bebegimizi de sakladik. ZAten tek bebek tutunca da kimse suphelenmedi. Ben sonra kendi anneme soyledim. Ama bilen yakin arkadaslarim vardi.. Bize onerenler falan...

Yumurta toplama islemi genel anestesiyle yapılıyor ama kısa bir islem, yarim saatlik ve iğne ile topluyorlar, cerrahi mudahale yok yani, korkulacak bir sey de yok merak etme... Genel anestesi uygulamayan yerler de var, yeditepe univ. sitesinde uygulamadiklari yaziyordu sanirim bilgine...

İlaclardan kilo almadim, esim sadece ilk basta 5 gun antibiyotik kullandı. Onlara ilac yok, hersey bize ;))

Sunu da soyleyeyim, kimseye soylememe benim fikrimdi. Cunku zırt pırt aranıp noldu noldu diye sorulacagini biliyordum ve bundan da rahatsiz olacaktim. Ama yine de yanimda olan hislerimi paylasan dertlesebildigim arkadasim vardi.
Kimseye soylemeyince size yardim edecek kisi de olmuyor, bunu da bilin yani. Ben yattim, esim bana yemek yapip onume getirdi. Ama tum ev islerini de yapamadigi icin zorlandik...

Hersey gonlunce olsun, hiçcir seyden korkma, umutlu ol, sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

2. İsimsiz arkadasim, ikiz annesi olan. Güzel dileklerin icin tesekkur ederim. Amniyosentez yaptirmama gerek yok, doktorlar da gerek gormedi. İkizlere ve size sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

3. isimsiz arkadasim, kimseye soylememin kendimce sebepleri vardi. Kayınvalidem melek gibidir, ve soylesem de kesinlikle anlayissizlik olmazdi. Sadece sırf iyi niyetinden yavrum nasilsin diye sık sık arardı, ben de o zamanki psikolojiyle bu durumdan sıkılırdım.

Eşime gelince, aşık olup evlendik ve iyi gecinen bir ciftiz, Allah bozmasin. Benim ilk gorusmeye yalniz gitmem gercekten sorun olacak olsaydi kesin gelirdi. İlk denememizde sürekli yanımdaydi. Ben arada sitem etsem de bu bizim aramizda sorun degil, siz uzulmeyin, biz gayet mutluyuz.
Sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

Sevgili Esra, teşekkür ederim, her zaman destek veriyorsunuz, yanımda olmanızdan cok mutluyum. Sevgiler...