26 Eylül 2007 Çarşamba

Kısa kısa...

*** Önce eşim, sonra kızım hasta oldu. Ama ben hala devrilmedim ayaktayım. :)

*** Dün Celeston iğnemi oldum ama dokundu. Dün akşamdan beri elma yanaklıyım. Doktora sordum, normal, olabilir, içinde bir miktar kortizon var dedi. Bana dokunan bebeklere dokunmaz mı dedim, bir şey olmaz merak etmeyin dedi. Cumartesi randevum var. 25 haftam yarın doluyor. Bu iğneyi başka doktorlar 28. haftada vuruyor, ama benim doktor çok pimpirikli. Erken doğuma karşı her türlü önlemi almaya çalışıyor.

*** Dün biraz gezinebiliyordum hatta iğne olmaya çok yakındaki polikliniğe bile kendim gittim. Tabiki arabayla, yürümem mümkün değil yine de... Bugün evde bile gezinemiyorum.

*** Herşeye rağmen sağı solu toplamaya çalışıyorum. Kitaplığı toparladım. Uzun müddet kitap okuyacak fırsat bulamayacağım için (çocuk gelişim kitapları hariç onlara fırsat yaratırım) gereksizleri kaldırdım. Fiş fatura vs. gibi biriken ıvır zıvırları attım. Hiç sevmiyorum ya ne çabuk birikiyor. Nerde olduğunu bilemediğim bir çok şeyi de buldum :)) Ama tek bir şeyimi bulamıyorum, deli olacağım. Telefon defterim kayıp. Halbuki yine ortalarda yoktu, ben onu geçenlerde bulmuştum. Kimbilir nereden çıkacak, kitaplıktan çıkmadığına göre...

*** Ben işimin başında olmazsam hiçbir şey vaktinde olmuyor. İlla benim el atmam lazım, ben de yapacak gücü bulamayınca sinir oluyorum. Günler de o kadar hızlı geçiyor ki, doğum yaklaştıkça hem heyecanlanıyorum hem korkuyorum.

*** Kendi işimi kendim göremediğim için ve evde olmaktan çok bunalmışım arada gözyaşı yağmuru tutuyor. Hele evde küçük bir çocuk varsa ağır bir hamilelik geçirmek ne zormuş. Bilseydim bir yıl daha beklerdim. Neyse eşim ne oldu yine dedi. Ona da kızdım, ee ne yapayım iki haftada bir ağlıyorsun olağan oldu artık dedi. :)

*** Yardımcı konusunda hala bir gelişme yok, bakalım bekliyorum, birileri gelsin de görüşeyim diye...

*** Buradan bir doktor tanıdığım bebekler çok erken doğmaya kalkarsa Marmara Üniversitesi Hastanesine git dedi. Çapa veya Cerrahpaşa uzak. MÜ'nün de hastanesi ve doktorları nasıl hiç bilmiyorum yani. Ama yakın bize.

*** Unutkanlığım son safhada, elime aldığım bir şeyi kaldırıyorum ama nereye koyduğumu sonra hiç hatırlamıyorum. Günlerce arıyoruz, nerelerden çıkıyor. Daha çok balık yemem lazım galiba. :)

*** Son olarak, geçen gün biri bana mail attı. Trafik kazasında ikisi ölen üçüzlerin haberinin linkini vermiş, bakarsanız sevinirim umarım sizinkilerin başına bu kötü olay gelmez, allah sizi ve meleklerinizi korusun demiş.
Şimdi ben bu mailden ne anlamalıyım. İyi niyet dilekleri mi? Üçüz hamile bir bayana böyle bir mail atmak uygun mu? anlayamadım.

37 yorum:

CeRoXiMo dedi ki...

Diyecek şeyler buluyorum tabi ama buradan yazılmaz. Düşüncesizliğin bu kadar olmaz diyorum sadece. Ayıp da ayrıca.

