1 Mayıs 2007 Salı

Müjdeli haber... :)

Bugün büyük gündü hani ama ben dayanamadım dün akşam bizim buradaki bir klinikte kan verip beta-HCG testi yaptırdım. 350 çıkmıştı yani gebeydim. Çok sevindim tabii, az daha sevinçten ağlayacaktım. Hemen eşime haber verdim. Yarın yaptırmayacak mıydın dedi, sabredemedim dedim, yine de bir yarın olsun tekrar klinikte test yaptır, doktorla görüş de öyle sevineyim dedi. :))

Bugün oldukça rahatlamış olarak yola çıktım. Umut Tüp Bebek Merkezi'ne yani Koşuyolu'na gitmem tam 1,5 saat sürdü. Gidince bir de ne göreyim kameralar falan var. Allah dedim şimdi beni de çekerse yandım. Yumurta toplama işlemi sırasında yanımda yatan bayan hamileydi. Televizyon programında bu şansı yakaladığı için onu çekiyorlar, doktorla röportaj yapıyorlardı. S. Hanım, çikolata dağıtırken kamera da çekiyordu herkesi, gittim tuvalete saklandım. :)) Ortalık sakinleşince gidip tebrik ettim.

Doktor ve herkes alt katta ortalıktaydı, onlara hamile olduğumu, akşam dayanamayıp test yaptırdığımı söyledim. Tebrik ettiler, bugün ne güzel hep güzel haber alıyoruz dediler. Yine de tekrar kan verdim ve beta-HCG 497 çıktı. :) Bir müddet sonra doktor odasına çağırdı. Kusura bakmayın X hanım ama çoğul gebelik olma ihtimali var, değer biraz yüksek dedi. Çoğul olma olasılığı için özür diliyor adamcağız. :)) Kalan embriyolarımız iyi olmadığı için iyi olan 3 taneyi koyduğunu söylüyor. Kısmet Doktor Bey dedim, zaten daha bir şey belli değil, belki benim hormon seviyem yüksektir. Ultrasonda belli olacak herşey. Kese veya keselerin içinde kalp atışı var mı bakılacak. Bir adımı geçtik ama sırada ikinci adım var. 16 Mayıs saat 10'a ultrason randevusu aldım. Aslında 15 mayıstı da eşimi aradım o gün çalışıyormuş, şimdiden belli, tarihi değiştir dedi. O da gelecek yani. :) İnşallah ikiz değildir demeyi de ihmal etmedi. Kafayı yeriz herhalde 3 küçük çocukla.. :))

Doktor bildiğim şeyleri tekrar söyledi, pişmiş de olsa sakatat yemek yok. Çiğ veya az pişmiş et yok, iyi yıkanmamış sebze meyve yemek yok. Çok aşırı bulantı veya adet kanamasından daha aşırı kanama olursa derhal haberleşiyoruz falan filan... Progestan fitile ve estraderm bantlara devam, vitamin ve bebek aspirinine de öyle... Biraz karın ağrısı olabilir dedi, zaten ağrıyor dedim. Ama kızımda da ağrımıştı hatırlıyorum. Biraz lekelenme de olabilirmiş...

Şimdilik bu kadar, olumsuz çıkarsa başkalarının da umutlarını yıkarsam diye korkuyordum. Çok şükür olumlu haber veriyorum. Bana güzel mesajlarıyla destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnanın o umut veren güzel mesajlarınız beni çok mutlu ediyor.

Görüşmek üzere, sevgiler...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

işyerimde olmasam eğer kendimi bu kadar tutmazdım ağlamamak için..Allahım bu ne güzel bir haber yaa..Hemde böyle zor zamanlar geçirirken..Çok şükür bin şükür diyorum..Umudunu hiç kaybetme..Sen bizim içinde ( ençokda benim ) umut ışığısın..Ultrason a yetişeceğime çok mutlu oldum..Hayırlı ve sağlıklı bir evlat olsun da varsın ikiz olsun..sen yeterki mutlu ol..
çok öpüyorum ikinizi de..pardon prenses hanımı unutmayım üçünüzü de..

