29 Eylül 2007 Cumartesi

25 hafta 2 gün

Bu sabah hazırlandım, doktora sorulacaklar ve söylenecekler listemi çantama koydum. Çıkmadan önce kardeşime karnımın fotoğrafını çektirdim. Randevuma gittim.

Bebeklerimizi gördük, sağlıklı olduklarını duyduk ve rahatladık. :)
Doktorum önce karından ultrasonografi ile bebeklere bakıyor, sonra da vajinal ultrasonografi ile rahim ağzının uzunluğunu ölçüyor. Bu arada tansiyonum ölçülüyor, en son da tartılıyorum.

Erkek bebek : 982 gram,
Sağdaki kız : 844 gram,
Soldaki kız : 932 gram olmuş.
Üçünün de büyüklüğü haftalarına göre normal. Rahim ağzının (serviks) uzunluğu 4,2 cm, gayet normal. Şu anda herhangi bir sorun gözükmüyor çok şükür. Tansiyonum büyük 10 küçük 7 geldi. İyi. Kilom da 80,5 geldi. 2 hafta önce 78,5 idi. Kilo durumumu konuşmadık, çünkü listemi çıkartıp başka şeyler sorunca kilomun durumunu sormayı unuttum. :)

Sabah kahvaltıdan sonra üzerime bir fenalık, çarpıntı, bir kötülük geliyordu. Onu söyledim. Şeker tahlili vaktim gelmiş, onu yaptırın, eğer şekerle ilgili bir sorununuz yoksa bir sebebi yok dedi. Öğünlerde fazla yüklenmeyin, azar azar sık sık yiyin dedi. Daha önceki hamileliğimde şeker sorunum olmamıştı, bakalım inşallah bu sefer de olmaz. Tansiyonum şimdilik iyiymiş, küçük 9 büyük de 14'ü geçmemeliymiş...

Hangi durumlarda acil onu aramam gerektiğini sordum. Bazen sağım solum ağrıyor ama bunun kasılma veya erken doğum belirtisi olup olmadığına ben karar veriyorum. Gerekli görmedikçe doktoru aramıyorum, zırt pırt doktorunu arayan bir tip değilim yani. Kızımı doğururken doğum sancısı çekmiştim. Bu konuda biraz fikrim var. Akıntı dışında su gelmesi, kanama veya bazen pembesi akıntı da gelirmiş, bir kaç bir şey daha söyledi öyle durumlarda aramam gerekiyormuş. Ağrılı ağrısız düzenli kasılmam olduğunda aramalıymışım. Kasılmalar her zaman ağrılı olmayabilirmiş. Ama normal biraz gezinmede veya gaz şişkinliği gibi durumlarda da kasılma olurmuş, bu kasılma uzanınca falan geçen cinsten olurmuş, gayet normal olan kasılmalar... Ben bunları ayırt etme konusunda kendime güveniyorum. Yine de kararsız kaldığımda aramamı çekinmememi söyledi. Yoksa geç kalabileceklerini söyledi.

Doğum için hastane olayını konuştuk. Erken doğurmaya kalkarsam üniversite hastanesine gideceğim. Çünkü bebekler uzun müddet küvözde kalıyorlar ve özel hastanede üç bebekte bunu karşılamak herkesin harcı değil yani. Doktor da zaten bizimle aynı fikirde.

Celeston akciğer iğnesi ile ilgili sormak istediklerim vardı. Üye olduğum mail gruplarında tanıştığım kişilerin doktorları çok riskli gebelikleri olmasına rağmen iğneyi geç yapıyorlar, 28. hatta 30. haftaya kadar bekletiyorlar falan. Ama o kişi 28 haftayı göremeyebilir, nitekim göremeyen de var. Bu konuyu sordum. Erken haftalarda olunca bebeklere bir zararı olup olmadığını sordum, biri öyle demişti de. Yokmuş. Bir daha vurulacakmıyım diye sordum, erken doğmaya kalkarlarsa vurulacakmışım yoksa vurdurmayacakmış. Bu konuda bir şeyler anlattı ve içim oldukça rahatladı. Daha önce de dediğim gibi doktorum erken doğum, çoğul gebelik konusunda tecrübeli ve ben ona güveniyorum.

Son olarak da çok bunaldığımı evden dışarı çıkamadığımı, neleri yapıp yapamayacağımı sordum. Temiz hava almamı önerdiklerini, kendimi çok yormadan dinlene dinlene hava alabileceğimi, gezebileceğimi söyledi ama siz onu bana sorun. Biraz yürüsem sonrasında kasık ağrısından çok çekiyorum. Olsun yine de yarın eşim bana deniz havası aldırsın... Şöyle sahil kenarında oturayım, kendime geleyim biraz... :)
Posted by Picasa

13 yorum:

seydur dedi ki...

Her seyin yolunda gidiyor olmasina cok sevindim. Ne kadar guzel bebislerinin ve senin saglik durumunun iyi oldugunu bilmek. Masallah... Sevgilerimle; SEYHAN

CeRoXiMo dedi ki...

