17 Mayıs 2007 Perşembe

Mide bulantıları, uyku ve halsizlik...

Ben bunların hepsini unutmuşum, tekrar yaşamaya başlayınca hatırladım. Aslında tüm yaşadığım zorlukları unutmuşum ki tekrar böyle bir olaya kalkıştım. Geçen cumartesi sabahı başladı bulantılar, uyku hali ondan da önce başladı. Pazar günü anneler günü için gittiğimizde kardeşimi de iade ettim, artık yalnızım, yanmışım... :)

Yorumlara tek tek cevap yazamadım, toplu açıklayayım ve teşekkür edeyim. Evet tam tamına 3 kese var. Doktor tüm keselerde kalp atışı olmayabilir dedi. Biri daha büyük, diğer ikisi eşdeğer gibi. Büyük olan için bunda kesin vardır dedi. Bazen sağlıklı olmayanlar kendiliğinden yok olabiliyormuş.

Üçüz konusuna gelince, Allah'ım bizi zor durumda bırakma, kaldıramayacağımız yükü yükleme diye dua ediyorum. Çünkü her üç kesede de kalp atışı olması ve bunun devam etmesi güzel bir haber değil. Nedenini şöyle açıklayayım, üçüz gebeliğin düşük ve erken doğum gibi riskleri var. Bu yüzden doktorlar 11. haftaya kadar bekliyorlar ve o haftaya kadar sağlıksız olan kendiliğinden gidebilirmiş. Yok eğer tam 3 tane bebek gelişiyorsa, bize birini yok etmeyi teklif ediyorlar. Bu karar bize kalmış ama tahmin edebileceğiniz gibi çok zor bir karar. Doktor üçüz gebeliklerin başarı ile tamamlanması yüzdesinin düşük olduğunu söyledi.

Şimdi düşünün üç tane bebek büyüyor, üçüde sizin, bebek bebek diye zahmetlere girmişsiniz ama birinin öldürülmesi teklif ediliyor. Oldukça mantıklı gerekçeler de var. Çünkü ilerde bir düşükte üçünü birden de kaybedebilirsiniz. Bebekler sağlıklı gelişmeyebilir ya da çok erken doğum olabilir, yine bebekler gelişmemişken... Diğer yandan az da olsa üçünün de sağlıklı doğma ihtimali var ve işin manevi yönü var.

Neyse efendim bu üstteki paragrafı doktor konuşmak istemedi ve erken dedi. Haklı... Ben sadece açıklamak istedim. Bu senaryoyla karşı karşıya kalmak istemiyoruz, ne ben ne de eşim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun....

11 yorum:

New York'tan dedi ki...

Merhaba, bebeklerin hayirli olsun diyim :) Allah tamamina erdirsin,bildigim ucuz bebek sahibi olan bir arkadas var,gerci onunkiler tedavi sonucuyla olmamisti ama su an 4 yasindalar:)
hakkinda hayirlisi olsun.
sevgiler
seyma

Koyubeyaz dedi ki...

Allah herseyin en hayirlisini verecektir. Gercekten doktorun dedigi gibi henuz erken ama seni sıkı bir hamilelik bekliyor bu anlasildi :) yardima ihtiyacin olursa ben burdayim elimden geldigince yardima hazirim... sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

Hakkınızda hayırlısı olsun dediğin gibi. İçini ferah moralini yüksek tutman çok önemli, bulantılarla zor da olsa.

Kuaybe dedi ki...

canım öncelikle hakkınızda hayırlı olan neyse onu yaşamanız için duacıyım.. sana hamileyken okuduğum bir doğum hikayesinin bir kısmını alıntı yaptım, tamamı da sonundaki linkte var.. oku, bir fikir edinirsin belki..