Unutkanlık için de başarılar. Ben hep unutkan oldum hayatım boyunca ve balık da yiyemem..sevmiyorum hiç. Muhtemelen sebebi de budur zaten:)

zeynep dedi ki...

bebek hikayesi çok geçmiş olsun:)))

zehra dedi ki...

hah bende merak etmeye başlamıştım sizi.
unutkanlık için balık işe yarar mı bilmem ama hamileliğin sonradan en çok gülünen anıları bunlar oluyor. sevgiler:)

Öykücü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pratik Anne dedi ki...

Sana kolay gelsin. Unutkanlik bende de var. Elimde not defteri ile geziniyorum. Ciddiyim. Unutmamak icin esime e-mail atiyorum ki yazili belge olsun ;)
Mail konusunda ise hiyarlik parayla degil diyorum. Anlayacagindan emin olsaniz acik acik cevap yazin diyecegim ama anlayacak kapasitede olsa bastan boyle seyler gondermezdi. En azindan baska benzer seyler yollamasin. Bana bazen toplu iletilerden abuk sabuk goruntuler geliyor. Direk bana yollamayin boyle seyler diye yaziyorum.

naneee dedi ki...

merhabalar henüztanışmıyoruz ama 3 bebek birden beklemen ilgimi cekti ve sizi takip ediyorum öncelikle allah kolaylık versin bu sıkıntılarınız en kısa zamanda gecerumarım 3 küçük yavruylabir ömür mutlu olursunuz . bende çok zor bir hamilelik donemi gecirdim olumsuzseyler anlatıp sıkmak istemem bu safada ..
o maili gönderen kişiye ben bile bu kadar kızmışken sen ne düşündün merak ediyorum patavatsız insan çok naparsın
unutkanlık bende dogum sonrası eser kaldı :( hala çok unutkanım :P

Esra dedi ki...

* Bir bebekli hamilelikle bile bende unutkanlik coktu. Triple unutkanligi hayal bile edemiyorum. :-)

* Doktorun pimpirikli olsun, daha iyi. Bosverici doktordan ben cok cektim.

* Esine ve kizina cok gecmis olsun.

* Son yazdigina inanamadim. Ne acayip insanlar var. Hamile insana ozellikle ucuz bekleyen birine boyle haber verilir mi? Insan uzuntuden erkenden dogurur valla. Allah akil fikir versin boylelerine.

* Moralini yuksek tutmaya calis. Hersey cooook guzel olacak

Adsız dedi ki...

Canım benim..Üçüzler iyi ya keyifleri yerinde ya sen gerisini dert etme olmaz mı ?? Bakıcı işini de araştıryo bizimkiler..Ha bu arada benim kardeşim Marmara Üniv.Hastanesinde doktor..Eğer istersen seni onunla görüştürebilirim yada yardımcı olabilir..Öpüyorum ..

Öykücü dedi ki...

Geçmiş olsun:)

Maili atan tip gerçekten çok fenaymış.Sanki dünyada sadece üçüzlerin başına kötü şeyler geliyor.Allah herkesin evladını bağışlasın.

Bebekhikayesi dedi ki...

Cerenciğim hamilelik ve emzirme dönemi ekstra unutkanlık yapıyor. Bence önlemini al, balık dışında başka şeyler de yiyebilirsin ;)
Sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

Zeynep teşekkür ederim...

Ezero, emzirme döneminde daha korkunç unutkanlıklar oluyor, onları da unutma ;)

Bebekhikayesi dedi ki...

Pratik anne, benim de bir ajandam var. Sürekli yapılacaklar, alınacaklar listesi.. Doktora soracaklarımı bile unutuyorum da bu sefer gitmeden ona da liste yapacağım ama inşallah listeyi çıkarıp sormayı unutmam :))

Bebekhikayesi dedi ki...

Hoşgeldin naneciğim, bir yakışıklı Kerem gördüm günlüğünde. Ben de en çok uyurken seviyorum bu bızdıkları nedense ;)))
Sevgiler..

Bebekhikayesi dedi ki...

Esracığım, teşekkürler. Neyse ki ikisi de iyileşti. Bana bulaştıramadan... ;)
Moralim fena değil, hele burada iki gündür hava güneşli insanın içi açılıyor...
Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Yaban Eriği, sizinkilere ve sana çok teşekkür ederim. Kardeşine hastaneyle alakalı bir şeyler sorabilirim, sana mail atarım canım.
Sevgiler..