İnşallah hep bu şekilde sağlıklı geçer sonuna kadar, ve doğumdan sonra. Kasık ağrıları için Allah kolaylık versin.
NOT:Doğduklarında ne güzel birbirinin aynı 3 canavar olacaklar diye geçmişti içimden ama şimdi dank etti :) 3'üde farklı yumurtadan..aynı olmayacaklar yani...Bana jeton bazen çok geç düşüyor:):) Çook Geç:)

Unknown dedi ki...

Masaallah o 80 kilo nerenizde:)yani ben ucuz bir hamilelikte balonsu yapida birini bekliyordum, ama masaallah, masaallah gayet formda bir hamilesiniz:) Bende simdi kendimce doktor olmus gibi konusucam ama acaba o sabahki carpinti ve fenalik durumu caydan olabilirmi?ilginc birseydir, hamilelik oncesi ve sonrasi cayi cok severdim(im), fakat hamileligimde nezaman icsem kotu olurdum, tansiyonum dusuyormus gibi hissederdim...Insaallah en hayirli zamanda bicir bicir uc sekeri kucaginiza alirsiniz:)

Bebekhikayesi dedi ki...

Teşekkür ederim Seyhan.

Cerenciğim Allah iyiliğini versin, 2 kız bir erkek. Bırak aynı olmayı üçü de farklı renk olabilir. Sarışın, esmer, kızıl... :)))

Arzu, şimdilik kendim şişmedim bakalım sonra ne olacak.. Boyum uzun olmasa 80 kilo balon olurdu tabi..
Not: Ben hiç çay içmiyorum ki. Normal zamanda da içmem, sevmem. ;)

Sevgiler...

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Maşallah, sizden iyi haberler almak beni mutlu ediyor. 3 minik bebişi acaba bizde görebilecek miyiz sanırım doğumdan sonra sizden haber alamayabiliriz. Malum 3 patronlu bir işe başlıyorsunuz. Şimdiden çok kolay gelsin

Adsız dedi ki...

İyi haberlere çok çok sevindim.
ama aynı gün aynı yerde olupta birbirimizi tanımadığımıza, görüşmediğimize üzüldüm.
İyi dileklerim dualarım bebişler ve sizinle.
Sevgiler...
Deniz.

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba, yorum yazamasam da arada gelip nasıl olduğuna bakıyorum. Bebişlerin iyi olmalarına çok sevindim. Abla nasıl bu arada?:)
Yardımcı konusunda tanıdıklara sorarak haber bırakarak çok daha güvenilir kişilere ulaşılabileceğini düşünüyorum. Ajanslarda biraz şansa kalıyor iş. Halbuki tanıdıkların tavsiye ettikleri biraz daha güven veriyor bana. Ücretler uçuk gerçekten. Yol masrafı olmadan yürüyerek gelebilecek ve çok da sürekli mazereti çıkmayacak birini bulabilmeni tümkalbimle diliyorum.
Sevgiler:)

Esra dedi ki...

Canim, hersey yolunda gorunuyor. Kilolar cok iyi, senin durumun cok iyi. Insallah sonuna kadar boyle gider. Biraz daha dayan.

Ben cok daha buyuk bir gobekle karsilasacagimi saniyordum, gobek de cok normal gorunuyor.

Haberlerini bekliyoruz
Esra

Bebekhikayesi dedi ki...

Bora'nin annesi, tesekkur ederim. Firsat bulunca ucuzleri gormenizi saglar, onlardan haber yazmaya calisirim. Yani imkan olursa bakalim gorecegiz :) Sevgiler

Deniz, demek sen de oradaydin. Benim randevum 11.30 daydi.. :))

Bebekhikayesi dedi ki...

Annelog, ben de gelmiyorsun diye uzulmustum. :)
Ablayla durumlari hic sorma. Cok kotu durumlar. Kardesleri olacagina seviniyor simdilik, onlarla soyle yapcam boyle yapcam falan ama bize cok huysuzluk yapiyor. Herseyi annem yapsin, annem etsin diye agliyor. Onunla yapabildigim kadar ilgileniyorum ama haraket kisitliligi yuzunden eskisi gibi olamayinca olmuyor iste..
Ahh yarami deştin. Bu ara abla yuzunden oldukça sıkıntıdayım da...
Yuvada hersey iyi eve gelince problem...

Yardimci konusununda haklisin, bana da hic tanimadigim, kimsenin onermedigi biri gelince huzursuzluk geliyor. Ben de tam yazdigin gibi birini ariyorum ama genelde kucuk cocuklu ve mazeret cikarabilecekler geliyor... Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Esracigim gobek buyukte gomlekten anlasilmamis, tişort giyseymisim daha anlasilirmis. Bir de pantalonun bacaklari da genis oldugu icin aslinda gobegin belirginligi kaybolmus... :)

Haraket kisitliligim olmasa hersey iyi cok sukur. Sevgiler..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

sevgili Bebek Hikayesi::) istediğiniz yazıyı yayınladım.umarım geç kalmamışımdır.
ayrıca 2 kız,1 erkekmiş.
ben nasıl tam tersi anlayıp ta size 2 oğlan, 1 kız ismi önerdim ...:(
Hay Allah!Kusura bakmayınlütfen.

SELIN dedi ki...

az kalmis canim ya allah kolaylik versin annelik zor zanaat