10 Mayıs 2008 Cumartesi

4 Çocuk Annesi Olmak...

Acayip güzel bir duygu. Uykum kaçtı, uyuyan meleklerime baktım. O kadar güzeller ki. :) Çok şükür rabbime bize bu emanetleri gönderdiği için.

Derler ya kız çocukları babaya düşkün olur. Varsın olsunlar, eninde sonunda yine anneci olacaklar. :) İlk bebişime hamile kaldığımda, daha doğurmadan annemin kıymetini bin kez daha anlamıştım, ne kadar güzel ve ne kadar da zormuş anne olmak. Ama zorlukların hepsi unutuluyor ve sadece güzellikler kalıyor.

Bebişlerimden haberlere gelince; diş çıkardıııık :) Hepsi değil sadece kara kuzum alttan bir tane diş çıkardı. Ayın 7 sinde gördük. Bugün itibariyle düzeltilmiş 4 aylık hanımefendi erkenci davrandı. Zaten ablasının kopyası, bu açıdan da benzeyecek herhalde. Ablası da 5 aylık çıkarmıştı. Bir kaç gündür huzursuzluğu vardı, fazlaca ağlıyordu ama diş aklıma gelmemişti. Diğerleri de erken çıkarmasa bari. ;)

Oğluşumla da fizik tedaviye devam ediyoruz. Çok çabuk sinirlenip ağladığı için evde istediğimiz kadar yaptıramıyoruz. İnşallah şu ağlamaları kesilir de tedaviye daha iyi yanıt verir. Çünkü ağladıkça daha çok kasıyor kendini.

Minik kuşum hani en zayıf olan kuzum var ya şu anda diğerlerinden daha kilolu görünüyor. :) Pufidik maşallah... Ayın ortasında 6 aylık olacaklar ve aşıları var. Prevenarın 2. dozunu ve 5 li karma aşılarını olacaklar. O zaman tekrar tartılırlar ama iki kızın kilosu aynı çıksa da o daha tombik duruyor. Kollar bacaklar daha boğum boğum. Boyu yarım santim diğerinden kısaydı. Merak ediyorum son durumu.

Premature bebeklerin aşıları doğum tarihlerine göre yapılıyor ama gelişimlerine doğmaları gereken tarihe göre bakılıyor. Bizimkiler ayın 10 unda düzeltilmiş 4 aylık 15 inde ise 6 aylık bebek oluyorlar... Kızlarım ellerini uzatıp oyuncakları tutuyor, ses çıkarıyor, gülüyor. Bizleri takip ediyorlar. Tam dönüyorlar artık. Yüzüstü döndükten sonra geri dönemiyorlar henüz. :) Kınalı kuzu bas bas bağırıyor sonra... Kara kuzum dönmeye daha önce başladı, kınalı kuzum da ellerini uzatmaya daha önce başladı. Gelişimleri farklı ama birbirlerini yakalıyorlar maşallah... Eller hep ağızda, hele biri başparmağı yakalıyor sürekli çekiyorum, pişt olmaaaz diye :) Kurtaramayacağız galiba parmağı...

Oğluşum da gıdısından öpülmeye bayılıyor, ağzını aça aça gülüyor çok tatlı oluyor. Çok oynatıp gıdıklarsan sesli sesli gülüyor. Gülerek ve biraz ses çıkartarak tepki veriyor. Çıngıldak zürafayı çok seviyor ve ortasına bastırınca çıkan sese çok gülüyor. Göz takibi var ama süresi kısa, uzatmaya çalışıyoruz. Henüz dönemiyor ve ellerini ağzına götüremiyor, kollar çok kasılıyor, ona sinirleniyor.

Ablamız da geçen pazar geldi ve geri gidicem diye ağladı, geri gitti. Ama biraz bozuk çaldık bu hafta telefonda geri gittiği için. Gelmek istiyor artık. Babası ağlayarak istediğini yaptırdığı ve bizde kalmadığı için çok bozuldu. Bu akşam gidip alacak. Telefonda annecim nasılsın diyor, üzgünüm kızım sana sarılıp doya doya sevemeden geri gittin diyorum. Gülüyor, evet geri döndüm diyor. Biraz bizde kal, sıkılınca havalar iyice ısınınca yine gidersin diyorum. Bazen hiç gitmicem diyor, bazen de onlara 5 gün sonra yine gelicem diyor. :)

Anneler gününüz kutlu olsun. Nice yıllar yavrularınız etrafınızda cıvıldasın... :)

17 yorum:

sühendan dedi ki...