Bebekhikayesi dedi ki...

Öykücü teşekkür ederim. Son öyküne yorum yazdım ;)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım geçmiş olsun, sende dikkat et, hamilelikte kolay kolay ust solunum yolu hastalıklarına yakalanmıyorsun ama bir yakalanırsan da çok uzun süre çektiriyor..

Sen olumsuz şeyleri düşünme canım, okuma bile öyle haberleri, mailleri..

Bakıcı için gazete ilanım başladı benim bugun.. Danışmalık şirketlerine de haber bıraktım, bakalım hayırlısı..

AYSUN dedi ki...

Çok geçmiş olsun evdekilere... Bu arada unutkanlık hamilelikte had safhadaydı bende de. Yapacaklarım ve özellikle doktora soracaklarım için listeler yapıyordum... Hala biraz var:P Yadigar kaldı sanırım...

İnşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir yardımcı bulursun...

O maili gönderen arkadaş sorunlu heralde. iyilik yaptığını mı sanıyor acaba. Hayret hayret...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cok gecmis olsun.

huysuz dedi ki...

ben zaten unutkan bi insanımdır, pek bişey değişmedi, şu anda hamile ve unutkanım.
Maile ne diyeyim bilmiyorum... çok anlamsız ve gereksiz olmuş, kulak asmamak en iyisi.

DERYA dedi ki...

öncelıkle gecmıs olsun ve bu cok buyuk bır salgın bende hafıf rahatsızlandım ve hala beklıyorum ne zaman hasta olacagım dıye ve bende marmaraya basladım erken dogum rıskımız var dıye yogun bakımı ıcın vs iyi ama cok beklıyorsun ve cok guzel arastırıyorlar ama sen son dakıkaların ıcın gıdeceksen tabıkı farklı olur ve sabah coook erken ılk sıra olursan beklemzsın,su ucuzler ve mail için bende haberlerde gordum tabıkı aynısımı bılemıyorum ama benım gordugum anakucaklarını kaltuklara montelemedıklerı ıcın bebekler fırlayıpta yasamını yıtırdı belkıde bu acıdan senı uyarmak ıstemıstır hanı her zaman emnıyet kemerı kullanman ıcın ıyı yonunden bak ve canını sıkma hoscakal.

Ebru Oğuş dedi ki...

hikayenizi merakla takip ediyorum ben de, üçüzler için allah kolaylık versin, bir de büyük kızınız var.
en başta geçmiş olsun hepinize.
unutkanlık bende had safhada hatta yeni Ginkgo Biloba Plus adında GNC ürünü bir bitkisel ilaç almaya başladım, iki haftaya kadar sonuç alıp artık unutmayacakmışım:-) belki emzirme döneminden sonra denemek istersiniz..
bakıcı konusunda ise herşey daha bir karmaşık, şimdiden aramaya başlamış olmanız çok iyi, umarım doğumdan önce iyi birisine denk gelirsiniz.
üçüzlerle ilgili haber gönderen kişi ise eminim kötü niyetli değildir ama fazla düşüncesiz olduğu kesin, aldırmayın, iyi düşünün iyi olsun:-)
sevgiler,

Unknown dedi ki...

Oncelikle gecmis olsun esinize ve kiziniza! sizde biran once gonlunuze gore bir yardimci bulursunuz insaallah! o emaili atanada yuhhh diyorum, yani hakikaten cok enteresan bir kisilikmis! insaallah ucuzlerinize en hayirli zamanda kolay bir dogumla kavusursunuz:)Saglicakla...

Minik Patikler dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun, mail içinse diyecek sözüm yok :) Hayret ettim sadece, Allah akıl fikir versin..

Bebekhikayesi dedi ki...

Tülay, bogazim yaniyor dun geceden beri, hemen balli limon içtim ;)
İnsallah bir bakici bulursun, senin su anda benden de cok ihtiyacin var. Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Aysun, sorma liste dolu :) Teşekkürler...

Teşekkürler anne ve bebişi..

Huysuz ve tatli, normal unutkanlığının üzerine çıkarsan şaşma ;)

EBRU dedi ki...

