17 Nisan 2008 Perşembe

Bizden haberler

Yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Bu günlüğü açalı bir yılı geçti. Ne çok şey paylaştım. Acaba hamile kalacak mıyım derken üçüz haberi, nasıl doğacaklar derken doğum ve yaşam mücadeleri ve şimdi de bebişimin durumu. Evet bundan sonra üçüzlerin büyümesini okurken bir yandan da serebral palsili bir bebeğin ve ailesinin yaşadıklarını okuyacaksınız. Malesef premature olmasından dolayı oğlumun beyninde PVL denilen hasar var ve bu haraket zorluğuna sebep oluyormuş. Zeka geriliğine sebep olup olmadığı ise şimdiden bilinmiyor. Biraz daha büyüyünce ortaya çıkıyormuş. Genellikle spastisiteye (kas tutulumu) sebep olurmuş, zeka normal olabilirmiş ama bu hasarın büyüklüğüne ve etkisine bağlı.

Bebekken fizik tedaviye başlanınca oldukça olumlu sonuçlar alınıyor, geç de olsa bebek oturabiliyor ve yürüyebiliyormuş. İnşallah benim oğlumda da iyi sonuçlar alırız ve o da kardeşlerini yakalayabilir. İnşallah MR sonucunda yazan kötü şeylerin etkisi fazla değildir. Pazartesi başlıyoruz fizik tedaviye. Haftanın 3 günü götüreceğim, evde de devam edeceğiz. Şimdiden bobath topumuzu ve ten, sarı, kırmızı, yeşil thera bandlarımızı aldık.

Fizyoterapistle ilk görüşmede gözyaşlarımı tutamadım. Bir de orada başka hasta görünce. Fzt, bana her çocuk farklı sizinki de böyle olacak diye düşünmeyin dedi. Uzun bir maratona başlıyoruz hayırlısıyla, Allah yardımcımız olsun.

Yardımcı durumunda da pazar akşamı bir aracı Türkmen bir bayan getirdi, şimdilik duruyor, çalışacakmış gibi konuşuyor ama hiç belli olmaz, aniden fikir değiştiriyor bu yabancılar.

8 yorum:

KeLeBeK dedi ki...

Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah bu zor ve sıkıntılı günler geride kalacak, oğlunuzun sağlıklı akıllı ve afacan hallerinin ardından koşmaktan yorulacaksınız :) Rabbim sizinle olsun

SenaBera dedi ki...

İnşAllah tedavinin ardından sağlığına tamamen kavuşacak oğlunuz!! Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle....

Esra dedi ki...

Dualarimiz yine sizlerle olacak. Tez zamanda guzel haberlerini alacagiz insallah.

gunlukcugum dedi ki...

rabbim hic iz birakmayacak sekilde sifasini verir insaallah.gonlunuzu hep ferah tutmaya calisin .herzaman dualarimdasiniz rabbim her isinizde kolayliklar versin sevgiler..

Adsız dedi ki...

iyileşecek kuzucuk ne olur moralini bozma..dualarımız hep sizinle olacak..onlar ne zor yollardan ne çabalarla geldiler dünyaya ..

mailine yazmıştım bi bak istersen..

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

rabbim yardımcın olsun. en yakın zamanda sağlığına kavuşur inşaallah oğluşun. dualarıımızdasınız. en yakın zamanda güzel haberler almayı ümid ediyorum.

Mert'im dedi ki...

Çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca, ama kendini bırakma sakın. Onlar daha bebecikte olsalar herşeyi hissederler. Allah çok büyük şifa ondadır. Dualarımız güzel bebeğimiz için.

aysarayı dedi ki...

allah kolaylık versin,bu zor zamanlar de geçecek inşalah...gerçekten hiç moralinizi bozmayın ve bol bol dua..

dua kaderi değiştirir..küçük kızınıza özellikle dua ettirin ki çocukların duası makbuldür..

rabbim edilen duaları boşa çıkarmasın ...