27 Mart 2009 Cuma

27 Mart 2009 da biz

Şu anda üç meleğim uyuyor. Onlar uyanmadan ne kadar yazabilirsem... :)

Kara kızım fıldır fıldır yürüyor, gamsız, gezsin tozsun, koltuk tepelerine çıksın. Bıdık bıdık gezen evin bıcırığı, her an arkanızda bitiverir. Gözlerinin içine giren bir sürü siyah saçı var, toka takmazsak orman kaçkını gibi...

Minik kedim, cilveli kuzum, yeni yeni yürüyor, bir şeylere kızınca kafasını çevirip tafralar atıyor. Babayı görünce kucağına atlıyor. Oturup oyun oynamayı daha çok seviyor. Saçlar düz düz kızıl ama koyuluyor sanki, arkadan uzuyor, erkek çocuğu gibi komik.

Kızlar baba, dede ve mama dışında konuşmuyorlar herşey ıh ıh işaretle.. Bazen birbirlerine çığlık atarak konuşup gülüyorlar. Çok alemler. Oğluşum ise anni anni diyor. Başka bir şey demiyor.

Oğlumun fizik tedavisine devam ediyoruz. Son haftalarda köpek ve azı dişlerini patlattığı için çok ağlıyordu. Benden başka kimsede durmuyordu, bende bile. Bu hafta daha iyi çok şükür. Hala tam dönme yapamıyor ama eskisine göre gelimeler var, kafa daha iyi, sol kolda uzanma çok ilerledi, sağda da hafiften uzanma başladı. Göz takibi oldukça arttı, artık etrafla daha ilgili. Sırtı biraz daha iyi oldu falan.. Insallah donmelere de baslarsa gerisinin geleceğini umut ediyoruz. Bana aşırı düşkün uyanık olduğu tüm zamanlarda yanından ayırmıyor.

Kızlara sevin onu diyorum kafasını okşuyorlar, sarılıyorlar. Kızlar çok sert davranmadıkça o da ağlamıyor artık. Çok şekerler.

Kardeşim hala benimle kalıyor, bir de gunduzlu ev işlerine yardımcı geliyor. O şekilde bakıyoruz çocuklara. Bazen hepsi ağlıyor, ev tımarhane gibi oluyor ama o kadar şekerler ki hepsi geçiyor.
Oğluşum uyandı ağlıyor...

15 yorum:

Mert'im dedi ki...

ne kadar uzattınız arayı böyle merak ettim oğlunuzu. Ama gelişmeler olduğunu duyunca sevindim şimdi, ara ara girip okuyorum sizi yani sessiz bir okuyucuyum :) Benimde 3 yaşında bir oğlum var. İnşallah gelişmeler hızla artar ve kardeşleri gibi güler oynar o da.

sevgiler Figen

annecik dedi ki...

bende merak içindeydim 3 çocukla hayat nasıl giiyor oğluşun tedavisi nasıl gidiyor bebişlerde gelişimler neler senin ruhsal sağlığın nasıl çünkü biz birtabeyle baş edemezken sende 3 adet tatlı yaramaz var iyi haberlerine sevindim en çokda oğluşdaki gelişimlere sevindim dileklerin en güzel şekilde çabucak gerçekleşsin inş. yavruşları kocaman öptüm

yasenin dedi ki...

Allah'ım kolaylıklar versin iyi olmanıza sevindim

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ben de sizi sürekli ziyaret ediyorum.Oğlunuz için dua ediyorum.
İyi haberlerinizi alınca inanın çok seviniyorum.Benim 6.hissim çok kuvvetlidir ve içimden oğlunuzun düzeleceği geçiyor Allah emeklerinizi boşa çıkarmayacak.Sabrın sonu selamet.

Sevgiler
Dilşad Ural

pelin dedi ki...

merhaba,
bugun okudugum bir bilgiyi sizinle paylasmak istedim. Insallah isinize yarar.
Eger bebeklerinizin gobek kordonunu saklattiysaniz cerebral palsy icin bir cozum olabiliyormus. Amerika'da Durham, North Carolina'da DUKE Universitesinde daha cok yapiliyor bu tedavi.Bir cok cocuk sagligina kavusmus. Eger saklatmadiysaniz bile belki bagis gobek kordonu kullanilabilir.
Belki size bir umut olur diye yazmak istedim. Arastirmaya degebilir...Hastaneyle yazisabilirsiniz.
Sevgiler,

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

MERHABA,
SESSİZ SEYIRCILARINIZDEN BİŞRİYİM BEN DE ..YENİ YAZI GÖRÜNCE NE KADAR SEVİNDİM HERŞEY YOLUNDA DEMEK Kİ DİYE DÜŞÜNDÜM..
KIZIMLA ÜÇÜZLERİNİZ YAŞITLAR..NE ÇABUK BUYUYORLAR DEĞİL Mİ?