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Sizin blogunuzu anne ve bebişinin verdiği linklerde görmüştüm. Geçirdiğiniz süreçleri okudum ve çok takdir ettim.Bir gelişme var mı diye baktmıştım ve çok mutlu oldum. Umarım hep böyle güçlü olursunuz.

Sanırım herkesin biraz umuda ihtiyacı var. Sizde bu konuda çok güzel bir örneksiniz.

Didem

Adsız dedi ki...

tebrikler çok sevindim sizin adınıza inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu...

berfin

Kuaybe dedi ki...

hayırlı olsun.. inşaalah küçük keseciklerin "pit pit" kalp atışlarını da okuruz :))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Çok çok çok çok çok sevindim:)
İkiz veya değil, hayırlı ve sağlıklı olmaları dileğiyle:)))))

nes-kafe dedi ki...

ayyyy çok sevindim çok duygulandım. innnşşşşaaallllaaahhh 9 ayda çok güzel geçer bizde heyecanla takip ederiz :)
darısı başımıza inşallah ;=)

2 mayıs ta maltepe kültür merkezinde umut tüp bebek merkezi doktorları seminer verecek. işyerinden izin alabilirsem katılmak istiyorum bakalım :)

Annelog Atölye dedi ki...

Harika haber!! Tüm kalbimle dilerim ki ikinci adımı da mutlu haberle geçersiniz. Takipteyim:)

Adsız dedi ki...

canımmm olleyyyy biliyordum zaten müjde vericeğini şimdi sıra bende dün doktordaydım üşütmüşüm salgın varmış kusma ateş sıtma kötüyüm yani bu arada kadın doğumada girdim hiçbi problem yok dedi bazı testler istedi onları yaptırcaz bakalım hayırlısı bana dua et :) DİLEK

Adsız dedi ki...

çoooook sevindim, tarifi imkansız, Allah tamıa erdirsin sağlıkla, darısı benimkinin başına:))) ondan da çok umutluyum...
MmZ

iremmm dedi ki...

muhtesemmsiiinn...supersinnnnn....ayakta alkisliyorum suan senii...şşşaak şak şakk :)) RABBİM SONUNA KADAR BOYLE BİRBİRNİZE BAGLİ GECİRSİN HAMİLELİGİNİ kusum yaaa :)) cok sevindimm...abla oluyor prenses oyle miii :) ne guzel... öpüldünn ;)

Bebekhikayesi dedi ki...

Yaban eriği, çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda senden de güzel haberler alacağız. :) Biz de seni öperiz, iyi yolculuklar...

Bora'nın annesi, hoşgeldin, teşekkür ederim. Bora'da çok tatlıymış maşallah...

Berfin, çok teşekkür ederim. :)

Minik meleğin annesi, inşaallah.. O kalp atışlarını görmek o kadar güzel ki, şu dünyada yaşadığım en güzel anlardan biriydi. Tekrar yaşamak istiyorum...

Anne ve bebişi, ben de öyle diyorum hayırlı sağlıklı olsun da ister tek, ister ikiz, ister üçüz.. :)))

Bebekhikayesi dedi ki...

Nes, darısı başına :) Ben inanıyorum sen kafaya takma o olacak... Gidebildin mi seminere?

Annelog, çok teşekkür ederim. 2. adımı heyecanla bekliyorum...

Dilekciğim, dua ederim tabiki, darısı başına inşaallah... Güzel haberlerini bekliyorum...

MmZ, çok teşekkür ederim. İnşallah arkadaşından da güzel haber duyarsın. Bu arada MmZ neyin kısaltması bir türlü bulamadım :))

İrem, teşekkür ederim. İnşaallah abla olacak bakalım, nasıl davranacağını merak ediyorum. Bebeği pişpişleyeceğini, ona bakacağını söylüyor ama annesini emerken görürse ne yapar bilemiyorum. :))

huysuz dedi ki...

çok sevindim :) umarım herşey istediğin gibi olur.

huysuz dedi ki...

çok sevindim :) umarım herşey istediğin gibi olur.

Adsız dedi ki...

çok sevindim sizin adınıza . Şimdi de ben aynı durumdayım . Benim içinde de dua edin lüften.