16 Nisan 2007 Pazartesi

Yumurta Toplama Günü

Saat 8:30 da çağırdılar geldik ama erken gelmişsiniz sizin saat 10 da yumurtalarınız toplanacak dediler. Benim için farketmiyor ha evde ha burda oturup beklerim de eşim sinirlendi. Hiçbir yerde boşu boşuna bir dakika bile oturamazmış, ben çıkıp biraz gezeceğim dedi çıktı gitti. Ben de fırsattan istifade bilgisayar karşısına geçtim. Pek heyecanlı değildim ama şimdi biraz heyecanım var sanki. Haluk Beyi gördüm, anestezi uzmanı Alman'dan, sevindim. Tecrübeli biri gelmiş.

Haftasonu hep dinlendim, yumurtalar onlar toplamadan çatlayacak diye ödüm kopuyor. Karnım da ağrıyor. Sordum ki boşuna endişelenmişim, yumurtalar öyle kolay kolay çatlamazmış, o doktor işgüzarlık yapıp öyle demiş herhalde.

İşlem bitti eve geldim.

Erken gitmemişiz aslında, ilk benmişim, bu sefer de sekreter işgüzarlık yaptı. 9:30 da işleme aldılar önce dinlenme odasına alıp damar yolunu açtılar ve giyindim. Sonra ameliyathaneye aldılar ve bayılttılar. Uyandığımda herşey bitmişti. Yine dinlenme odasına getirdiler. ilk beş on dakika uykum vardı ama sonra çabuk açıldım. Ağrım veya herhangi bir kanamam da olmadı. 15 yumurta toplanmış. Gayet iyi dediler. Bugün kullanmaya başlayacağım ilaçlar verildi. 5 gün boyunca antibiyotik ve bir ilaç daha kullanacağım. Bunun yanısıra günde üç kere progesteron vajinal fitili. İğne yokmuş artık. Çok sevindim bunu duyduğuma, sabah akşam iğne olmak çok zor oluyordu. Bugün dinlenmemi ve protein ağırlıklı beslenmemi söylediler.

Yarın embriyolog arayacak ve ne gün embriyo nakli için gideceğimizi söyleyecek. Sağlıklı embriyo oluşursa çarşamba veya en geç perşembe nakil olacak.

Orada, dinlenme odasında 3 yatak var, aralarını perde ile aralamışlar. Yanımda yatan bayan 43 yaşındaydı ve ilk kez deniyordu. Hikayesi oldukça ilginçti. Geçenlerde doktorum televizyon programına çıktı diye yazmıştım. İşte o kadın programını aramış, doktorla konuşmuş ve bedava deneme hakkı kazanmış. Yoksa böyle bir işlemi asla yaptıramazdık dedi. SSK yaş sınırı getirdiği için faydalanamıyorlarmış. Çok konuşkandı, belki de çok heyecanlı olduğu için konuşmak istiyordu bilemiyorum, sıkıldım ama yine de konuştum onunla, umutlandırmaya çalıştım. Tecrübeli olduğum için sorduğu sorulara cevap verdim. Onun yanında yatan sonradan geldi. O bizimle hiç konuşmadı ama 37 yaşında ve bir çocuk sahibi idi. Bir oğlu varmış, hemşireye söylerken duydum.

Benim yanıma da hep konuşkan insanlar, sormadan herşeyi anlatanlar denk geliyor. İlk denememde de yanımda dinlenen bayan çok şey anlatmıştı. O kişi ile embriyo naklinde de beraberdik ve ona tek bir embriyo nakledilmişti. Sonra kan tahlili için gittiğimizde akrabası bir kadın çok ağlamıştı, ben de tutmadı sanmıştım. Gebelik takibine giderken bir gün karşılaştım ki hamile, çok sevindim. Yanılmıyorsam oğlu olacaktı. Şimdi çok mutlu oğluyla yaşıyordur herhalde...

Allah isteyen herkese evlat nasip etsin. Gerçekten çok güzel bir duygu annelik.