Sevgili Bebek Hikayesi sana o densiz maili atanı kınıyorum. İnanamıyorum hamileliğinin sonuna yaklaşmış bir anneye tekiz, ikiz yada üçüz farketmez böyle bir mail atılmaz kardeşim. Sen boşver o maili çok üzücü bir haber olduğu gerçek ben de çok üzüldüm. Ama senin şu an üzülmemen lazım ve bol bol dinlenmen lazım. Canım iyice ağırlaşmışsın belli ki Allah kolaylık versin. Sağlıkla sıhhatle doğsunlar inşallah. Unutkanlığa gelince tek sen de değil üzülme bende de var. Yanımda not defteri taşıyorum. Ayrıca isim hafızam da çok zayıf. Öğrencilerimin ismini bir türlü öğrenemiyorum :) Sevgiler...

Bebekhikayesi dedi ki...

Deryacığım inşallah çok sağlıklı doğum yapacaksın. Sakın kendini yorma, okudum günlüğünü... Ben Marmaraya gidersem şayet bu acile olacaktir. Yoksa hiçbir yere gidip sıra falan bekleyecek durumum yok. Oldukça ağırlaştım ben...

Mail konusunda da biz her zaman emniyet kemerimizi oturur oturmaz takariz, bebek koltugunda da. Evet haber o haber...

Bebekhikayesi dedi ki...

Teşekkür ederim Ebru, oğullarına bayıldım, sana da kolaylıklar...
Bakalım emzirme bittikten sonra ne halde olacağım ;) Sevgiler

Bebekhikayesi dedi ki...

Arzu c, teşekkür ederim. 3 yaşındaki kocamaaan olmuş kızını da öperim. :) Ne çabuk büyüyorlar değil mi?

Bebekhikayesi dedi ki...

MP, sağol... Adam bebeğe öpücükler... Çantasını da güle güle kullansın...

Adsız dedi ki...

merhabalar bende 28 haftalık hamileyim ben bir taneyi zor taşıyorum valla siz üç tane ile iyi dönüyorsunuz.allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeklerinize kavuşursunuz inşallah....

Adsız dedi ki...

merhaba bende 28 haftalık hamileyim valla ben bir taneyi zor taşıyorum siz 3 tane ile iyi başa çıkıyorsunuz.rabbim yardımcınız olsun.allah sağlıkla evlatlarınızı kucağınıza almak nasip etsin...

evo dedi ki...

bosver bence bazen insanlar dusunmeden hareket ediyor eminim yaptigi ayibin farkina varmistir.en yakin zamanda gonlune gore bir yardimci bulman dilegiyle..sevgiler

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

allah kolaylık versin... ne güzel bebeklerin durumu iyiymiş çok şükür. rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin!
umarım en kısa zamanda gönlüne göre bir yardımcı bulursun.

Ağaçkakan dedi ki...

Merhaba
ikiz annesiyim bu nedenle de üçüzlerin hikayesi çok ilgimi çekti. Benim kızlar 10 aylık oldular bile. 35+5'de gelmişlerdi, iğne olmanın faydasını gördüm. Düşük ağırlıklı olmalarına rağmen solunum sıkıntısı yaşamadık. yanlış hatırlamıyorsam- malum, unutkanlık- 12 saat arayla iki iğne vurulmuştum.
Fazla ayakta kalmamaya çalış. Ben bebeklerin odasını düzenleyeceğim diye uğraştım bütüngün, sabahına soluğu hastanede aldım. Hele ki sen üçüz bekliyorsun (ukala ağaçkakan)
herşey gönlünce olsun...

mutlu anne dedi ki...

merhaba,
blogunu ilgiyle takip ediyorum oek yorum yazmasamda.
Bende 2. çocuğu isteyen kısmındayım henüz ama bekleme aşamasındayız daha bişey yok.
o maili atan çok saçmalamış.

Bu gece kadir gecesiydi Malum Yüce Allahım inşallah sana ve diğerbebek bekleyenlere kolay doğumlar nasip eder.
bir şey sorabilir miyim bu arada hangi hastaneye gidiyorsun kontrol için.
sevgiler.