Sizin de anneler gününüz kutlu olsun.

Ne güzel iyi haberlerinizi almak.İnş.Oğluşun da ağlamaları azalır ve tedaviniz kolaylaşır.

Abla konusunda hiç kolay olmasa gerek.Bizimki bi taneyle zıvanadan çıktı.Sizde aynı anda üç tane var.Zamanla aşacağını düşünüyorum.

KeLeBeK dedi ki...

o çok zor günler geride kalmış bile maşaAllah, böyle neşeli bir post okumak harika oldu, Rabbim yavrularınızın mutluluğunu daha da çok yaşamanızı nasip etsin sevgiler

bgm dedi ki...

anneler gününüz sizin de kutlu olsun... pozitifliğiniz, hayatın içindeki mutluluğu dakikalarınız sürekli artsın...
Bebişlere ve kızınıza kocaman opucuklerle...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmm,
Ne güzel haberler bunlar, okudukça içim açıldı:)) Minik oğluşun da eminim çok kısa sürede kendini toparlayacak, biraz süreye ihtiyacı var.... Dişiniz de hayırlı olsun, darısı diğerlerine...

Anneler günün kutlu olsun şekerim,

Sımsıcak sevgiler, tüm miniklere öpücükler.....

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Heyyy hey heeeeey! Ne guzel haberler bunlar canim ya. Cok mutlu oldum.
Yeni disinizde hayirli olsun. Ilk kim gordu? (hani hediye alirmis bebege ya) Dis bugdayi yaptiniz mi?

Seninde anneler gunun kutlu olsun. Hep mutlu ol ve oylece kal.
Sevgiler...

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

haberler çok güzel. inşaallah en yakın zamanda daha güzel haberlerinizi alırız...

Kuaybe dedi ki...

Ne kadar iyi geldi bu yazıyı okumak.. Rabbim her onuda yardımcın olsun, içini ferahlatsın inşaallah.. Daha da iyi olun hep beraber..

Demek abla hemen kaçtı haa.. Hi hii, akıllı kız :))

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Neşe doldum:)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Anneler gununuz kutlu olsun:) 4 cocugunuzu Allah 4 gozden ayırmasın:))

yastuf dedi ki...

Anneler gununuz cifter,cifter kutlu olsun ne mutlu size masaallah.

уαѕємin... dedi ki...

keyifle okudum postunuzu :))

4 kuzucukl abirlikte sağlık mutluluk ve kolaylıklar diliyorum size

sevgiler

Adsız dedi ki...

http://akillibebek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1072&Itemid=119/?lid=b33

Adsız dedi ki...

sevili bebek hikayesi,
sessiz takipcilerindenim. minik meleklerin icin ve oglusun icin duaciyim. eminim korktugun hicbir sey olmayacak ve tedavide cok yol katedeceksiniz.
bu ay ben de infertilite tedavisine baslayacagim. yazdiklarin, ozellikle basindan beri detayli olarak aciklamalarin beni o kadar aydinlatti ki, eline yuregine saglik demek istedim.
tesekkur ederim ve kolayliklar dilerim sana...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bloglar arasında gezerken buldum blogunu.. aman tanrım üçüz müüü? hem de bir de ablaları varken. tanrı seni korusun. muhteşem bir performans. süper anne seni :))

iMRAN dedi ki...

Çok uzun zaman oldu yazmıyosunuz. 3+1 bebişle çok yoğunsunuz mutlaka ama özledik sizi...
Güzel haberlerle görmek istiyoruz bebişleri öptüm...

Adsız dedi ki...

Meraktayız.

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

selam, üçüzleriniz premature bebeklerinizle maceralarınızı okuyorum, yorum bırakayım ve siiz anladığımızı anlatacak sitemizden haberdar edeyim dedim, bize yazin sitemize uye olun, biz çoğul bebek sahibi annelere "yalnız olmadıklarınız" göstermeye çalışan özverili ikiz anneleriyiz. Sitemiz yeni ama kaliteli bir içerikle hızla büyüyor, bizi yalnız bırakmayın olur mu? Sitenin yazarlarından esranın köşesinde üçüzlerin maceraları var

sevgiler emel www.ikizanneleri.net