OĞLUŞLA İLGİLİ GUZEL HABERLER VERMİŞSİNİZ ÇOK SEVİNDİM..

AZ DA OLSA İKİ SATIR DA OLSA YAZIN MERAK EDİYORUM SİZİ..

Unknown dedi ki...

Blogunuzu bugün keşfettim ve ilk yazıdan itibaren okumaya başladım.

Ben de mikroenjeksiyonla hamile kaldım ve şimdi 25 haftalık hamileyim. Bir kız bekliyoruz kısmetse.

Allah size meleklerinizi bağışlasın ve sabırlar kolaylıklar versin diyorum. 4 tane bıcırıkla uğraşmak, hem de sürekli bakıcı problemi varken çok zor olmalı.

Sizi sevgi dolu yüreğinizden, herkese nasip olmayacak kadar geniş sabrınızdan, pes etmeyen mücadeleci kişiliğinizden dolayı tebrik ediyorum ve saygıyla selamlıyorum.

Allah bıcırık kızlarınızla ve lokum oğlunuzla uzun, sağlıklı, mutlu ömürler versin inşallah ve ışığını üzerinizden eksin etmesin.

Dualarımız sizinle.

özlem koş dedi ki...

bloğunuzu yeni buldum bende 30 haftalık prematüre annesiyim benim kızım 50 gün kuvözde kaldı çok şükür bi sağlık sorunu yok şimdilik allah kolaylık versin size sizin 3 tane umarım oğlunuz şifasını bulur

Anne ve Bebisi dedi ki...

Nasilsiniz? Merak ediyorum sizi. Keske daha sık yazabilseniz, haber verseniz cocuklardan. Oglus donmeye baslamistir, cok daha iyi olmustur insallah.

Sevgiler

fatma dedi ki...

Dün akşamdan itibare fırsat buldukça okudum sizi:) Beni hem ağlattınız, hem de gülümsettiniz. 3 aylık bir bebeğim var ve kalbim sizinle, size ve bebişlere kalben ve dille dualar ettim. Allahım yardımcınız olsun, sabır versin, çocuklarınıza iyilik ve onlarla mutluluk versin.

Sevgiler,
fatma

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

Merhaba, ikizanneleri.net sitesi sakiniyim. Ben de sizi merak ettim. Çoğul bebek annesi olmak çok çok güzel ama sıkıntıları? işte onlar çok yaman. Lütfen bana yazın emelceyhun@gmail.com
bebeklerinizin 1. yaşını kutlarım. Nasıllar? umarım iyisinizdir.

Sevgiler

iMRAN dedi ki...

Uzun zaman oldu yazmadınız. Nasılsınız, bebekleriniz nasıllar merak ediyorum... 4 bebişle yazmak kolay değildir tabi ki ama özlettiniz kendinizi :)...

iMRAN dedi ki...

Okuduğum bi yazıyı sizinle paylaşmak istedim...
http://ikizanneleri.net/icerik.asp?id=794&g=3

Unknown dedi ki...

Merhabalar,

Üç küçük meleğinizle yaşadıklarınızı bloğunuzda paylaşıyor olmanız pek çok anne için yol gösterici. Ben de size bebeğinizin banyosu için faydalı bilgileri bulabileceğiniz bir site önermek istiyorum. www.ilkbanyokeyfi.com adresinde, bebeğinize banyo yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden, doğru su sıcaklık ayarına, bebekler için banyonun öneminden, banyo için gerekli malzemelere kadar bir çok önemli bilgiyi bulabilirsiniz.

Ayrıca siteyi ziyaret ettiğinizde bebeğinizin ilk banyo keyfi resimlerini yükleyip diğer katılımcılar ile paylaşabiliyorsunuz ve GROHE termostatik batarya almak için de hemen %15 indirim çeki alabiliyorsunuz. Bebeğinizi sağlık ve mutlulukla büyütmeniz dileği ile…

Sevgiler…

hacer dedi ki...

Allah ömrünüze mür katsin size kolayliklar versin canim Annelik zor zanaat fedakarlik istiyor yeteri gullerimiz solmasin büyüsünler emeklriniz bosa gitmesin insallahhh takipciniz olucammmm