"Acıbadem Hastanesine kontrole gidiyoruz. Eşim doktorlara üçüz gebelik olduğunu söylüyor ve Merkez görevlileri şaşkın '' Olamaz mümkün değil, ilk deneme de, yanlış görmüşünüzdür '' diyorlar. Kendileri bakıyorlar, evet üç bebek. Bu kez bize bu durumun böyle devam edemeyebileceğini, 10 haftalık olana dek bir-iki embriyonun düşükle sonuçlanabileceğini anlatıyorlar.

10 haftalık olana kadar bekliyoruz ama değişen bir şey yok. Bunun üzerine bizlere üçüz gebeliğin risklerini detayları ile anlatıp hiç olmazsa bir tanesini aldırmamızı ( Redüksiyon ) öneriyorlar.Biz bu konuya pek sıcak bakmıyoruz. Bize Prof. Dr.Atıl Yüksel’den bizim için randevu aldıklarını , onunla görüşmemizi öneriyorlar.

14.01.2000 Bu gün Prof.Dr.Atıl Yüksel'in yanındayız. Detaylı Sonografik incelemeler, üçüz gebeliğin riskleri üzerine konuşmalar fakat biz karı-koca kararlıyız. Biz kendi isteğimizle üç bebekten herhangi birinin yaşamına son verdirmeyeceğiz. Riskler büyük; düşük sonucu hepsini birden kaybetme, erken doğum ve bunun getireceği bir çok başka sorun. Kafamız karışıyor.

Peki diyoruz eğer kabul edersek hangi bebek seçilecek?. Doktor bey eli ile ekranda bir tanesini işaret ederek '' Bana bırakırsanız bunu seçerim, bunun ense plisi diğerlerinden daha geniş. Patolojik sınırda değil, hepsi sağlıklı duruyor ama bir tanesinin seçilmesi gerekicekse ben bunu seçerim '' diyor. Hangi yöntemle alındığını soruyorum. Aslında alınmadığını, özel bir iğne ile girilip, bebeğin kalbine bir zehir enjekte edildiğini ve böylelikle o bebeğin öldüğünü, ayrıca alınmasına gerek kalmadığını izah ediyor. Bunu dinlerken gözüm ekranda pıtı pıtı atan minicik kalplerde. Gözlerimden yaşlar süzülüyor. Ben bunu kaldıramıyacağımı söylüyorum. Eşim Doktor Bey'e riskleri şimdilik göze aldığımızı, daha sonraki gelişmelere göre davranacağımızı belirtiyor. Üç bebeğimizle birlikte oradan çıkıyoruz.

Aklımızda hep bu konu acaba bir tanesini feda edememek sonucu ya üç bebeği birden kaybedersek, biz zaten bir bebek istemiyor muyduk. Bir tanesi olmasa bile iki tane kalmıyor muydu. Üçüz oldukları takdirde erken doğum kesindi. İkizlerde sorun o denli yoktu.

İnternette sitelere girip üçüzlerin hikayelerini okuduyorum. Kanada' da üçüzlerin yayınlandığı bir sitede rekor 34 hafta 3 gün ile bir anneye aitti. Onun ve bebeklerinin yaşadıklarını okudum. En şanslısı bunlar ise dedim. İnternette daha başka üçüzlerin ve ailelerinin hikayelerini okudukça git gide tedirginliğim arttı. Üçüz gebeliklerde bebek ölümleri ve özürlü kalma olasılıkları çok yüksekti. Bu Amerika, Kanada ve bir çok Avrupa ülkesinde böyle idi. Hatta kısa bir süre önce tanınmış bir eski manken üçüz gebeliğin sonlarına doğru Amerika'ya gidip doğumunu orada yapmıştı. Eğer bu oralarda böyle ise bu ülkede nasıldı. Bizim ise ekonomik durumumuz değil Amerika'ya gitmeye, muhtemelen doğumu tanınmış özel hastanelerde bile yaptırmaya uygun değildi. Zira üçüz ve erken doğan bebeklerin hastanede yoğun bakımda kalma süreleri çok uzun, bununla ilişkili olarak da faturaları o denli yüksekti.

