18 Eylül 2007 Salı

Danışmanlık şirketleri yine yardımcı konusu...

İsimsiz yorum yazan bir arkadaş, danışmanlık şirketlerini arayın demişti. Ben şimdiye kadar yüksek ücret söyleyeceklerini tahmin ettiğim için aramamıştım. Bu sabah arayayım artık bari dedim ve aradım. Sonuç şu ki ilkinde üçüz hamileyim deyince kadın bana 900 + yol dedi. Size gelecek kişinin uzun soluklu olması lazım falan dedi. Bebek baktırmayacağım dememe rağmen, bundan aşağı size kimse gelmez hatta bebekler doğunca 1000'e falan çıkartmanız lazım dedi. Ben bir eşimle konuşayım dedim ne diyeyim. :)

İkinci aradığım şirkete hamileyim, üçüz falan demedim. İstediğim işi söyledim, fiyatları sordum 700 + yoldan başlıyor dedi. Biz 600 + yol düşünmüştük dedim, bakalım o fiyata gelmek isteyen olursa ararız dedi. Üçüz bebek beklediğimi duyunca kesin onlar da arttırır.

Yaw çok yüksek rakamlar bunlar. Ben şimdi eski işimde çalışıyor olsaydım, devlet bana 1200 maaş verecekti sanırım. Boşuna yüksek lisans falan yapmışım, çocuk bakıcısı olsaymışım kesin daha fazla kazanırmışım. Doktora derslerinde de saçlarım beyazlamazdı. :P

Bizim semtte o kadar yüksek rakamlara çalışan yok, eh çok lüküs bir semt değil, orta karar, semtin aşağı kısımlarında ihtiyaç sahibi insanlar da var ama bana denk gelmiyorlar. Bir de çoğunun küçük çocuk derdi oluyor. Bize biraz çocukları büyümüş, sık sık mazereti çıkmayacak insan lazım. Alt kattaki komşumun ikizleri var yardımcısı 550 ye çalışıyormuş, sadece yemek yaptırmıyor. Sitede başka biri de 650'ye çalıştırıyor galiba, artı yol da olabilir.

Ben yine eş dosta etrafa söyleyeyim bari...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim bak aklıma ne geldi sen mailime ne tarafta oturduğunu yazarsan bende annemlere de söylerim yardımcı aramalarını..

Adsız dedi ki...

Mutlaka iyi bir yardimci bulacagina inaniyorum. Er ya da gec! Ama yakinda insallah. Sevgiler, Seyhan

Minik Patikler dedi ki...

Canım iki kişi var, seninle görüştürücem iş bulmadılarsa.

Minik Patikler dedi ki...

Bu arada Tuzla'da ilk işe başladığı zaman 700 ytl maaş alıyor yüksek mühendisler....

yaspek dedi ki...

merhaba
sitelerde gezinirken tesadüf rastladım
öncelikle tebrikler üç bebek sahane vede güzel anlarla dolu bir ömür demek
bende senin yazdıgın gibi bebek bakıcısı ve yardımcı olayında fiyasko yasadım rakamlar felaket benimde iki cocugum var dediğimde fiyat katlanıyordu :((
boşuna üniversite okumuşusuz.
yanlız değilsin demek istedim,
bostancı civarı ikametgah ediyorsan 600 ytlye anlaşabilecegin birini tanıyorum.

Adsız dedi ki...

Es, dost tanidik kim varsa haberdar benden.. Yok valla, yok.. Gazetelerde ilanlarim var, telefon no'larindan oturu onlarca sapigim oldu ama hala bakicim yok :))

Beni arayan 2-3 kisi 2000 YTL istedi.. Sirketler ise en az 1500 YTL dedi.. Bu da sadece cocuk bakma fiyati ev isi yok yani.. Bosa okuyoruz yillarca.. Direk bakici olmak lazimdi.. metroliste.com adresine tiklarsan ve bebegimveben.acom adreslerinde 3000 YTL'ye kadar cikan bakici fiyatlariyla karsilarsin..

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Bulabildin mi birilerini? İnan çok zor. Ben allaha şükür çek memnun olduğum bir bakıcı buldum.Darısı başına.

Bebekhikayesi dedi ki...

Arkadaslar bir gelişme yok hala... Güzel dilekler icin tesekurler...
Herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzun sessiz takipçilerindenim.
Allah sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip eder inşallah.
Bende tüp bebek tedavisi yaptıracağım inşallah.
Umut Tüp Bebek Merkezi düşündüğüm yerlerden biri, sizde sanırım orada oldunuz tedavinizi.
Ben sizden merkez ve Enver Bey hakkında bilgi alabileceğimi düşündüm.
Lütfen bana yardımcı olun, kafam çok karıştı.
Sevgiler,
Deniz...

Adsız dedi ki...

Deniz merhaba,
Bana mail atıp sormak istediklerini rahatlıkla sorabilirsin...
bebekhikayesi@gmail.com

CeRoXiMo dedi ki...

Oturduğumuz yere yakın bir bayan vardı, okuldayken bana da çok yardımcı olmuştu sağolsun ama ...İki eve gidiyormuş düzenli olarak, yarım gün. Toplamda 1.200' e yakın para alıyormuş. Birinden 700( İkizler) Birinden 500 (tek çocuk). Şaka gibi..Hem de yarım gün..İyi oturtmuş işlerini sultanım Fadimem:) Danışayım dedim 3'üz doğacak kaça giderler diye 800-900 isterler muhtemelen dedi.

Bu nasıl iştir aklım almıyor. Eskişehirde haftanın 6 günü düzenli gelenler bile (Tam gün) 400'den fazla alamazlar hayatta.

Allah sabır ve kolaylık versin ne diyeyim. İnşallah ihtiyaç sahibi düzgün birini bulabilirsiniz.

Not: Son çalıştığım yerdeki maaşım 1.100 ytl'ydi....Üniversite mezunu Öğretmen Mükemmel İngilizce. Bakıcılık işine girmeyi düşünüyorum.

Kuaybe dedi ki...

Canım ben de Erikcim gibi nerede oturduğunu soracaktım.. Bana mail atarsan annem bakabilir birileri var mı diye.. İstanbulda ya onlarda, belki yardımcı olabilirler..

Bebekhikayesi dedi ki...

Cerenciğim valla ne yapacagimizi bilemiyoruz. ;)
Galiba is benim basima patlayacak...

Bebekhikayesi dedi ki...

Kuaybeciğim teşekkür ederim, sana nerede oturdugumu yazarim. :)

momnergis dedi ki...

selam.öncelikle tebrik edrim.ben nergis 23 yasındayım.yeni evliyim.cocukları cok seviyorum ve bakıcılk yapmak istiyorum.daha önce cocuk bakıcılıgı deneyimim var.ve sanırım aradıgınız ücret kriterlerine uyuyorum :) üçyolda oturuyorum,izmir dışı olmadıgı sürece her semte gelirim.anneler bana ulasmak isterseniz email adresm nergismir@hotmail.com