Eşime gelince, psikolog değilim ama onun klinkte bulunmaktan rahatsız olduğunu ve bu yüzden orada durmak istemediğini sanıyorum. Ne bileyim öyle hissediyorum ve genelde hislerimde yanılmam...

11 yorum:

nes-kafe dedi ki...

Ayyy hadi hayırlısıyla toplanır ve ve bebişler gelir ;)

Eşinide takma. Bu erkeklerin ne zaman neye sinir olacağı belli olmuyor. Bizden beterler :p

Adsız dedi ki...

Sağol Nes, darısı başına :)

Adsız dedi ki...

selam bebek hikayesi,

bir önceki postta sorduğum sorulara içtenlikle verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. bende cmt. numan bey'e sadece cinsiyet öğrenmek adına 5 dk. uğradım ve kız dedi eşim sevinçten havalara uçtu ama allah beni affetsin ben çok sevindim diyemeyeceğim. 2.asla düşünmezdim ama şimdi doğurduktan 1 yada 2 sene sonra tekrar hamile kalmayı düşünüyorum. kağan beyin gebelik sitesinde bahsettiği bir konu 20-24 haftalar arası ender de olsa önceden yapılan cinsiyet tahminlerinin değişebileceği idi... önümüzdeki haftalarda bir değişiklik olmazsa çocuğu olmayanlar için pgt denilen tüp bebek olayını deniyorlarmış... tabii benim normal yollardan çocuğum oluyor, eşiminde sorunu yok ama sanırım türkiyede bu pgt olayı yasal değil.sence dr.uma danışsam bu konuda bana bilgi verir mi yada beni yalnış anlar mı? çünkü eğer gerçekten bir kızım olacaksa birde oğlum olmasını çok isterim ama hiçbirşeyi şansa bırakmak istemem bunun için pgt en kesin yöntem fakat şartları ve usulünü hiç bilmiyorum birde baby-choice denen naturel bir takvim yöntemi var satılan ama emin olamıyorum! beni yanlış anlamayıp içtenlikle sorularımı cevaplayacağını umuyorum.... (lütfen beni yanlış anlamayın çok istiyorum bir oğlum olmasını hep yıllardır eşime benzeyen bir erkek evlat hayal ettim tabii allah evladında hayırlısını versin ama benim gönlümden geçen budur samimiyetime lütfen inanın)

seninde umduğun bebeğe en kısa sürede kavuşmanı diliyorum!:)

sevgiler,

Adsız dedi ki...

Çok sevindim şimdi herşeyin yolunda gitmesine..İnan seni okudukça bende umutlanıyorum..
Bence de nes haklı..erkekleri takma..anlaşılmaz yaratıklar onlar :)) Benim koca aşılama için sperm vermeye bile bin naz la gitmişti..belkide böyle yaptığı için olmadı ne bileyim :((Bide bizi düşünseler..nelere katlanıyoruz..
Sakın canını sıkma,hep umutlu ol olurmu..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Bir kadın ne kadar açıkgörüşlü, tıbbi konularda utanma-sıkılma olmaksızın girişken, azimli, sabırlı ise bir erkek de o kadar çekingen, utangaç, bu tür konularda sıkılgan olabiliyor. Bir de pek çok kadın her güçlüğe katlanırım yeter ki anne olayım derken aynı sayıda erkek bulamıyoruz. Ne yapalım, kısmet değilmiş deyip normal hayatını sürdürebilen erkek çok. E bu hormonlar onlara verilmemiş tabi:) Hadi bakaım güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Anonim arkadaşım,
vlat sağlıklı olsun da ne cins olursa olsun diyor insan. Sen de zamanla anlayacaksın. Kızıma hamileyken başında bir kist gördüler ve amniyosentez istediler. Eğer sağlıklı değilse gebeliğe son vereceğiz dediler. Ne kadar korkunçtu anlatamam. O testin sonuçları 3-4 haftaya çıkıyor ve o süre zarfında da bebek neredeyse 4-5 aya yaklaşıyor. Koskocaman bir canlıyı öldüreceksiniz. Öldürtseniz vicdan azabı, yaşatsanız kabus... Allah göstermesin çok zor bir durumdu. Çok şükür sonuçlar iyi çıktı ve o kist kendiliğinden kayboldu. İşte o zaman sağlıktan başka bir şey düşünemiyorsunuz.