Gönlümüzden geçenlerle mantığımız çelişmeye başlamıştı. Hiç birini feda edemiyorduk ama acaba doğru mu yapıyorduk. Duygusal bir tutumla yanlış karar vermiş olmak da istemiyorduk. Eşim bu sırada bir söz söyledi '' Biz Allah'ım bir çocuk sahibi olalım diye dua ettik ve O bize üç bebek verdi. Şimdi biz tutup bu gerekçeler ile bir tanesini aldırırsak bu sanki 'Allah'ım biz bir tane istedik ama Sen üç tane verdin, fazla oldu bunun riskleri varmış onun için biz bir tanesini geri verelim ' demek gibi oluyor. Ya O da bize kızıp 'Öyle mi verin hepsini diye geri alırsa ne olacak? ' diye.

http://www.kayraverdasirma.com/Hikayemiz.htm

Allah yardımcın olsun..

Adsız dedi ki...

Rabbim kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez..Sen gönlünü ferah tut bitanem..Dualarım ve iyi dileklerim her zaman seninle...

Minik Patikler dedi ki...

INSAALLAH hayirlisiyla uc bebis te gelirdun dorduz dogumu seyrettim, ayrica bir yakinimiz ucuz hamile kendiliginden tedaviyle de degil, yedi aylik simdi ve yatiyor umarim o da sen de hayirlisiyla kavusursunuz bebislere :)

Bebekhikayesi dedi ki...

Şeyma, hoşgeldin. Teşekkür ederim. Tedaviyle olmayan büyük ihtimalle tek yumurta üçüzleridir öyle değil mi? Onların durumu çok daha farklı...

Koyubeyaz, haklısın sıkı bir hamilelik bekliyor... :)

Annelog, bulantılar mahvediyor beni, evde ilgi bekleyen başka bir minik olmasa sorun yok da, kızımla ilgilenemiyorum. :(

Minik meleğin annesi, okudum, sitelerini de inceledim. Çok teşekkür ederim... :)

Yaban Eriği, çok teşekkür ederim arkadaşım, şimdilik bir şey düşünmemeye çalışıyorum. :)

Gebelik ve annelik sitesi tabiki linkinizi veririm. :)

Minik patikler, Allah hayırlısını versin... :) Tedavisiz olan üçüzler tek yumurta üçüzüdür muhtemelen... Onların sağlık durumu her biri tekil olanlardan daha farklı oluyor sanırım. Allah sağlıkla annelerine kavuştursun...

Adsız dedi ki...

önclıkle tebrık edıyorum sızı:)merak etmeyın butun sıkıntılarınız gecıcek ınanın bende aynı sıkıntıları yasadım bende ucuz annesıyım ama baasardım ve kızlarımı kucagıma aldım zor gunler yasadık ama hayata sımsıkı sarılan mınık ellerı annelerını bırakmadılar rabbım sızı ve bebeklerınızı korusun..ınsallah sızde kucagınıza alırsınız.. olcay gurel

Adsız dedi ki...

bende üçüz anne adayım ama hiç korkum yok allah yardım eder işallah bende kucama alırım hayırlısıyla allah herkezin yardımcısı olsun 14 haftalık şimdi gelişmeside iyi çok şükür

Adsız dedi ki...

selam bende 3 ucuz bekliyom doktor birini tıpen sonlandırarım diyo ama icim el vermiyo

Adsız dedi ki...

Bende ucuz bekliyorum. 22+1 deyiz. Herhafta bir problem yasiyorum. Bir suru ilac kullaniyorum. Agrilar hic bitmiyor. Cok zorlu bir surec. Endise dolu gunler ve geceler. Daha bebisler dogmadan uykusuz geceler basliyor. Allah tum ucuz hamilelere yardim etdin. Cok zor.