19 Nisan 2008 Cumartesi

Fzt Görüşmesi

Kafam oldukça karışık, oğluşumun sorunu ile ilgili herşeyi öğrenmeye çalışıyorum. Internet, arkadaşlar, doktor arkadaşlara sorular gibi yollara başvurarak. Fizik tedavide devlet yardımı alabiliyormuşuz onu öğrendik.

Bulunduğumuz ilçenin RAM (rehberlik araştırma merkezi)'inden randevu alıp sonra bebek için çocuk nörologu olan bir devlet hastanesinden heyet raporu alıyormuşuz. Sonra bu raporla RAM'e gidip onaylatıyormuşuz. Bir de onlar bakıyorlarmış, sonrasında da istediğimiz bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde haftada iki kere fizyoterapist yardımı alabiliyormuşuz. İyi bir şey bu, çünkü nörolog doktorumuzun olduğu özel hastanedeki fizyoterapiste gitsek haftada 3 seansdan ayda 12 seans oldukça zor olacak bizim için ki tedavi de çok uzun sürecek zaten. O yüzden devlet yardımından faydalanmak daha mantıklı geldi. Kalan seansları biz öderiz sorun değil, bebişim iyi olsun da.

Neyse iki arkadaştan iki fizyoterapist ismi aldım. İkisiyle de telefonla görüştüm. Eşimle sabah görüşmeye gitmek için konuşurken bir de başka nörologa göstersek mi diye bir nörolog adı da verdim. Belki o da bize fizyoterapist önerir dedim ve sonunda eşimi kızdırdım. Tamam karıcığım bir sürü doktora götür ama bir de kendine psikolog ayarla dedi. Kafan karma karışık benimkini de karıştırıyorsun, ne istediğine karar ver ona göre gidelim nereye gideceksek dedi. Eee haklı adamcağız ne diyeyim. Sonunda nörologdan vazgeçtim. Çocuk fizyoterapistine götürdüm, görüştük. Oğluşumla uzun müddet ilgilendi, bana pozisyonlamalar gösterdi ki bu sadece görüşmeydi. Evimize çok yakın bir merkeze geliyormuş haftada iki gün. Çok beğendim hanımı, ilk fizyoterapistten çok farklı. Bebekle çok daha iyi bir iletişimde. Onun yakın arkadaşıymış ama onun büyük çocuklarda daha başarılı olduğunu söyledi ve bize önerdiği haraketi yapmamamızı söyledi, bizim bebiş çok küçük olduğu için uygun değilmiş. Haftanın iki günü bize bakabilecek, ben bunu az bulduğumu söyledim. Kalan zamanda benim yapmam gerekiyor, tabiki yapacağım ama kendime güvenmiyorum henüz. Bebek küçükken uzmanından daha yoğun tedavi alsın ki daha iyi olsun istiyorum. Diğer aldığım çocuk fizyoterapisti ismini söyledim, gözü kapalı götürebilirsiniz dedi. Ama onun da sorunu karşıda olması. Git gel trafikte çok büyük problem olabilir, oğluşum çok ağlıyor, arabada da susmuyor malesef. Neyse eşimle ve fzt ile tekrar konuştum ve haftada iki gün bu hanıma, üçüncü gün ve gerekirse dördüncü gün ise karşıdaki doktora götürmeye karar verdim. İki fzt koordineli çalışabiliriz dedi doktor. Bu da bizim için daha iyi olur kanatindeyim, eşim önerdi aslında bu şekli. Benim böylelikle daha az yorulacağımı ve çocuğun da daha az yıpranacağını düşünüyor.

Önümüzdeki hafta karşıdaki merkeze de gideceğiz, görüp konuşmaya ama en azından buradaki merkezde tedaviye başlayacağız inşallah. Bu arada resmi prosedürü zaman içinde hallederim. Bayağı bir angaryası var bu devlet işlerinin, bürokrasiden nefret ediyorum. Bir türlü çözemediler şu börokrasi sorununu. Bu RAM randevusu falan öyle bir kaç ay sonrasına veriliyormuş. Kolay değil yani.

Karar vermek insanı oldukça rahatlatıyor. Tedaviye başladıktan sonra sebat edip devam ettirmek, öyle o doktor senin bu doktor benim gezmemek gerekiyor. Çocuğu geriletir öyle bir durum. Ben de zaten işin başında yapıyorum her ne yapıyorsam.

Ben bunları yazarken kara kızım öksürdü, öksürüyor sanki bir kaç gündür. Allahım ne olur bronşit olmasın yine, hasta olan kimse de yoktu ki...

7 yorum:

bgm dedi ki...

allah tekrardan yardımcın olsun. Ama karar vermek ve başlamak yolun yarısı der hep annem bana. geri kalan yol zorluda olsa benim tedavide basarılı olacagına inancım tam.

sühendan dedi ki...

Allah yardımcın olsun ve kolaylık versin.İnş. tedavi etkisini kısa sürede gösterir.Beklenenden daha çabuk yol katedilir ve oğluşun da sağlıklı sıhhatli bir şekilde hayatına devam eder.

Kara kızın da inş. bronşit olmadan öksürüğü geçer.

Gerçekten bir tedaviye başlanacağı zaman işin en güç olanı iyi doktora karar vermek oluyor.Siz bunu yapmışsınız.İnş gerisi daha da kolay olur sizin için.

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

rabbim yardım eylesin... inşaallah kısa sürede tedavi tamamlanır, inşaallah bebekler ve ablalarını zorlamadan nihayete erer bu süreç.
rabbim sana kolaylık ve sabır versin.
dualarımız sizinle birlikte gönlünü ferah tut...

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili kızım,allah gücünü kuvvetini arttırsın.Derdi veren allah devasını da verir.Elinden geleni yap ve dua et.Göreceksin bunu atlatacaksın.Beyinde bir şey yoktur.Ben inanıyorum.Sen de inan.Diğerinide çalışmayla yeneceksin.Seni öpüyorum.Güçlü ol,kocana destek ol.Erkekler kadınlar kadar dayanıklı değildir. Fatma Genceren

Adsız dedi ki...

Allah yardimcin olsun ,cok üzüldüm insallah bu günlerde geride kalir . Umudunu yitirme allaha dua et . Insallah hersey düzelir ve tedavi sonuc verir .
kizinada gecmis olsun .

Aslı'ya dair dedi ki...

Çok geçmiş olsun dilerim en kısa zamanda derdi veren Rabbim dermanınıda verir dualarım seninle ve minik bebeklerinle.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmmm,

Günlerdir uğrayamadım sana, şimdi gördüm oğluşunun sorununu, inan çok üzüldüm, ama eminim bizim şeker oğlan tüm bu güçlükleri atlatacak, senin bu çabaların sayesinde.... Kara kızın da umarım daha iyidir...

Canikom mailine bak bir ara, bu konuyla ilgili anlatacaklarım var...

Sımsıcak sevgiler, tüm meleklerine öpücükler...