Evet cinsiyet tüp bebekte seçilebilse de yasal değil.

Ama sana bir kocakarı yöntemi söyleyebilirim. Gülme bak, bunu deneyen herkes olumlu sonuç aldı. Bu yöntemi söyleyen kişinin tüm torunları, önce erkek sonra kız...
Deneyen çocukluk arkadaşımın da oğlu ve kızı var.

Hamile kalana kadar birleşme sonrası sürekli sağa yatarsan erkek, sürekli sola yatarsan da kız oluyormuş.
Kahkalarınızı duyar gibiyim, benden söylemesi, deneyen herkes memnun ;)))

Sizi yanlış anlamıyorum, istediğiniz konuda konuşabiliriz, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yaban eriği, bizde de ilk zamanlar ben tüm tahlilleri yaptırdım sadece eşimin tahlil yaptırması kalmıştı, en son o yaptırdı, artık iş başa düşünce. Anne ve bebişinin dediği gibi onlar bu konularda daha çekingen ve utangaçlar. O yüzden ben ona hiç yüklenmiyorum. Ama iğnelerimi gidip gözünün önünde vuruyorum ki görsün diye. Bilincinde zaten, ben olsam yapamazdım diyor.
Ama klinkte falana çok daha rahat, eşinin yanından ayrılmayan ve daha ilgili davranan beyleri görünce de insan biraz bozuluyor...

Adsız dedi ki...

Anne ve bebişi tamamen haklısın. Bizim gibi değiller, ve bu konuda onlara çok yüklenmemek gerek. Ben arada yakınsam da olduğu gibi kaul ediyorum.
Düşünce yapıları ve hissiyatları bizden çok farklı...
Sevgiler..

Hamarat Anne dedi ki...

insallah guzel haberlerini alırız:) Allah yardımcın olsun,bu surecte de esine sabır versin...

Koyubeyaz dedi ki...

Ben 1 yasinda bir kiz annesi olarak evladin kiz-erkek olarak ayirim gosterilmesine sonsuz karsiyim. Hamileligim baslamadan oncede basladiktan sonra dualarim hep saglikli olmasindan yanaydi. Muayene olmaya gittigimde bile ultrasondan cok doktorumun yuzune bakardimki kotu birsey varsa mimikleirnden anlayabileyim diye. Dogduktan sonra ki saatlerde amniyo sivisi agzini ve burnunu kapatip nefes alamdigindan morardigi zaman olecegimi dusundum. Hemsirelerin ve doktorlarin onu morarmis bir halde yanimdan alip gittiklerinde bende pesinden olurum dedim. Yani erke-kiz hic farketmez evlat baska birsey.

Bebekhikasi canim benim dualarim sneinle istedigin ve aklbindne gecen hersey gercekelsir insallah. Abiminde esinin bebegi olmuyor ve onlarda cok denediler o yuzden o ignelerin ilaclarin ve tedavinin ne kadar zorlayici oldugunu yakindan biliyorum dileyen isteyen herkese allah nasib eder insallah.

Burdanda anlasildigi uzere bebek icin o kadar yanip tutusan insan varken, bir bebek icin cok buyuk acilara katlanan kadinlar varken Allahin sorunsuz bir sekilde bahsettigi bir bebek icin cinsiyeti yuzunden baska seyleri akla getirmek bana biraz soguk geliyor kusura bakmayin. Kizmi, erkekmi, secimmi diye kafa yormamanin lazim geldigine inaniyorum.

Kimseyi yargilamak/hukum vermek degildir amacim boyle bir sey haddimde degildir bunun bilincindeyim sadece hislerimi yazmak istedim o kadar.

Not : Ben hep sagima yatarim ama benimki kiz bir tuhaflik var bu iste :)))))

Adsız dedi ki...

Sabahnur ve Koyubeyaz, teşekkür ederim. İnanın birilerinden destek almak çok güzel...