17 Eylül 2007 Pazartesi

Yardımcı Fiyaskosu

Geçen hafta pazartesi birinin gelip başlayacağını söylemiştim, tabi herkes geldi başladı sanıyor ama yanılıyor. Kimse gelmedi, aramadı. Ben aradım, gelecek hanımın yengesi ameliyat oluyormuş o gün, onun yanındaymış. Telefon numaramı kaybettiği için de arayamamış. Yengesine bakması gerektiği için de gelmeyecekmiş.

Ben yine arayışlardayım tabi, ama kimse yok. Geçen arkadaş birini getirdi, o da uygun değildi. Nasıl yemek yapacağı şüpheli, pantalon ütüleyemiyormuş, akşam çocuğunu okuldan alabilmesi için en geç 5:30 da çıkması gerekiyormuş falan filan...

Geçenlerde arabayla Kimse Yok Mu derneğinin önünden geçtim. İnternetten telefonunu bulup aradım, ben birine iş vermek istiyorum dedim. Siz ihtiyaç sahibi insanları görüp buluyorsunuz, ben kimseyi bulamadım. Yemek + ev işlerini yapacak ihtiyaç sahibi temiz düzgün birine aylıklı iş vermek istiyorum dedim. Telefonumu bıraktım. Bakalım arayacaklar mı? Biri çıkacak mı? Aslında böyle şeylerde de aracı kurum gibi çalışsalar, ihtiyaç sahipleri ile insan arayanları da birleştirseler hiç fena olmaz :))

12 yorum:

DERYA dedi ki...

CANIM YAZINI OKUYUNCA HALA BU SIKINTIYI CEKMENE UZULDUM VE AKLIMDAN SOYLE BIR GECIRDIM AMA HERKES SU AN CALISIYOR SANA YARDIMCI OLMAYI ISTERDIM BU DURUMDA BIRDE BU SIKINTIYI YASIYORSUN INSALLAH EN KISA ZAMANDA BIRINI BULURSUN VE RAHATLARSIN.

Adsız dedi ki...

bence iyi yapmissin, insAllah uygun biri cikarda ararlar en kisa zamanda

Adsız dedi ki...

merhaba
gazetelerde bu tür ilanlar çok fazlaca var, temizlik için/bakıcılık için/hasta bakımı için...vs. gibi kişileri bulup yolluyorlar. komisyon da alıyorlar tabi. ilanlara bakın arayın derim. evden çıkamayacak durumdaysanız görüşmeye eve de yollayabilrler.
kolaylıklar ve sağlıklar dilerim
kulpsuz

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Derya ve isimsiz1.

Kulpsuz, gazetelere bakmıştım. Aracı kurumları biliyorum. Ama genelde çocuk bakıcılığı işi arayan var. Ben şu anda çocuk baktırmak istemediğim için, çocuk bakacak kişi ev işine yetişemez çünkü, biraz etrafımdan aramaya kalktım. Tekrar bakar, bir de onları arar sonucu yazarım :) Teşekkürler...

gunlukcugum dedi ki...

insalah en kisa zamanda iyi bir yardimci bulursun.su filmedkiler gibi samimi arkadas elinden her is gelenlerden...

Esra dedi ki...

Hay Allah ya... umarim en kisa zamanda yardimci bulursun. Gittikce islerin zorlastigini tahmin ediyorum.

Minik Patikler dedi ki...

Sobe :)


Bu arada hani demiştim ya arkadaşım sana yakın oturuyor sorayım mı diye, soramıyorum çünkü kendi yardımcısı bile önceden haber verme gereği hissetmeden işten ayrıldı.

Bebekhikayesi dedi ki...

Emine, öylesi nerede :))

Esra, zorlaşıyor herşey de kızkardeşim de çok yoruldu. Birini bulsak da o da rahatlasa ben de :)

MP, neleri sevdigimi yazayım bakiim :))
Ah bu yardımcılar, gerçekten çok kötü bir durum yaaa...

Adsız dedi ki...

BEN GELEYİM YAA...
YEMİN EDERİM İÇİM GİDİYOR YANINA GELEBİLMEK İÇİN..
YAKININDA OLSAM İNAN HİÇ ÜŞENMEDEN İŞ ÇIKIŞI BİLE GELECEM YEMEĞİNİ YAPMAK ETRAFI TOPARLAMAK İÇİN..

Bebekhikayesi dedi ki...

Erikcim ya çok sağol... Kızkardeşim yapıyor şimdilik de gerçekten o da çok yoruldu. Bir yandan kızımın ona kaprisleri, bir yandan benim kaprislerim, sinirlerini de yıprattık :)

Minik Patikler dedi ki...

Bu arada o derneklere başvuran ihtiyaç sahipleri çoğu zaman çalışamayacak durumda oluyorlar ya evde oluyor 5-6 küçük çocuk, ya hamile eşinden şiddet görüyorlar, ya yeni evlenecekler ihtiyaç sahipleri. Özellikle eşinden çok şiddet görenler var, kocalarının sağı solu belli olmayanlar yani. Böyle diyince aklıma kötü bir anı geld bununla ilgili. Birisinin tavsiyesiyle, bir bayanı aramıştım iş için ve telefona eşi çıkmıştı, sonra ne oldu tam hatırlamıyorum ama sanırım kocası kaba davranmıştı veya birini daha arıyordum geri dönemedim, adam numaramı kaydetmiş -ev telinden- beni geri aradı neler saydı, yok sen kimsin, benim karımın peşinde olan adam mı aratıyor, aradın bilmem ne falan. Düşünsene bu adamın karısını evine alacaksın, kadın biraz geç kalacak, Allah korusun adam gelir hepimizi keserdi kafası bozulunca herhalde :)

Adsız dedi ki...

Oyle biri cikmiyor sanirim, bende tavsiye uzerine deniz fenerini aramistim ama hic donen olmadi malesef...

Bu arada sen gunduzlu birilerini mi ariyorsun?? Bende gunduzlu listesi var, dilersen paylasirim seninle..